Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

DRENAJUL LIMFATIC și sănătatea

Detoxifierea este subiectul momentului. De ce? Pentru că sănătatea noastră de­pin­de de eliminarea deșeurilor și toxi­nelor acumulate peste iarnă. Fie că vorbim de greu­tatea corporală, de deficiențele imunitare sau de bolile grave, detoxifierea este un pas uriaș spre vindecare – mai ales acum, în pragul sezonului cald, când organismul nostru este mai vulnerabil ca oricând. Iar cea mai com­plexă despovărare de toxine se face cu ajutorul drenajului limfatic. Care sunt extraor­di­narele efecte ale acestuia vom afla de la d-na dr. Paula Po­piel. Domnia sa are dublă specializare în boli de nutriție și în medicină generală, fiind și membră a echipei științi­fice LIFE, producătoare de re­me­dii din plante.

„Când «canalizarea» organismului se înfundă”

– Doamnă doctor, ce presupune drenajul lim­fatic și de ce ne este necesar în această perioadă?

Dr. Paula Popiel

– Mai întâi, ar trebui să înțelegem ce este siste­mul limfatic: o rețea vastă de vase și conexiuni, foarte asemănătoare cu rețeaua de evacuare a apei și a deșeurilor dintr-un oraș. Făcând o analogie, dacă sistemul cardiovascular ne aprovizionează cu apă potabilă, cel limfatic este asemănător cu o canalizare. O „canalizare” de a cărei importanță ne dăm seama abia când nu mai funcționează, pentru că este singura cale prin care reziduurile și surplu­surile din țesuturi pot fi evacuate din organism. Fără un sistem limfatic sănătos și funcțional nu putem elimina apa, celulele moarte, microorga­nismele neutralizate și anumite toxine. Nici imuni­ta­tea nu funcționează în parametrii normali fără un sistem limfatic sănătos. El depinde de un stil de viață activ, care să permită drenarea sa continuă. De aceea, vasele și mai ales ganglionii limfatici adesea se confruntă cu fenomene de stagnare.

– Cum se poate face eficient și rapid drenajul limfatic și care sunt primele sale efecte?

– Cel mai rapid, drenajul limfatic se face prin administrarea de plante și un masaj ușor pe zona ganglionilor. Aceste două proceduri stimulează procesele de detoxifiere la nivelul țesuturilor și eliminarea surplusului de lichide din corp. Dar, pe lângă aceste proceduri, pe termen lung, avem ne­voie de trei elemente: alimentație sănătoasă, efort fizic regulat și hidratare suficientă. Pentru a com­pensa măcar parțial deficiențele de stil de viață, am creat capsulele Limfatic-Dren. Acestea accelerează puternic procesele de eliminare a apei, echili­brează imunitatea și anumite procese endocrine. Avem rezultate foarte bune pe o gamă largă de afecțiuni, de la obezitate până la hipertensiune sau probleme renale. Noi am fost pur și sim­plu surprinși de acțiu­nea terapeu­tică a Limfatic-Dren în bolile alergice, autoimune și chiar în anumite afecțiuni oncologice!

Slăbit rapid

– Drenajul limfatic are efecte benefice și în curele de slăbire?

– Eu folosesc adesea Limfatic-Dren chiar la începutul dietelor de echilibrare a greutății. Și fac acest lucru pentru că scăderea în greutate obținută cu Limfatic-Dren este foarte rapidă, pe seama eli­minării surplusului de apă din organism. Or, un rezultat rapid motivează foarte mult pacientul să facă față rigorilor și încercărilor unui regim de slăbire. La persoanele sedentare, cura cu acest pro­dus este benefică, pentru că le conferă genul de activare de care au nevoie. Evident, adminis­trarea Limfatic-Dren ajută, însă este doar începu­tul. Pro­cesul de slăbire trebuie continuat printr-o dietă echilibrată și un efort fizic constant.

– Spuneați că Limfatic-Dren „activează” per­soanele sedentare. Chiar este posibil acest lucru?

– Inerția, la multe persoane supraponderale, vine și pe fondul unor dezechilibre neuro-endo­crine, induse de deceniile de trai sedentar. Admi­nistrarea Limfatic-Dren declanșează la aceste per­soane o mică „revoluție” în organism. Pe fondul eli­minării masive de lichide, se poate scădea un ki­logram, două, într-o zi – aparent fără efort! Ad­mi­nistrarea capsulelor produce o sete puternică, deter­minând un consum ridicat de apă, ceea ce in­tensi­fică proce­sele de eliminare. Putem spune fără să gre­șim că Limfatic-Dren este un catalizator pen­tru demersu­rile făcute în vederea reglării masei cor­po­rale.

Înfrângerea celulitei

– Este mit sau realitate fap­tul că drenajul limfatic este cea mai rapidă și eficientă moda­litate de a învinge celulita?

– Trebuie să fac o precizare: administrarea capsu­lelor Limfatic-Dren trebuie du­blată de masaj cu uleiul cu ace­lași nume, conceput special îm­potriva celulitei. Cel mai puter­nic efect l-am observat după cura internă, vre­me de 2-3 luni, cu capsulele Lim­fatic-Dren, corela­tă cu masajul pe zonele afectate. Uleiul de masaj Lim­fatic-Dren Anticelulitic este con­ceput pen­tru a susține un ma­saj energic, de așa natură încât 2-3 șe­dințe pe săptă­mână să dea rezultate. Acesta stimulează circulația san­­guină, diminuează inflamația țesutu­lui adipos subcutanat și mobilizează apa din țesuturi. După un tratament consecvent cu aceste produse, celu­lita parcă se topește văzând cu ochii și pielea își reca­pătă, în câteva săp­tămâni, aspectul normal, plăcut.

– Înțeleg că folosirea ule­iului Limfatic-Dren Anticelulitic are nevoie de servi­ciile unui maseur. Ce pot face aceia care n-au acces la astfel de servicii?

– „Topirea” celulitei se poate face și printr-un automasaj consecvent cu crema Limfatic-Dren Thermo – o cremă anticelulitică puternic încălzi­toare. Când sunt masate energic zonele afectate cu această cremă, circulația sanguină se intensifică prin acțiunea extractului de ardei iute pe care îl conține. Reacția locală puternică determină atât eli­minarea apei din țesuturi, cât și reducerea infla­mației adi­pocitelor. Atenție, crema Limfatic-Dren Thermo are o concentrație ridicată de capsaicină (substanța activă din ardeiul iute), putând produce dermatite de contact! Pentru per­soa­nele cu pielea sensibilă este recomandată crema Limfatic-Dren simplă, cu care se va face masaj energic, zilnic.

– Milioane de femei se confruntă la venirea căl­durii cu umflarea feței, a mâinilor și a picioa­relor. Cum acționează în cazul lor drenajul lim­fatic?

– Atunci când am produs capsulele Limfatic-Dren, mai multe domnișoare și doamne din echipa noastră au vrut să le testeze exact pentru proble­mele menționate de dvs. Au luat dimineața câte 1-2 capsule și apoi am avut o serie de ședințe. Niciuna dintre colegele mele nu a reușit să rămână mai mult de o oră fără să meargă la toaletă în acea zi, dar efec­tul terapeutic a fost entuziasmant: o colegă a pu­tut a doua zi să-și încalțe din nou pantofii care nu-i mai veneau, din cauza picioarelor umflate. Foar­­te spectaculos a fost efectul la o colegă supra­ponderală, care a slăbit cinci kilograme într-o săp­tă­mână, doar pe seama eliminării excedentului de apă.

– Ce efect are Limfatic-Dren asupra bolna­vilor care suferă de afecțiuni cum ar fi hiper­tensiunea sau boala arterială coronariană?

– Am să vă dau drept exem­plu cazul unui pacient hipertensiv, cu retenție de li­chide, care nu mai răspundea la niciun diuretic de sinteză. Ajun­sese deja la doza maximă de Furosemid și edemele lui nu se retrăgeau deloc. Pacien­tul avea pleurezie, abia mai putea respira și trebuia să doar­mă în șezut, pentru că tușea și se îneca atunci când stătea culcat. Și acum îmi vine greu să cred, dar, după trei zile de admi­nistrare a capsu­lelor Limfatic-Dren, ede­mele pa­cien­tului s-au retras, iar tensiu­nea a scăzut în limitele norma­le. În cazul acestui domn, capsulele pen­tru drenaj limfatic pot spune că au fost salva­toare!

Prevenirea afecțiunilor oncologice

– E adevărat că drenajul limfatic este de aju­tor și în ca­zul bolilor onco­logice?

– Un sistem limfatic ne­funcțional afectează efi­ciența sistemului imunitar, expunân­du-ne la infec­ții și chiar la boala canceroasă. De aceea, drenajul limfatic este nece­sar în fiecare pri­măvară, pentru prevenirea afec­țiunilor oncologice, inclusiv a reci­divelor. În can­cerul mamar – mai ales cel cu prin­dere gan­glio­nară! – capsulele Lim­fatic-Dren sunt un adjuvant foarte valoros, la fel ca în cazul lim­foamelor. Post­operator, masajul cu crema Limfa­tic-Dren este util pentru prevenirea edemelor.

– Cum ajută Limfatic-Dren în cazul alergiilor și al bolilor autoimune, care sunt activate cel mai mult acum, primăvara?

– Sistemul limfatic este, de fapt, o parte a sistemului imunitar. Iar această formulă nu este un simplu imunostimulent, ci un regulator imunitar. De aceea, după o cură de o lună cu capsulele Lim­fatic-Dren, capacitatea organismului de a elimina infecțiile sau celulele care au suferit mutații este îmbunătățită. În același timp, sunt ameliorate aler­giile și bolile autoimune, inclusiv artritele, lupusul sau psoriazisul.

EDUARD COMAN

Produsele Limfatic-Dren menționate în acest articol pot fi comandate la tel. 0736/37.15.16

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian