Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Bucurii de Mai­

– Aprilie se transformă în Mai, primăvara e tot mai năvalnică, iar sufletul nostru, tot mai dornic de bucurii. Și oare unde sunt ele mai acasă, decât sub cerul liber, în plină natură, răsfățate de muzică bună și cântăreți de soi? Amatorilor de distracții sonore le oferim, în conti­nuare, harta câtorva evenimente notabile, organizate în București –

„Weekend Sessions” 2022, în Grădina Botanică

Timp de 4 luni, Grădina Botanică din Ca­pitală îşi va deschide porţile, weekend de weekend, pentru picnic, socializare și muzică live. La umbra copacilor co­lorați în verde crud, în inter­valul orar 16:00-21:00, bucu­reș­tenii sunt așteptați să des­copere peste 150 de artişti in­de­pendenţi și pe invitații lor speciali. Pro­gramul de final de săptămână va fi compus din sesiuni acus­tice de muzică cla­sică, jazz, alternative, indie. De ase­me­nea, vor fi prezente și momente de poe­zie, pro­iecţii de film, atelie­re, acti­vităţi dedica­te co­piilor şi adul­ţilor.

Universitatea Na­ţională de Mu­zică Bucureşti se va alătura, și ea, ediției de anul acesta. Ab­solvenţi şi profesori vor oferi sesiuni de muzică clasică, în timp ce colegii lor din cadrul Univer­si­tăţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinema­tografică „I.L. Caragiale” vor susţine seri de poezie. Participanții sunt îndemnați să-și aducă pături sau șezlonguri de acasă.

Programul arată așa:

* Sâmbătă, 7 Mai, îi puteţi asculta live pe interpreții de la The Undercurrents (trupă de surf rock din București) şi Light Quartet (patru absol­vente ale Universității Națio­nale de Muzică din București).

* Duminică, 8 Mai, își vor încânta publicul Bucharest Sax Quartet LIVE – B.S.Q. (cvartet de saxo­foane) şi Dov Me­raki – Andra Maria (armonii de groove și de jazz).

Bine de știut: un bilet este valabil doar o zi, iar lo­curile sunt limitate. Un bilet costă 60 lei online și 70 lei la intrare. Copiii sub 12 ani au intrarea gr­atuită.

Art Safari 2022 – ediția IX

– Să se bucure și ochii –

Art Safari a avut peste 231.000 de vizitatori în primele opt ediții (2014-2021) şi găzduiește expoziţii explicate, dedicate artei de patrimoniu, moderne și contemporane. Are şi un puternic program educaţional, găzduind ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate pentru copii și adoles­cenţi și tururi private pentru publicul larg.

Art Safari a ajuns la ediția IX şi… se reinventează. Anul acesta vor fi două sezoane expoziționale, şi la fie­care trei luni, expozițiile vor fi înlocuite. Primul sezon va avea loc între 12 Mai şi 7 August 2022 pe strada Lipscani, în Palatul Dacia-România, și numără nume mari ale artei mondiale: Picasso, Dali, Theodor Aman, Marcel Iancu, Barbara Klemm şi Irina Dragomir.

* Arta grafică a celebrilor artiști spanioli, Pablo Picasso și Salvador Dalí, va fi prezentă la Art Safari într-o expoziție dedicată baletului.

Picasso și Dalí au fost aleși să creeze decorurile și costumele pentru celebrul balet Le Tricorne, de Manuel de Falla. Pentru premiera de la Londra, din 1919, Picasso a conceput costumele, decorurile și chiar machiajul dan­satorilor. Treizeci de ani mai târziu, Dalí semnează sce­nografia baletului Le Tricorne, în Statele Unite, și se bu­cură de un succes răsunător.

Festivalul MIEZ

– Distracție românească 100%, pe malul lacului Străulești –

Prima ediție are loc în perioada 20-22 Mai. Vor fi trei zile pline cu muzică bună, pentru toate gus­turile.

Programul:

* Vineri, 20 Mai – Disco Night. Prima zi a fes­tivalului este rezer­va­tă muzicii disco din anii ’80-‘90. Artiștii prezenți: Eugen Ră­descu, Jiji Lazăr şi Mircea Matei.

* Sâmbătă, 21 Mai – FunkRock Ho­tel. O zi dedicată tru­pelor muzi­cale. Vor ur­ca pe scenă: Șuie Paparude, Para­ziții, Vama, Niște bă­ieți, Dan Gerosu, DJ Serbă­nesku.

* Duminică, 22 Mai. A treia zi a festivalului le este rezervată tarafurilor – Taraf de Caliu, White Mahala, Damian Drăghici, Iulian Văcărean şi Li­gia Keșișian.    (Să tot asculți!)

În cadrul festivalului vor fi și instalații de artă, expoziții de pictură, sculptură, dar și un workshop de actorie, susținut de Vasile Calofir. Pen­tru gurmanzi, e­xistă și zo­nă de „bu­cătărie”.

Prețul unui abona­ment pen­tru 3 zile este de 140 lei. Adresa: Șo­­seaua Străulești nr. 2. Copiii cu vârsta de pâ­nă la 7 ani au acces gra­tuit. Evenimentul este „pet friendly”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian