Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„La doar 10 ani, fetița mea are discopatie lombară”

Foto: Shutterstock

Fetița mea, în vârstă de 10 ani, a fost diag­nosticată de curând cu disco­pa­tie lombară. A făcut ședințe de fizioterapie, dar fără rezultate. Ce tratament alternativ credeți că ar da rezultate în acest caz? Ne puteți îndruma către un spe­cia­list? Vă mulțumesc an­ticipat!

IULIA T. – București

„Nu reușesc să scap de o eczemă”

Stimată redacție, acum 25 de ani, într-o peri­oadă in­tensă de stres, mi-a apărut pe față o ec­zemă. Apar niște bășicuțe de 1-2 mm, pline cu un lichid transparent (mân­cărime moderată), care în 1-2 ore se sparg. De obicei fac o crus­tă galbenă, dar lichidul poate să curgă pe obraz, caz în care trebuie să le tam­­ponez. Du­rează 4-5 zile, după care dispar. Vă imaginați cu ce greutate reușesc să mă bărbieresc sau să mă spăl pe față. Un diagnostic clar nu am, pentru că toți medicii la care am fost au ridicat nepu­tincioși din umeri. Sin­gurul medicament pre­scris care a dat rezultate e Predni­so­nul, dar are multe efecte secun­dare. Îmi puteți recomanda un re­mediu naturist? Vă mulțumesc!

SILVIU – Vaslui

„Fiul meu are lichen folicular”

Fiului meu, în vârstă de 21 de ani, i s-a pus diagnosticul de lichen foli­cular. Boala s-a manifestat încă de când era mic, prin stări de ner­vozitate, iar acum i-au apă­rut pe tot capul pete roșii și a început să-i cadă pă­rul. S-a tratat cu medica­mente pe bază de cortizon și s-a uns cu Travocort, dar medicul i-a spus că nu prea are șanse să se vindece. Dacă este cineva care a suferit de această boală, îl rog să-mi spună și mie cum s-a tra­tat. Poate există și remedii naturiste. Îi rog și pe specialiștii dvs. să ne dea un sfat. Vă mulțu­mesc!

MARIANA

„Am arsuri în piept, care nu trec cu medicamente”

Vă rog să mă ajutați într-o problemă de sănă­tate pe care nu o pot rezolva: am arsuri mari în piep­t. Fac tratament cu Dicarbocalm, iau Redi­gest, Gaviscon… Pe moment, arsurile îmi trec, apoi reapar, parcă și mai puternice. Ce regim ali­mentar mă sfătuiți să urmez? Vă mulțumesc.

GEORGE H. – Rm. Vâlcea

„Am fost diagnosticată cu endometrită”

Stimată redacție, am 24 de ani și încă de la primul ciclu menstrual, am avut aproape mereu tul­­burări și dureri îngrozitoare. Anul tre­cut, am fost operată, deoarece aveam un chist de 6 cm, după care m-am simțit mai bine vreme de câteva luni, dar acum starea de rău a revenit: am dureri abdomi­nale foarte puternice înainte și în timpul ciclului, nervo­zitate, stare de epuizare con­tinuă. Mi s-a pus diag­nos­ticul de en­do­metrită și medicul mi-a înlocuit anti­con­cepționalele Alesse, pe care le iau de aproape doi ani, cu progesteron local va­ginal Nuovoring (un inel pe care îl in­tro­duc în vagin în fie­care lună și care conține progesteron).    Poate știe cineva un remediu pentru această boală. Vă urez sănătate și viață lungă.

A. L. – București

„Am faringită, care-mi provoacă dureri și usturimi în cerul gurii”

Anul trecut, am simțit o usturime cu dureri mari în tot cerul gurii, limba foarte încărcată, cu bubițe mici. Am luat Fluco­na­zol, durerile și ar­surile au dispărut, dar revin din când în când și nu mă simt bine. Am fost la medic, a zis că am faringită și mi-a prescris trata­ment cu Klabax, dar nu se simte nicio ameliorare. Vă rog să-mi spu­­neți ce tra­tament pot face să mă vindec. Vă mulțu­mesc și aș­tept răspunsul dvs.

SILVIA

„Sufăr de astm bronșic”

Stimată redacție, am 33 de ani și acum doi ani am fost diag­nos­ticată cu astm bron­șic. Înainte de asta, mă tot chinuia o rinită aler­gică. Acum mi-a dispărut mi­rosul și este cum­plit. A venit pri­măvara și eu nu simt mirosul unei flori, nu mai știu ce miros au bucatele de pe masă, de asta nici nici nu mai am poftă de mâncare. Citesc cu mare interes revista dumnea­voas­tră și de aceea vă rog din suflet să-mi recomandați un medic bun sau un tratament pentru afecțiunea de care sufăr. Orice sugestie îmi va fi de folos. Aș­tept cu interes răs­pun­surile specialiștilor. Vă mul­­țumesc mult.

GABRIELA – Buzău

„Mi-a ieșit cortizolul mare la analize. Să mă alarmez?”

În urma unor analize, am aflat că nivelul cortizo­lului este peste limita normală. Să mă alarmez? Poate cineva știe să-mi spună ce pre­supune asta și ce remedii există. Vă mul­țumesc anticipat.

MIRELA – Lugoj

„Tatăl meu are hepatită autoimună”

Tatăl meu suferă de o boală foarte rară, fiind diagnosticat cu hepatită auto­imună. A lucrat toată viața în mediu toxic. Am rugămintea să-mi dați cât mai multe informații despre această boală. Poate există cineva care știe un tratament pentru ameliorarea ei. În prezent, tata este acasă, dar a slăbit foarte mult și pielea lui este pământie. Vă rog, ajutați-l! Vă mulțumesc din suflet!

ADINA S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian