Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ce mai fac buzele dvs.?

– Când tace și nu mă­nân­că, gura face parte din frumu­sețe. Dar ca să fie băgată în seamă, e nevoie s-o îngrijiți. Iată câteva sfaturi de prim-ajutor –

Peeling și masaj

Foto: Shutterstock

Se instalează încet, dar sigur: ridu­­rile mărunte de pe buza supe­rioară și cele ce coboară către bărbie. Nesufe­ritele șan­țuri în care se scurge rujul. Și care se văd și mai tare dacă fumați. Sfaturile sunt puține și sim­ple. Mai întâi, renun­țați la țigări. Apoi, masați-vă ușurel zona sensibilă din jurul gurii cu un amestec de tărâțe de grâu umezite. Când pielea se înro­șește ușor, e gata. Urmează clătitul cu multă apă, apoi masajul in­tens al zo­nei cu crema dvs. de față. Dacă bateți spre 35 de ani, să fie un pro­dus anti-age, pe care îl ma­sați cu vâr­ful dege­telor, exersând cercuri dină­un­tru spre în afară, de la mijlocul buzei spre col­țuri. E bine de știut: din câte tehnici de frumusețe propune cosme­tica, cea mai sigură e masajul. Începeți cu el imediat după 30 de ani, și rezul­tatele nu vor întârzia să apară. Zil­nic, dimi­neața și seara, repetați aceeași miș­care, de 30 de ori. Cu buzele, ochii și toate celelalte părți ale feței. Masajul stimulează circu­lația sângelui, întă­rește țesutul, întinde ridurile.

Repulpare

Cu timpul, buzele încep să se sub­țieze, exact acum, când moda cere să fie bombate și senzuale. Ca să nu recurgeți la intervenții chirurgicale, apelați la două metode rapide: mai întâi pișcați-vă ușurel conturul buzei de sus și de jos cu degetul mare și ară­tător și repetați de 5-10 ori (rulați pielea între degete). Re­mediul urmă­tor: masajul buzelor cu miere de al­bine. Înmuiați de­getul în borcan și ungeți-vă buzele cu mișcări ușoare. Lăsați mierea să acțio­neze 5 minute, străduindu-vă să n-o înghițiți.

* Mușcatul buzelor cu dinții, nu foarte tare, amplifică, de asemenea, vo­lu­mul și face buzele roșii (în caz că nu vă fardați).

Trucuri de machiaj

* Ca să nu mai fugă rujul în ri­duri, trasați conturul buzelor cu un creion de aceeași culoare cu pielea. Aplicați apoi un ruj hidratant, dar și rezistent. Evitați compozițiile prea grase sau prea lu­cioase, care au ten­dința să se întindă. Evitați culorile în­chise (maro, violet), dau impresia de îmbătrânire. Preferați nuanțele mai deschise, spre roz și corai.

Mască revigorantă pentru buze

Acum, primăvara, când buzele dvs. încep să se usuce din cauza căl­durii și a soarelui, aplicați următorul amestec: – 1 linguriță de miere (hră­nește) + 1 lin­guriță de infuzie de albăstrele (antiin­flamatoare) + 10 picături de ulei de mig­dale (rege­nerează). Ames­tecați toa­te in­gre­dientele și păstrați-le într-un re­ci­pient la frigider. Masați-vă bu­zele dimineața și seara.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian