Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sunt insulino-dependent. Doresc sfaturi folositoare pentru boala mea” (Răspuns pentru CONSTANTIN B. – Codlea, F. AS nr. 1231)

Foto: Shutterstock

Beți ceai făcut din teci (păstăi) de fasole uscată. Luați 1 l apă și când fierbe, puneți un pumn de păs­tăi și lăsați să dea în câteva clocote. Strecurați și beți ceaiul rece, în loc de apă. Eu am băut zilnic 1 l de ceai și în câteva săptămâni mi-a scăzut gli­ce­mia.

VIORICA

„Caut un tratament natural pentru adenom de prostată” (Răspuns pentru AUREL S. – Arad, F. AS nr. 1495)

Domnule Aurel, am suferit și eu de adenom de prostată, acum 3 ani. Aveam aceleași simptome extrem de stresante: mergeam des la toaletă, atât ziua, dar mai ales noaptea, ajunsesem să fiu obosit permanent și să mă simt slăbit. Pe lângă asta, după ce urinam, aveam senzația că vezica nu mi s-a golit complet. Atunci am luat hotărârea de-a merge la medicul urolog. Pe baza tușeului rectal și a ecogra­fiei, mi-a stabilit stadiul și mărimea adenomului. Dimensiunile prostatei erau 49/37/50 mm, iar volu­mul prostatic de 56 cm3. Medicul mi-a recomandat să urmez un tratament alopat clasic, cu Avodart și Fokusin, care au ameliorat situația, e adevărat, pen­tru o perioadă de timp. Văzând că după o vreme ade­nomul nu prea răspunde la tra­ta­ment, medicul urolog mi-a pro­pus intervenția chirurgicală. Eu am refuzat operația și-am zis să încerc și tratamente naturiste. Pot spune cu mâna pe inimă că Dumne­zeu mi-a îndreptat pașii către „Formula AS”. Din această revistă am primit un ajutor nesperat de eficient, căci am aflat cum și alți cititori luaseră hotărârea să apeleze la remedii naturale, sărind peste ope­rație. Am sunat la tel. 0748/11.24.22 (cabi­netul d-nei dr. Angela Himovitch) și am solicitat pre­paratele Immuno­force și Elixir of youth. Mi s-a su­ge­rat ca, pentru o bună eficiență, să urmez admi­nistrarea lor timp de 6 luni. În pa­ralel, am încercat să am o alimen­tație cât mai naturală și sănătoasă. Am consumat zilnic o lingură de seminţe de dovleac crude și câte o cană de porumb fiert. Am mâncat mai mult pește sălbatic, nu de crescătorie. Am făcut băi calde de șezut, cu urzică moartă albă și gălbenele (am pus o mână de gălbenele și o mână de urzică moartă albă în 5 litri de apă, am lăsat să clo­cotească timp de 10 minute, am lăsat să se răcească puțin, am pus lichidul într-un lighean în care m-am așezat timp de 15 minute, având grijă să am un vas cu apă caldă lângă mine, pentru a menține temperatura apei). Am băut ceai de urzică galbenă (când apa a dat în fiert, am oprit focul și am adăugat o linguriță de urzică gal­benă la o cană de apă, am oprit focul, am acope­rit ibricul pentru 15 minute, apoi am strecurat și am pus o linguriță de miere de albine). După 6 luni, când m-am dus la control, medicul urolog – în urma analizelor cli­nice și de sânge – mi-a spus că nu mai am nicio pro­blemă cu prostata.

Sper ca îndrumările mele să vă fie utile și dum­neavoastră!

SIMION M. – Cluj

„La fiecare șase luni mă umplu de furuncule” (Răspuns pentru MAGDA, F. AS nr. 1508)

Furunculul, numit uneori și abces, apare din cauza unei bacterii foarte agresive, de obicei stafi­lococ, care-și face loc de-a lungul unui folicul de păr, până sub piele. Acesta se umple cu puroi, se umflă și formeză un „cap” alb sau galben, după cum lichidul din interior creează presiune. Furun­culul se formează atunci când obiectele de îm­brăcăminte se freacă de piele, apare în zona de piele umedă, pe gât, în zona axilară, în zona feselor sau a coapselor. Un furuncul se sparge singur în două săptămâni, apoi începe să se vindece. Puteți ac­celera procesul favorizând formarea „capului” și eliminarea puroiului, încercând mai multe metode.

* Puneți pe locul unde apar furuncule felii de pâine, foaie de varză crudă sau smochine încălzite, folosindu-le alternativ.

* De asemenea, un material textil sau un prosop înmuiat în apă caldă, cât puteți suporta de cald, aplicat pe furuncule timp de 30 de minute, schim­bându-l de mai multe ori pe zi.

* Un bun remediu este ceaiul de cimbru sau de mușețel, în loc de apă. Cimbrul conține un compus antiseptic denumit timol, care ajută la prevenirea infecției, iar ceaiul de mușețel conține o substanță numită camozilenă, care are proprietăți antiinfla­matorii.

* La fel de eficiente sunt și compresele cu tinc­tură de gălbenele sau de sunătoare. Puneți într-o cană cu apă caldă câte o linguriță din fiecare tinc­tură, înmuiați un tampon de vată sau tifon în soluția obținută și aplicați compresa de câteva ori pe zi, pentru a reduce durerea și inflamația.

* Un pliculeț de ceai cald și umed, care are proprietăți antibacteriene (taninuri), va acționa ca o compresă.

* Foile de varză fiartă aplicate pe furuncul ex­trag puroiul. Foile de varză se fierb timp de un minut. Lăsați să se răcească puțin, apoi înfășurați-le în tifon și le lăsați să stea timp de o oră, fixându-le cu bandă adezivă. Schimbați-le în fie­care zi. Când schimbați com­presa, spălați locul afectat cu săpun anti­bacterian.

* Folosiți ulei din arbore de ceai. Acesta este un antiseptic natu­ral, care distruge germenii și accelerează vindecarea pielii.

* Din cauza căldurii și a pre­siunii, bacteriile pot rămâne blo­cate în părul de pe corp. De aceea, evitați să purtați haine strâmte sau orice alte obiecte de îmbrăcăminte care se freacă de piele și rețin transpirația. Optați pentru hai­ne largi, confortabile. Din cau­za fap­tu­lui că ați avut proble­ma cu furun­culele și în trecut, puteți să începeți să folosiți o substanță antibac­teriană, cum ar fi Betadina sau alt gel de curățat pe bază de alcool în apă. Se găsesc la farmacii sau la plafar. Multă sănătate vă doresc!

M. ZAMFIR – Drăgășani, Vâlcea

„Caut un tratament natural pentru urcior” (Răspuns pentru ANDREEA S., F. AS nr. 1510)

Urciorul este o afecțiune ce apare din cauza unei infecții care colectează puroi și se manifestă prin dureri. El se tratează destul de bine cu ceai mai concentrat făcut din mai multe plante: mușețel, șoc, albăstrele, gălbenele, sulfină. Spălați ochiul bol­nav cu o bucată de tifon sau vată umezită în el. Ceaiul să fie cât se suportă de cald. Se ia o lingură de plantă infuzată în 100 ml de apă timp de 10-15 minute și se fac băi oculare de mai multe ori pe zi. Seara, înainte de culcare, puneți comprese calde pe ochi. În câteva zile urciorul dispare. Vă doresc multă sănătate!

M. ZAMFIR – Drăgășani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian