Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Masaje cosmetice pentru ochi

– Faima masajelor stă în pu­terea lor de a relaxa. Unele dintre ele pot să facă, însă, mai mult: ne sprijină frumu­sețea. Este și cazul celor pe care le prezentăm. Cu câteva mișcări pricepute, ochii dvs. vor fi mai mari, mai vii și mai expresivi –

1. Ochi mari, privire pătrunzătoare

Foto: Shutterstock

Aplicați puțină cremă hidratantă pe zona ochilor. Închideți pleoapele și apu­cați cu degetul mare și arătător de la am­bele mâini mușchii sprâncenelor, cât mai aproape de rădăcina nasului. Strân­geți pielea, apăsând totodată pe oasele arca­delor. Țineți numărând până la cinci. Relaxați strânsoarea, apoi repetați pro­cedura, până ce ajungeți la partea exte­rioară a sprâncenelor. Apăsați, strângeți, eliberați. Repetați exercițiul de 3-4 ori.

2. Contra pleoapelor care atârnă

Fixați vârfurile degetelor arătătoare pe colțul interior al ochilor. Masați pleoa­pa cu mișcări circulare, mișcând dege­tele, până ce ajungeți la colțul exterior al ochilor. Continuați aceleași mișcări și pe pleoapele inferioare, de la colțul ochilor către nas. Repetați masajul de trei ori.

3. Ochi umflați

Fixați vârfurile degetelor arătătoare și mij­locii în dosul urechilor. Respirați regulat, în vreme ce masați locul, cu mișcări circu­lare ușoa­re, circa un minut. Ce legătură are exer­ci­țiul acesta cu ochii? În dosul urechii se află un rezervor cu limfă. Când ea este eliberată prin masaj, curge mai bine. O circulație mai bună a ei pe sub piele întărește zona până la ochi, dezumflând pungile formate sub pleoape.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian