Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de piodermită vegetantă” (Răspuns pentru CORINA – București, F. AS nr. 1310)

Foto: Shutterstock

În copilăria mea am avut o asemenea boală și am fost tratată cu leacuri băbești. Se cumpără de la Plafar frunze de podbal. Se opăresc două linguri de frunze cu 1/4 l de apă și se lasă să se răcească. Se pun pe o cârpă de bumbac, după care se înfășoară bine piciorul cu ele, apoi se acoperă cu o pungă de plastic și după aceea cu un prosop gros sau o pă­tură. Se lasă așa 20 de minute sau 30 de minute.

* Se mai pot pune și frunze de varză bine zdrobite și înfășurate pe piciorul bolnav ca mai sus. Se fac 3 sau 4 comprese pe zi, ultima fiind seara.

* Se pregătește un unguent din o căpățână mare de ustu­roi, pisată bine, în care adăugăm o lin­gură de oțet și două lingurițe de miere. Se amestecă cu o lingură de lemn, până se omogenizează. Se unge bine locul cu el.

* Se mai pot pune și comprese cu bitter suedez, pe care îl găsiți la Plafar sau în farmacii. Se îmbibă bine o bucată de vată, apoi se pune compresa, dar îna­inte se unge locul cu alifie de gălbenele (și după ce se scoate compresa). Încercați ce leac vă e la îndemână.

* Concomitent cu aceste comprese se beau 3 căni pe zi de ceai de urzici și coada-calului. Se opăresc împreună o linguriță de urzici și una de coada-calului, în 1/2 l de apă. Se lasă acoperit 10-15 minute și se bea de trei ori pe zi câte o cană, cu răbdare, înghițitură cu înghițitură.

CATI – București

„Mai există speranță când am carcinom scuamos de col uterin?” (Răspuns pentru FLORICA G. – Satu Mare, F. AS nr. 1373)

Vă trimit un tratament naturist cu care s-au vinde­cat mai multe femei de aceeași suferință.

* 2 borcane de 400 g miere de albine (de Mai), 4 lingurițe de rosto­pască. Opăriți planta cu 1 litru de apă, lăsați să se infu­zeze 10 minute, strecurați cea­iul, faceți spălături vagi­nale, după care introduceți în vagin un tampon de vată (din cele folosite în perioadele men­strua­le) îmbi­bat cu miere. Di­mineața îl scoateți. Se repetă seară de seară, până se termină primul borcan cu miere. Faceți o pauză de 7 zile și reluați tra­tamentul cu al doilea borcan.

* În tot acest timp, dimineața luați o linguriță de polen și, de trei ori pe zi, înainte de mese, câte 30 pică­turi de tinctură de propolis, în jumătate de cană de ceai. La nevoie se poate relua tratamentul după 3 săptămâni, pentru o mai mare siguranță. Grabnică însănătoșire.

OLGA M. – Iași

„Am un hidrocel la testicul. Pot evita operația?” (Răspuns pentru COSTIN – Iași, F. AS nr. 1248)

1. Am suferit, cu mulți ani în urmă, de apă la un picior. Fără niciun tratament, ajunsesem să merg la serviciu încălțată cu pâslari, pentru că nu mă încă­peau cizmele. După o săptămână de febră, am ajuns și eu la o policlinică, seara târziu. Doctorița, spe­riată, mi-a dat 10 aspirine pe zi. Intervenția ei a fost ex­traordinară: „Dacă nu-mi iei zece zile zece aspi­rine pe zi, îți tai picio­rul”. Mi-a dat toate indica­țiile: la farmacie ceri apă și iei 2 aspirine pe loc, acasă faci o oală de ceai și mai iei 2; pui ceasul să sune la 2 ore și iei toată noaptea. Am dormit scăl­dată în apa care ieșise din picior! Toată gratitu­di­nea pen­tru medicii și medicina româ­nă!

* Alt tratament: comprese cu varză strivită. Îmbră­cați un slip elastic, în care puneți o folie subțire de plastic mai largă, care să vă    permită să o legați la ta­lie stânga/dreapta, puneți peste ea 2-3 straturi de varză aco­pe­rind toată re­giunea genitală și anusul, să fie aco­perită și zona vezi­cii, după care mai îmbrăcați un tre­ning și stați toată noaptea așa. Nu vă spălați. Ștergeți regiunea cu șerve­țe­le umede pentru copii. Vă doresc sănătate până la anii mei, care se apropie de 80. Și mai mult!

GEORGETA S.

2. La 19 ani am pățit la fel ca dvs., acum am 85 de ani. Nu m-am operat. Nu pot să scriu prea mult, sunt semiparalizat. Trata­men­tul con­stă în 2-3 in­jecții cu lapte la 37°C. Sănătate.

C. P. – București

„Tatăl meu are hepatită autoimună” (Răspuns pentru ADINA S., F. AS nr. 1516)

Având în vedere că tatăl dvs. a lucrat în mediu toxic, efortul organis­mu­lui de a elimina aceas­tă sub­stanță a făcut ca locul din organism un­de se fac anticorpii să nu mai aibă putere pen­­­tru sub­stanțe de neu­tra­lizare. Fica­tul și rinichii sunt sediile ce eli­mină cât mai multe toxine. Dacă aces­­tea sunt într-o canti­ta­te ce depă­șește pute­rea de lucru a acestor or­gane, ele se de­po­­zi­tează.

Indife­rent de stadiul afec­­țiunii, cel mai im­por­tant este re­­gi­mul alimentar. Sunt sigură că ați ob­servat ce îi face rău tatălui dvs. Nimic prăjit, totul fiert, brânză de vaci, supe și ciorbe din toate zarza­va­tu­rile, acrite cu lă­mâie sau borș, mere coap­te, com­po­turi, carne de peș­te sau vită (200 g pe săp­tă­mână), orez sau griș cu lap­­te, scor­țișoară și stafi­de, la ora 17 mor­cov cu mere rase, 100-200 g (crescând), paste făi­noase, pilaf, su­curi de ci­tri­ce proaspăt stoarse, cartofi fierți în coajă sau copți, sa­lată verde, 1 linguriță de ulei pe zi, miere de albine.

* Ceai de rosto­pască sau țin­tau­ră, se pune o lin­guriță la 300 ml apă cloco­tită. Infuzia se bea de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

* Seara, cu două ore îna­inte de culcare, luați 15 pică­turi de tinc­tură de va­le­riană, rela­xează sistemul ner­vos neu­rovegetativ și anti­corpii pot repara mai ușor defi­ciențele.

* Faceți o cură de SAR­GE­NOR, soluție orală (aspar­tat de argi­ni­nă), ajută foarte mult la dezin­toxicare și rege­nerarea fica­tului. Se iau dimi­neața și la prânz, în puțină apă.

* Vă reco­mand, din experiență, in­­jec­ții cu Fitome­na­dion, una la două zile. Soluția nu trebuie ames­tecată cu alte prepa­rate în aceeași seringă.

* Vitamina E, capsu­le moi, una du­pă masa de prânz, remediază afecțiunile tractului he­pato-biliar.

* Se pot pune compre­se cu bitter înjumă­tățit cu apă pe regiunea ficatului, deconges­tionează și favo­rizează buna funcționare.

* În timpul zilei – ceai de melisă (roiniță), în amestec cu urzică, cel puțin 1 l pe zi, o lingură în amestec la 250 ml apă, infuzie.

* Salată din frunze crude de păpădie, în ames­tec cu cartof fiert.

* Cura de 10 grepfruituri pe lună vă aduce un aport de vitamine ce regenerează orga­nele. Vă do­resc sănătate!

VALERIA P. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian