Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am tulburări digestive de aproape zece ani”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, sufăr de tulburări digestive de aproape zece ani. Am făcut tot felul de investigații medicale (in­clusiv endoscopii și colo­no­sco­pii), dar nu mi s-a pus un diag­­nostic. Vă prezint simpto­mele, poate știu spe­cialiștii care citesc revista să-mi pună un diag­nostic după des­criere. Am scaun normal în fiecare dimi­neață, apoi, după ma­ximum o oră, alt scaun, li­chid, cu mucus și cu usturime la evacuare. Mai mult, vârful lim­bii mă ustură și îmi apar foarte des afte dure­roase. Puteți să-mi spuneți care poate fi cauza acestei suferințe? Vă mul­țu­mesc și aștept cu ne­răbdare un răspuns.

CATINCA – jud. Suceava

„Sufăr de blefarospasm bilateral”

Am 48 de ani și am fost diagnosticată cu ble­farospasm bilateral. Nu este o boală dureroasă, dar este foarte incomod să înceapă să ți se zbată pleoapele din senin. Mai ales că aceste spasme pot dura minute întregi. Ce mă doare cel mai mult e că mi-e teamă să mai conduc mașina. Îi rog pe medicii de bună credință care au obținut rezultate în trata­rea acestei afecțiuni să-mi dea un sfat. Am fost pe la multe clinici, dar nu mi-am găsit vin­decarea. Cu mulțumiri,

TATIANA – București

„Ajutați-mă cu un leac pentru coxartroză!”

Stimată redacție, am 59 de ani și sufăr de coxartroză, cu dureri insupor­tabile. Medicii îmi recomandă să mă operez, să-mi pună proteză de șold, dar nici nu vreau să mă gândesc cum se va schimba viața mea… Îi rog din suflet pe cei care s-au vindecat pe cale naturistă de această boală, să-mi dea și mie rețeta. Vă mulțumesc din suflet!

CLAUDIA – Pitești

„După o operație la ochi, am făcut Zona Zoster”

Sunt pensionară, am 67 de ani și vă scriu în speranța că îmi veți recomanda un tratament care să mă ajute să mă vindec. Acum patru ani, mi s-a descoperit o tumoră benignă în spatele ochiului stâng. Am fost operată și tumora a fost extirpată, dar la ochiul operat am făcut Zona Zos­ter, iar de a­tunci, liniștea mea s-a dus. Sunt trei ani de când tot merg la oftal­molog și nu mi-am găsit leacul, mereu am probleme cu ochiul, se înro­șește, mă doare și vederea mi-a slăbit. La începutul acestui an, am fost diagnosticată și cu glaucom secun­dar, iar de atunci fac tratament cu Brimonal și Co­sopt, pentru men­ținerea ten­siu­nii oculare în limite normale. Pen­tru Zona Zoster am mai luat Flumetol S și lacrimi artificiale. Vă mul­țu­mesc și aștept răspunsurile citi­torilor în paginile revistei.

AURORA D. – Galați

„Caut remediu pentru un chist hidatic pe pancreas”

Stimată redacție, am 33 de ani și vă cer aju­torul pentru că mi s-a depistat un chist hidatic pe pancreas. Chistul crește de la o ecografie la alta (acum are 6/4 cm), de aceea medicii mi-au propus să mă operez. Există vreun tratament alopat sau un remediu naturist care să ducă la resorbția chis­tului? Aștept orice sfat îmi puteți da. Vă mul­țu­mesc!

GEORGE P. – Ploiești

„Fiica mea are rinită alergică”

Am o fetiță de 12 ani, care a fost diagnosticată cu rinită aler­gică, încă de la vârsta de 4 ani. Până anul acesta, boala a fost ținută sub control cu tratament, dar acum rinita se manifestă mult mai rău, îi curge nasul în­con­tinuu. Această stare o face să fie mereu indispusă. Men­ționez că nu are po­lipi sau alte afecțiuni din sfera ORL. Dacă cineva a suferit de această boa­lă și s-a vindecat printr-un remediu naturist, îl rog să-mi dea și mie rețeta. Vă mulțumesc.

ALEXIA – București

„Vă rog, dați-mi un leac pentru retinopatie pigmentară”

Stimată redacție, vă scriu cu rugămintea să-mi dați și mie un leac pentru retinopatie pigmentară, boală cu care am fost diagnosticat acum opt ani. Am 44 de ani și între timp boala a evo­luat. Am urmat diferite tra­tamente, dar efectele au fost mi­nime. Am vreo șansă să-mi păstrez vederea, cât să mă pot descurca măcar singur prin casă? Nu vreau să orbesc de la această vârstă. Menționez că sunt pensionat pe caz de boală. Dacă s-a vindecat cineva de această suferință, îl rog să-mi transmită și mie tratamentul prin intermediul revistei. Cu mul­țumiri,

CORNEL G.

„În urma unui accident, am diplopie”

Vă rog să-mi spuneți cum mă pot vindeca de diplopie, boală pe care am dobândit-o în urma unui accident, acum cinci ani. La con­troalele oftal­mologice repetate nu se observă nicio schim­­bare la analiza fundului de ochi. Deci, din punct de vedere me­dical, nu sunt semne de di­plopie. Totuși, eu văd dublu. Am încercat și co­recția cu ochelari, dar fără vreun rezultat. Dacă mă puteți ajuta cu un sfat, o recomandare, vă mulțu­mesc anticipat.

EUGENIA – Iași

„Simt că-mi iau foc tălpile”

De ani de zile am arsuri in­suportabile la tălpile pi­cioarelor. Pur și simplu, simt că-mi iau foc. Am fost la mai mulți medici care mi-au recomandat trata­mente, dar degeaba, arsurile persistă, zi și noapte. Îi rog pe specialiștii care colabo­rea­ză cu revista dvs., dar și pe cititorii care s-au con­fruntat cu asemenea problemă, să-mi dea un sfat. Vă mulțu­mesc!

IANCU R. – Craiova

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian