Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticată cu sindrom vestibular periferic”

Am 74 de ani, am fost diagnosticată cu sin­drom vestibular periferic (boala Mé­nière) și am ur­mă­toarele simptome: pierderea totală a auzului la urechea bolnavă, zgomote, șuie­rături, vâjâit etc. Vara, simptomele sunt suportabile, dar iarna devin foarte puternice. În timpul crizelor, am senzația că-mi fuge pământul de sub picioare, îmi pierd echilibrul, mă cuprinde o senzație de greață și vărs. Dacă printre citi­torii revistei există oa­meni care au suferit de aceeași boală, izbutind măcar să-și atenueze suferința, dacă nu să o vin­dece, îi rog să mă ajute și pe mine.

MĂRIOARA S. – Botoșani

„Caut tratament pentru colon iritabil”

Știe cineva vreun tratament pentru colon iritabil, boală cu care am fost diag­nosticat în urmă cu un an? Simptomele mele sunt: balonare, presiune (foarte neplăcute), care dau o stare de disconfort continuu. Îi rog cu disperare pe cei care cu­nosc un tratament pentru această boală să-mi răspundă. Vă mulțu­mesc.

SANDU M. – jud. Teleorman

„Am fost diagnosticată cu spasmofilie”

Stimată redacție, am 36 de ani și până acum am suferit de mai multe disfuncționalități ale siste­mu­lui nervos. Am fost diagnos­ticată, pe rând, cu anxietate, dis­tonie neurovegetativă, psiho-sin­drom somatic… Am urmat trata­mentele prescrise, dar starea mea s-a deteriorat continuu. Iarna tre­cută am făcut analizele și a reieșit că am o lipsă accen­tuată de calciu și de magneziu. Mi s-a pus diag­nosticul de spasmofilie. Cu toate medica­mentele și vitaminele luate, pierd în continuare calciu și mag­neziu. Nu am ajuns încă să cad din picioare, dar nici mult nu mai am. Fac apel la cititorii acestei reviste să mă ajute. Vă mulțumesc.

MIHAELA S. – Galați

„Nu pot scăpa de un chist bartholin”

Acum câțiva ani, mi-a apărut la intrarea în vagin o protuberanță care a devenit cât o nucă: un chist bartholin. Până acum a fost incizat de patru ori, dar se tot reface. Vă rog foarte mult, dacă știe cineva un tratament naturist sau altul decât cel chirurgical, să mi-l comu­nice. Nu are rost să îl tot operez, vreau să scap de chist defi­nitiv.    Vă mulțumesc.

S. C. – București

„Am doar 25 de ani, dar memoria nu mă mai ajută deloc”

Stimată redacție, mă numesc Corina, am 25 de ani și întotdeauna mi-a plăcut să citesc, să în­văț, am fost mereu premiantă la școală, iar Facul­tatea de Matematică am terminat-o prin­tre primii. Dar acum mă confrunt cu o si­tuație dureroasă: me­moria. Mintea mea nu vrea să rețină ni­mic. Uit unde pun lucruri, mă întorc acasă de câteva ori, pentru că uit dacă am încuiat sau nu ușa, dacă plec fără listă la cumpărături, mă întorc cu sacoșa goală… Sau vorbesc cu cineva și mă opresc deodată, pentru că uit despre ce vorbeam. Și problema nu e doar memoria „recentă”. Nu-mi mai amintesc aproape nimic din copilăria mea. Îmi mai povestește fratele meu câte o întâmplare: „Ții minte când am fost împreună…” Nimic! Am început să iau Le­citină și Gingko biloba, dar nu văd nicio îmbu­nătățire. E posibil să faci Alzheimer la 25 de ani? Îi rog pe specialiștii revistei să mă îndrume. Ce investigații să fac? Unde? Există vreun tratament alternativ pentru scăderea memoriei? Cu mii de mulțumiri,

CORINA – Arad­­­

„Cum pot scăpa de arsurile de la nivelul limbii?”

De câțiva ani, am arsuri insu­por­tabile la nivelul limbii. Am mers la stomatolog, am renunțat la proteza dentară, dar degeaba. Un medic dermatolog a presupus că ar fi o stomatită, altul – că ar fi o ciupercă. Am luat tratamente pen­tru ambele afecțiuni, dar degeaba. În ultimii doi ani, ace­leași arsuri le simt și în pi­cioa­re, și în zona abdo­minală. M-am adresat în final medicilor neurologi și psihiatri, care mi-au prescris niște medi­camente care mi-au făcut mai mult rău, căci tot timpul sunt amețit. Dar cu tot ce mi s-a ad­ministrat, suferința mea nu numai că nu s-a ameliorat, dimpotrivă, s-a accentuat, căci această sen­zație groaznică de arsură s-a ex­tins și la buze, și spre cerul gurii. Mă adresez dvs., cu speranța că voi găsi în cele din urmă un leac. Poate citește aceste rânduri un medic care să-și dea seama ce diagnostic am. Vă urez sănătate!

LIVIU R. – Brăila

„Am astm bronșic infecțios-alergic și bronșită ob­structivă”

Am 53 de ani și diagnosticul meu este astm bronșic infecțios-alergic, bronșită ob­structivă cro­nică. De ani de zile tușesc încontinuu, până mă ia cu leșin. Tratamentele nu fac decât să-mi amelioreze puțin starea. Ce să fac? Știe cineva vreo metodă care să mă vindece? Aștept cu toată speranța un răspuns.

SILVIA D.

„M-am infectat cu stafilococ auriu”

La o internare în spital m-am infectat cu stafilococ auriu. Am bube dureroase pe corp și sub braț. Știe cineva vreo metodă de vindecare naturistă? Vă mulțumesc!

RODICA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian