Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de la coada vacii

– Laptele este un adevărat elixir pentru piele. Cu con­diția să fie „adevărat”. Faceți rost de iaurt și brânză de vaci de la țară și îngrijiți-vă obra­zul cu ele. Fac minuni! –

Mască de față cu brânză de vaci pentru piele grasă

Foto: Shutterstock

Ingrediente: 1 lingură de brânză de vaci, 1 linguriță de miere, 1 lin­guriță de suc de lămâie, 2 linguri de lapte proaspăt.

Mod de preparare și aplicare: se amestecă bine ingre­dientele într-un cas­tro­nel. Pasta obți­nu­tă se întinde pe toată fața, exceptând zona ochilor. Se lasă să acționeze 10 minute, în care e bine să stați întinse pe fotoliu sau ca­na­pea. Se spală apoi fața cu apă căl­duță. Masca se aplică o dată pe lună. Închide porii, curăță pielea grasă.

Unguent cu iaurt pentru decolteu

Ingrediente: un pahar de iaurt cât mai gras, 1 lin­guriță de untde­lemn de măsline.

Mod de prepa­ra­re și aplicare: se amestecă cele două ingrediente și se a­pli­că pe decolteu. Stați 10 minute, apoi spălați unguen­tul cu apă caldă. Netezește zonele ca­re se văd din ro­chiile de vară.

Împachetare cu smântână pentru picioare

Ingrediente: o jumătate de cană de smântână, 2-3 linguri de făină.

Mod de preparare și aplicare: se amestecă bine smântâna cu făina și se aplică pe labele și tălpile picioa­relor. Se așteaptă până ce se usucă, apoi se spală cu apă călduță. În se­zonul de vară, când umblăm cu pi­cioa­rele goale în sandale, pielea tre­buie să arate impe­cabil.

Peeling cu lapte și sare pentru pielea rugoasă

Ingrediente: 1 lin­­gură lapte proas­­păt, 1 linguriță sare de mare, 1 linguriță de piatră ponce pi­sată.

Mod de prepa­ra­re și folosire: ames­tecați componentele și aplicați pasta obținută pe zo­nele cu piele aspră: coa­­te, călcâie, părțile late­ra­le ale la­be­lor picioarelor. Masați bine câteva mi­nu­te, apoi spălați-vă cu apă călduță.

Lichid de clătit pentru păr blond

Ingrediente: 3 linguri de lapte, o jumătate de cană de ceai de mușețel, o jumătate de cană de ceai de flori de soc, 5-6 picături de oțet.

Mod de preparare și folosire: a­mes­tecați toate ingredientele și clăti­ți-vă părul, după ce vă spălați pe cap. Îi dă părului blond un luciu deosebit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian