Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

7 greșeli frecvente, atunci când folosiți crema de față

1. Utilizați un produs de proastă calitate sau perimat

Foto: Shutterstock – 3

Produsele extrem de ieftine conțin adesea in­grediente agresive (cum e alcoolul sau cum sunt unii conservanți), care în timp deterio­rea­ză ba­riera naturală a pielii. La fel de riscante de­vin și cre­mele ca­re nu au un dis­pozitiv de apli­care igi­enic. Chiar dacă sunt încă în ter­men, dacă nu aveți grijă să intro­du­ceți de fiecare dată în borcan mâinile curate și să le păstrați la ră­coare și întu­neric, com­pozi­ția lor se deteriorează.

2. Schimbați prea des rutina de îngrijire

Nu există produs miraculos care să-și arate rezultatele peste noapte. Este esențial să dați timp de funcționare unei noi creme, ca să-și poată arăta eficacitatea. Dacă o cremă pe bază de acid hia­luronic își va arăta imediat calitățile, datorită pu­terii ei de hidratare, nu la fel stau lucrurile cu cre­mele pe bază de retinol, cu cele cu ingrediente de îndepărtare a petelor sau alte tratamente spe­cifice, care au nevoie de opt săptămâni, pentru a pu­tea tra­ge o concluzie.

3. Greșiți ordinea de aplicare

Aplicarea corectă a serurilor și cremelor face ca substanțele active din fiecare să fie asimilate în mod corespunzător de către piele. Asigurați-vă că citiți pe fiecare produs care e rutina co­rec­tă. Ca o regulă ge­nerală însă, serurile și soluțiile lichide vin îna­intea cremei hidratante, iar cre­mele cu factor de protecție se aplică ultimele.

4. Nu înlăturați seara machiajul

În cazul în care încă mai există persoane care nu au înțeles importanța demachierii, le amintim că doar pe timpul nopții celulele feței se rege­ne­rează. Curățarea profundă îm­pie­dică blo­ca­rea porilor cu mi­zeria de peste zi, cu reziduurile ma­chia­jului și cremei de dimineață. Oricât de bu­nă ar fi o cremă de noapte, aplicată pe un ten inco­rect curățat, va produce mai mult dezechi­libre.

5. Vă exfoliați prea des

Gomajele și exfolierile sunt me­tode extrem de eficiente de a vă deba­rasa pielea de celulele moarte. Făcute seara, înainte apli­că­rii cremei hi­dra­tante, vor aju­ta intens la re­ge­nerare pe timpul nopții. Aplicate prea des însă, ele de­vin contraproductive, fragilizează pie­lea și stimu­lează și mai mult producția de sebum. Ideal ar fi să înlo­cuiți gomajele cu soluții granu­loase cu exfolieri enzimatice, care sunt mai blânde.

6. Aplicați crema cu mâinile murdare

Noroc cu epidemia de Covid, care a dezvățat multă lume de atingerea prea frecventă    a feței cu mâ­na. Mâinile sunt printre cele mai mari purtă­toa­re de bacterii. În contact cu ele, cremele și ma­chia­jul de pe față pot favoriza blocarea porilor. Dacă vreți să păstrați tenul curat și eliberat de puncte negre, nu vă atingeți fața în timpul zilei, nu încer­cați să vă extrageți punctele negre decât cu mâinile dezinfectate pe pielea absolut curată și nu aplicați crema decât după ce v-ați curățat degetele temei­nic.

7. Nu aplicați uniform crema solară

Crema solară nu e o cremă hidratantă. Rolul ei e de a crea un filtru, o barieră împo­triva efectelor agresive ale soare­lui. Tocmai de aceea, aplicarea ei trebuie făcută uniform, cu mare atenție, ca ni­ciun centimetru al feței să nu rămână descoperit. Dacă după expunerea la soare v-ați trezit pătată, fiți sigură că nu ați întins bine cre­ma cu spf.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian