Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu are cancer la ficat în stadiu avansat”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, vă citesc revista de mulți ani și apreciez foarte mult ajutorul pe care îl oferiți cititorilor. Dumnezeu să vă ajute mai departe și să vă dea sănătate. Am rugămintea să mă ajutați și pe mine: soțul meu, în vârstă de 60 de ani, a fost depistat cu cancer la ficat în stadiu avansat. Aș vrea să știu dacă s-a vindecat cineva de a­ceastă boală, cu ce s-a tratat, dacă este vreo spe­ranță… Momentan face citostatice, și i-am făcut ceai de pedicuță și de urzici. Boala staționează, nu se vede vreo îmbunătățire. Vă scriu toate diagnosticele care sunt pe biletul de ieșire din spital:

– Colangiocarcinom intrahepatic.

– Determinări secundare hepatice invazie la nivelul venelor suprahepatice stângă și medie.

– Tromboză de venă portă stânga.

– Hepatită cronică virală C stadiul F1/F2 me­tavir (tratată cu Viekirax și Exvie­ra, 2019).

– Icter asociat cu ascită.

– Cardiopatie ischemică prin afectare bivasculară (IVA, OM2).

– Infarct miocardic vechi tratat prin PCI pe IVA (2009).

– Hipertensiune arterială esen­țială gradul II.

– Insuficiență mitrală grad. I.

– Dislipidemie.

– Diabet – care a apărut de la tratamentul cu citostatice.

Vă mulțumesc mult pentru ori­ce sfat! Doamne ajută!

MARGARETA TOTH – Cluj, tel. 0746/24.33.38

„Fiul meu are polipoză nazală și boala tot recidivează”

Fiul meu, în vârstă de 38 de ani, are polipoză na­zală. A făcut – din copilărie până acum – patru operații de polipi, dar mereu boala a recidivat. Nu mai vrea să se ope­reze sub nicio formă. În fiecare vară își face concediul pe la câte o salină și el spune că simte o ușoară ameliorare. Dar soția lui mi-a spus că sforăie, se sufocă în somn, expecto­rează des, și din când în când mai tușește. Poate unul dintre specialiștii dvs. ne vor recomanda o metodă naturală pentru retragerea polipozei, fără operație. Aștept un răspuns pe adresa redacției. Vă mulțu­mesc!

S. A. – București

„După AVC, nu mai pot înghiți”

Acum trei ani am avut un AVC ischemic și am rămas cu disfagie. Înghit din ce în ce mai greu, chiar și piureuri sau supe-cremă. Am făcut o endoscopie digestivă și mi s-a pus diagnosticul esofag spastic. Am luat Controloc și Omeran, dar situația nu s-a îmbunătățit. Mă puteți ajuta cu un sfat? Cu mulțumiri,

DIMA A.

„Lăcrimez întruna și am ochii roșii”

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați să rezolv o problemă de sănătate care, chiar dacă nu este gravă, mă deranjează foarte mult. De câți­va ani îmi lăcri­mea­ză încontinuu ambii ochi, mi se umflă, câteodată se înroșesc și mă mănâncă. Am consultat mai mulți oftalmologi. Am pri­mit tot felul de tra­tamente: cu anti­bio­tice, vasoconstric­toa­re, an­tialergice, an­tiinflamatoare, toa­te sub formă de pică­turi, lubrifiante oculare. Văd bine, vederea nu mi-e afec­tată, dar afară port ochelari cu lentile helio­matice (fără dioptrii). Ca­nalul lacrimal nu este înfundat, presiunea oculară e normală, nu sunt alergic la nimic și nu am vreo boală cronică (am doar 26 de ani). Oftalmologii ridică din umeri. E foarte supărător, am ochii roșii și lacri­mile curg fără oprire. Vă rog din suflet, ajuta­ți-mă! Vă mul­țumesc.

LAURENȚIU

„Caut un tratament pentru nodul granulomatos”

Am un necaz și aș vrea să întreb specialiștii dvs. sau cititorii care s-au confruntat cu așa ceva, la ce să mă aștept sau ce tratament să adopt pentru un nodul granu­lomatos de intensitate medie in­fracentimetric parahilar drept, fără lichid pleural. Am 51 de ani, mă simt obosit, dacă urc un etaj sunt deja epuizat și am dureri în piept. Ce mă sfătuiți să fac? Din ce cauză a apărut acest nodul? Menționez că nu sunt fumător și fac sport aproape zilnic. Cu spe­ranța că-mi veți răspunde, vă mul­țu­mesc.

GRIG – București

„Mi s-a spart un vas de sânge pe față”

Acum câțiva ani mi s-a spart un vas de sânge pe obraz. Am cre­zut că va trece, dar nu s-a ate­nuat deloc culoarea și este foarte ines­tetic, nu pot să stau fără fond de ten. Am auzit că aceste vase de sânge sparte se pot cauteriza cu lase­r, dar poate există și o soluție naturistă pen­tru această proble­mă. Dacă s-a mai confruntat cineva cu așa ceva și a găsit o rezolvare, îl rog să mă ajute și pe mine. Vă mulțumesc.

MĂDĂLINA

„Am o infecție respiratorie cu Aspergillus”

Am o in­fecție cu Asper­gillus la nivelul apa­ratului respirator. Dacă exis­tă un tratament na­turist pentru această infecție, vă rog să mi-l transmiteți în paginile revistei. Vă mulțumesc!

ANDREEA – București

„Ajutor! Îmi pierd auzul!”

De câțiva ani, am început să îmi pierd auzul. În plus, uneori, seara, în urechea stângă aud un zumzet. Ce aș putea face pentru a rezol­va această problemă supără­toare? Mulțumesc!

GEORGE T.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian