Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de tulburare anxioasă paroxistică” (Răspuns pentru N. I., F. AS nr. 1108)

Foto: Shutterstock

Cu acest diagnostic am fost de multe ori inter­nată, aplicându-mi-se felurite tratamente alo­pate, în urma că­ro­ra obțineam numai ușoare ame­lio­rări. Cele care mă re­făceau pentru o perioadă mai lungă (câteva luni) erau tra­­tamentele sanatoriale de ne­vroze de la Sinaia, Tuș­nad, Borsec ș.a. Vă sugerez un examen de spe­cialitate la en­­dro­cri­no­logie. În cele din ur­mă, la mine s-a rezolvat totul după ope­rația unuia din lobii tiroidei, plin de no­duli reci, boală descoperită foarte târziu. Acum nu mă mai confrunt cu stările de atunci. Dacă nu e vorba de tiroidă, vă recomand un tratament natu­rist, care îi scapă de su­fe­rințe pe mulți oameni care suferă de boli ner­voase: beți zilnic câte o cană de ceai de Coada-calului, alta de Coada-șoricelului, alta de Ur­zică și alta de Su­nă­toare.

* Faceți câteva băi de șezut cu Coada-calului, cu­fun­dând și partea cu ri­ni­chii. Baia se prepară în felul ur­mă­tor: se pun dimi­neața în apă rece 1-2 pumni de coada-ca­lu­lui, seara se încălzește până ajunge de dă puțin în clo­cot, se lasă aco­perită 30 de minute, se strecoară în cadă sau într-un li­ghean mare și se potrivește tem­peratura. Baia durează 20 de minute, adăugându-se pe parcurs apă fierbinte. Când ieșiți din baie, nu vă ștergeți; înfășu­rați-vă în lu­cruri groase, băgați-vă în patul încălzit o oră, până trans­pirați, apoi schimbați lenjeria. Aceeași in­fuzie poate fi reîn­călzită și folosită încă de două ori. Re­petați tra­­ta­­men­tul numai dacă mai e nevoie. Rezultate bune dau și băile cu frunze de Nuc. Multă sănătate!

E. M. – București

„Copilul meu suferă de sindromul Gilles de la Tourette” (Răspuns pentru ANA-MARIA, F. AS nr. 1157)

Dimineața, pe stomacul gol, se beau 250 ml de ceai din Hamei și Coada-calului și suspensie de ar­gilă (două lingurițe de argilă se pun în 200 ml apă de seara pentru dimineața). La fel se pregătește și dimineața, pentru sea­ră. După două ore de la ingerarea ar­gilei, se bea o cană de suc de morcov și țelină în cantități egale, ime­diat du­pă centrifugare. Le­gu­mele se fo­losesc cu tot cu coajă, spă­late bine cu o perie, sub jet de apă. Sucul se bea cu înghi­ți­turi mici, salivate, de trei ori pe zi câte o cană, înainte de mese. Imediat du­pă aceea se bea sucul de la o lă­mâie. Se iau apoi două lin­­gu­rițe de polen (una imediat și cea­­lal­tă la prânz). Cura cu po­len durează până se consumă 1 kg. Sea­­ra, înainte de culcare, turnați-i copilului apă rece, cu ca­na, de la ceafă în jos. Este obligatorie o dietă fără car­ne, zahăr rafinat, dul­ciuri. Cura cu sucuri durează 20 de zile. Rezultatul tra­ta­mentului e spectaculos. Să­nă­tate!

MARIA M.

„Caut un remediu naturist pentru adenomul de prostată” (Răspuns pentru VIRGIL D. – Arad, F. AS nr. 1504)

Stimate domn, pot spune că sunt în cunoștință de cauză cu suferința dvs. Și eu m-am chinuit în urmă cu 4 ani cu problemele cauzate de adenomul de prostată, adică: jet slab, prostata mărită în vo­lum, urinări dese, câteodată usturimi, nu mai pu­team să dorm, ajunsesem să am insomnii. Am încercat diferite tratamente alopate, Avodart și altele, dar nu prea am avut rezultatele dorite. La recomandarea unor prieteni care luaseră niște tra­tamente din plante, despre care citiseră în revista „Formula AS”, și care au avut rezultate foarte bune, le-am cumpărat și eu: e vorba de preparatele d-nei dr. Himovich, Elixir of Youth, Cellforce și Digestton (se comandă la numărul de telefon 0748/11.24.21). Pe lângă aceste tratamente, am mâncat și 250 g porumb fiert pe zi, și semințe de dovleac, cam 100 g. Îmbunătățiri simțitoare am început să văd din a doua lună de tratament. Nu mai urinam așa de des, jetul era mult mai puternic, nu mai aveam usturimi. Văzând aceste mici îmbu­nătățiri, m-am simțit încurajat să merg în conti­nua­re cu aceste tratamente. După 6 luni, m-am dus la medicul urolog, iar în urma analizelor efectuate, am primit vestea mult așteptată: nu mai aveam pro­bleme cu prostata. Vă recomand cu toată căldura să încercați și dvs. aceste tratamente din plante, care pe mine m-au ajutat foarte mult.

Multă sănătate și să auzim de bine!

CRISTIAN I. – București                                                                                                               

„Cum pot scăpa de o cicatrice veche?” (Răspuns pentru LAURA – jud. Botoșani, F. AS nr. 1504)

Dragă Laura, îți recomand o rețetă simplă și foarte eficientă: freacă bine un gălbenuș de ou și o linguriță de miere de albine polifloră până obții o pastă. Compoziția aceasta ajunge pentru a-ți un­ge bine cicatricea cel puțin de trei ori pe zi. În prealabil, spală bine zona vătămată cu ceai de Mu­șețel. Unge porțiunea arsă cu cremă din miere și gălbenuș și las-o să acționeze o oră. Spală-te din nou cu ceai de Mușețel și unge apoi cicatricea cu un strat subțire de alifie de Gălbenele. Această alifie poate rămâne aplicată pe cicatrice până dimineața. Repetă acest tratament simplu, și în 7-8 zile locul cicatri­cei va deveni ne­ted și catifelat.

MINODORA – Alba-Iulia

„Caut un remediu pentru gastrită hipoacidă” (Răspuns pentru ADELA – București, F. AS nr. 1512)

Pentru gastrită eu am folosit cu rezultate deosebite albușul crud de ouă de țară. Timp de o săptă­mână se bea câte un albuș crud dimineața, pe stomacul gol, apoi timp de o oră nu se mănâncă nimic. Se face pauză timp de trei săptămâni și apoi se re­pe­tă procedeul. În caz de nevoie, se mai repetă după o jumătate de an. La mine, du­rerile au dis­părut la vreo două săptă­mâni după prima cură. Acum mănânc fără probleme multe dintre alimen­tele care îmi pro­vocau mari necazuri (varză cru­dă, mor­covi, spanac, ște­vie, ceapă verde…). Le­gumele fierte și orezul sunt grele pentru sto­mac. Cel mai bine este să coaceți le­gume în coajă, la cup­tor. Procedeul e simplu și re­zultatul – foarte bun. Pen­tru a evita balonările, nu mân­cați fructe după masă, ci doar cu cel puțin o oră înainte de masă. Aveți grijă cum combinați alimentele; feri­ți-vă să le ames­­tecați pe cele care conțin amidon (pâine, car­tofi, fa­sole, cereale) cu zahăr, miere sau alte dulciuri sau cu ali­mente acide (lămâi, roșii, oțet, fructe). Eliminați laptele dulce chiar și din pre­parate. Folosiți cu încredere ceaiul de Obli­geană. Multă sănă­ta­te!

CORINA S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian