Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de o inflamație a unui nerv periferic” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1481)

Foto: Shutterstock

Ar fi indicată o radiografie a coloanei vertebrale (re­giu­nea cervicală) pentru preci­za­rea diagnos­ticului, în ca­zul în care suferința dvs. este cauzată de o nevralgie a ner­vului Ainoli. Am obținut rezul­tate foarte bune și ra­pi­de în urma a 3-5 infiltrații locale cu No­­vo­caină 1% (sau Xilină, pen­tru evi­ta­rea unor reacții adverse). În unele ca­zuri, bol­navii n-au mai fost nevoiți să re­pete acest trata­ment. În cazul în care durerile nu mai revin, după o pe­ri­oadă de una-două săptămâni e in­dicat să în­cer­cați o ușoa­ră gimnastică (mișcări ale capului în diferite direcții, fără a forța) pentru ameliorarea circu­lației locale, ușoare ma­saje cu alifii sau geluri pe bază de uleiuri aro­mate (se gă­sesc la Plafar). Re­zul­tate foarte bune se obțin prin apli­carea unei perne um­plute cu Cim­bru, Mu­șețel și Coada-șo­ri­celului în regiunea cefei sau prin masaje cu ulei de Su­nă­toare. Consu­mați tinctură de Sunătoare – 10-15 pi­că­turi, o dată pe zi, sau ceai de Sunătoare – 2-3 căni pe zi. Vă do­resc vindecare ra­pidă!

ADELA – București

„Caut un tratament naturist pentru polipi pe colon” (Răspuns pentru DUMITRU M. – Arad, F. AS nr. 1508)

Stimate domn, m-am confruntat și eu cu această su­ferință. Pe mine m-a ajutat foarte mult terapia mi­cro­clis­melor cu Mărul-lupului. Într-o căniță pu­neți la fiert 100 ml apă și când dă în clocot adăugați o linguriță de Mă­rul-lupului. Lă­sați la infuzat până ajunge la o tem­pe­ra­tură su­portabilă și faceți micro­clisma cu ajutorul iri­ga­torului. Ră­mâneți în poziție ori­zontală, pentru a reține cea­iul în colon cel puțin 20 minute. După aceea, numai dacă simțiți nevoia, puteți evacua… Eu, după trei-patru zile m-am obiș­nuit, colo­nul reținea lichidul, îl re­sor­bea. A­cest trata­ment trebuie făcut zilnic, timp de 21 de zile. În urma acestei terapii, polipii mei au dispărut, ast­fel că la colonoscopia efectuată după vreo trei luni, doc­torul (care preconi­zase o eventuală intervenție chi­rur­gi­cală) nu-și prea putea ex­pli­ca „minunea”. Încercați și dvs. și, în ace­lași timp, rugați-vă mult la Dum­­ne­zeu. Vă do­resc multă să­nă­tate!

GEORGE T. – București

„Băiețelul meu are enurezis nocturn” (Răspuns pentru SONIA – București, F. AS nr. 1512)

Copiii nu udă patul intenționat. Problema nu poate fi rezolvată prin pedepsirea copilului. Aceste situa­ții dispar în timp. Printre cauzele care produc enurezisul nocturn amintim: diabet zaharat, infecții urinare, afecțiuni ale sistemului nervos central, alergia.

* Micșorați consumul de lichide seara, după ora 18. Noaptea, la ore fixe, treziți copilul să mear­gă la toaletă.

* Copilul trebuie învelit bine în timpul somnu­lui, fiindcă frigul grăbește emisia de urină.

* Seara, înainte de culcare, dați copilului o lin­gură de miere. Aceasta calmează sistemul nervos și reține apa aflată în exces în organism.

* Faceți copilului o frecție cu alifie de Gălbe­nele pe burtică și pe spate, seara, la culcare, apoi puneți și o foaie de varză crudă, zdrobită cu o sticlă și încălzită puțin ca să nu fie rece.

* Mergeți cu copilul la mare câțiva ani la rând și-l expuneți la soare.

Vă doresc multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani, Vâlcea

„Simt că-mi iau foc tălpile” (Răspuns pentru IANCU R. – Craiova, F. AS nr. 1518)

Faceți analize medicale pentru diabet. Creșterea glicemiei provoacă circulație periferică deficitară. Țineți un regim alimentar sever, fără mezeluri, carne grasă, zahăr, tutun, alcool, cu legume multe, evitați E-urile, colo­ranții din produsele alimentare.

* Magneziu din alimente: fa­sole boabe, nuci, fistic, migdale și Ca + Mg + Zinc + Seleniu, Doppel Herz, 1 tabletă pe zi.

* HRI Vitalion, 2 tablete pe zi, 3 luni (circulație periferică).

* Urimil Forte Max, 1 tabletă pe zi (circulație periferică).

* Ca + Mg + Vitamina E, conf. prospectului).

* Ginkgo Biloba, conf. prospectului.

* Ceaiuri: Răchitan, Schinduf, Cimbrișor de câmp, Sulfină, Coada-calului, Urzică, infuzie, 2-3 căni pe zi.

Extern:

* 50 g ardei iute roșu + 250 alcool sanitar se lasă 10-15 zile la soare. Se strecoară. Se ung picioarele/tălpile, la nevoie protecție cu cremă de Gălbenele.

* Capsaicină, unguent eficient cu ardei iute.

Băi alternative

* Două minute se țin picioarele în apă caldă, 2 minute în apă rece, se repetă de 3-6 ori, ultima apă să fie rece.

* Apă caldă + 2 căni sare + plantele indicate pentru ceai, separat sau în amestec, 30 de minute, ceai concentrat din 2-3 linguri de plante.

* Nu stați mult în picioare. Nu stați mult pe scaun, după 30 de minute vă ridicați. Nu purtați haine strâmte cu curea strânsă, nu purtați ciorapi cu elastic, care lasă urme pe picior. Nu stați picior peste picior. Nu fumați, nu beți alcool. Dormiți cu picioarele mai ridicate pe o pernă etc.

* Cereți sfatul medicului, far­ma­cistului privind durata trata­men­tului (1-3 luni).

Multă sănătate!

M. MARIN

„Fratele meu are cancer la plămâni cu metastaze cerebrale” (Răspuns pentru BOGDAN R., F. AS nr. 1527)

Se iau două borcane de 10 l fie­care. În­tr-un borcan se pun 2 sfecle roșii de 1 kg, curățate de coajă și date pe ră­ză­toarea mare, apoi se umple borcanul cu apă clocotită. În­cepând cu a doua zi, beți în loc de apă acest lichid, de câte ori vă este sete. Când lichidul din primul borcan este pe terminate, se pre­pară imediat al doilea borcan, pentru a nu se întrerupe trata­men­tul. Bolnavul se vindecă după pa­tru luni. Sfecla roșie nu este re­co­man­dată pentru cei care suferă de diabet. Dum­nezeu să vă ajute!

ANA C. – Sibiu

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian