Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru DRAGOȘ F. – Bistrița, F. AS nr. 1526: „Am un junghi intercostal, care mă chinuie de aproape trei luni”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Într-adevăr, așa după cum spuneți, folosirea antiinflamatoarelor steroidiene sau ne­steroidiene, dacă sunt folosite timp în­delungat, pot crea probleme stoma­cu­lui și ficatului. De aceea vă reco­mand un tratament naturist intern mult mai prietenos cu stomacul și ficatul dvs. Farmacia Faltis prepară niște capsule antiinflamatoare, pe bază de scoarță de Salcie și rădăcină de Lemn-dulce. Preparatul se numește Artrador. De ase­menea, preparăm Picături Antalgice, care au în compoziție tinctură de Iederă, de Beladonă și de Aconit. Pentru uz extern, vă recomand două pre­parate din rădăcină de Tă­tăneasă, pe care le puteți pre­para singur. Se aplică pe locul dureros.

Fiertura de Tătăneasă: 2 linguri de plantă uscată și mă­runțită se fierb la foc mic, timp de aproximativ 15 mi­nute, în 500 ml apă. Se fil­trea­ză fierbinte, prin tifon sau vată umezită. Se completează la final apa evaporată.

Cu această fiertură se fac priș­nițe (comprese calde) care se aplică pe zona dure­roasă.

Unguentul de Tătăneasă: 4 linguri de plantă uscată și măcinată fin se pun la mace­rat în 4 linguri de alcool de 95 de grade, timp de 24 de ore. Separat, se topesc împreună 50 de grame de untură de porc (sau lanolină), 30 g margarină şi 10 ml de ulei de floarea soarelui. Unguentul re­zul­tat se amestecă cu planta ţinută în alcool. Amestecul se fierbe la foc mic, aproximativ 15 minute, pentru evapo­rarea completă a alcoolului, şi se filtrează cât este cald. Se păstrează la ră­coare și întuneric, pentru a preveni râncezirea. Se unge de două ori pe zi locul afectat. (Farmacia Faltis are pe stoc ceai din rădăcină de Tătăneasă.)

Rezultate bune în nevralgia intercostală de care suferiți se pot obține și aplicând pe zona afectată comprese umede, îmbibate cu tinctură de ardei iute.

De asemenea, Farmacia Faltis prepară o cre­mă și o loțiune antiinflamatoare, care vă pot ameliora durerea provocată de junghi.

(Dacă sunteți interesat de aceste preparate, vi le putem trimite prin Fan Courier sau Poșta Română cu plata ramburs la primirea coletului. Sunt necesare: nume, prenume, adresa, număr de telefon.)

„Sufăr de sindrom vestibular și am amețeli puternice” (Răspuns pentru ȘTEFANIA – Bacău, F. AS nr. 1526)

Sindromul vestibular este declanșat, de cele mai multe ori, de afecțiuni localizate la nivelul urechii interne. Se pare că circulația periferică de­ficitară este cauza principală care îl provoacă. Sunt cazuri rare când sindromul vestibular are cauze provocate de afecțiuni cerebrale.

Ca terapii complementare la medicația reco­mandată de medicii curanți pentru sindromul vestibular, vă propun un tratament naturist. Cele mai importante plante medicinale folosite în tratamentul sindromului vestibular sunt: Sas­chiul, Ginkgo biloba, Salcâmul japonez, Măce­șul, Castanul sălbatic, Cătina albă.

(Farmacia Faltis are pe stoc aceste plante și preparate obținute din ele.)

Dacă sunteți interesată, vi le putem trimite prin Fan Courier sau Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.

Plantele se folosesc sub formă de pulbere, infuzii, decocturi, tincturi sau vinuri. Aceste pre­parate se pot produce și în gospodăria proprie, de aceea vă prezint modul de preparare a lor.

* Pulberea: plantele uscate se macină într-o râșniță de cafea. Pulberea se folosește ameste­când-o cu miere sau cu lapte fermentat.

* Infuzia: o linguriță de plantă uscată și mărunțită se dă într-un clocot, cu 250 ml apă. Se lasă la infuzat timp de 30 minute, apoi se fil­trează. Se îndulcește după gust, cu miere sau zahăr.

* Decoctul: 2 linguri de plantă uscată și mărunțită se fierb la foc mic, timp de aproximativ 5 minute, în 500 ml apă. Se filtrează cât este încă fierbinte prin tifon sau vată medicinală, umezită cu puțină apă. Se îndulcește după gust cu miere sau zahăr.

* Tinctura: 4 linguri de plantă uscată și mărunțită se pun la macerat în 200 ml alcool alimentar, timp de 10 zile, agitându-se zilnic. Se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat în frigider timp de 6 zile, pentru o de­plină limpezire. Se trece ușor partea limpede într-un alt flacon, îndepărtându-se even­tualul reziduu care s-a depus pe fundul vasului.

* Vinul: 4 linguri de plan­tă uscată și mărunțită se a­mes­tecă cu 1 litru vin roșu, adus la fierbere. Se lasă la macerat timp de 10 zile, agi­tându-se zilnic. După 10 zile, vinul se filtrează printr-un material textil, fără stoarcerea reziduului.

Administrarea plantelor

* Saschiul. Se utilizează partea aeriană a plan­tei, care se poate recolta de 2 -3 ori pe an.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin: Se beau 2 linguri de vin pe zi, după masă.

* Ginkgo biloba. Se folosesc frunzele recol­tate eșalonat, începând cu a doua jumătate a lunii Iulie, până toamna, la căderea frunzelor.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin: Se beau 2 linguri de vin pe zi, toate după masă.

* Salcâmul japonez. Se folosesc bobocii florali.

Infuzia: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se bea câte o lin­gură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Măceșul. Se fo­losesc fructele uscate, fără semințe.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit de pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.                                                                                                                                                                                                     

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin: Se beau 2 linguri de vin pe zi, după masă.

* Castanul sălbatic. Se folosesc fructele.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit de pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin: Se beau 2 linguri de vin, pe zi, după masă.

* Cătina albă. Se folosesc fructele recoltate toamna, la maturitatea deplină, până la primul îngheț.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit de pulbere, de 2 ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Vin: Se beau câte 2 linguri de vin pe zi, după masă.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Tata a fost diagnosticat cu hernie hiatală” (Răspuns pentru CORINA VIFOR – Constanța, F. AS nr. 1526)

Cu Argila „ALGO”, hernia hiatală se închide încet, încet, câțiva mm/lună.

Vă recomand să consumați 3 lin­guri cu argilă/zi, fără pauze. Vă ține departe de problemele medicale. Tatăl dvs., pe lângă suspensia de argilă băută, trebuie să ia câte o lingură de pastă de argilă, pe care o lasă să se prelingă pe gât, după mesele principale și înainte de culcare.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Tatăl meu are sechele după o operaţie la vezica urinară” (Răspuns pentru DANIELA – Brașov, F. AS nr. 1517)

Trebuie o reformă alimentară radicală, prin care se scot toate proteinele şi gră­simile animale, în special carnea de porc şi derivatele ei! Un regim pre­ponderent ovo-vegetarian este cel mai potrivit. De la lobodă, ştevie şi spanac nu se declanşează nici un fel de cancer, diabet, AVC, colesterol mărit, boli vezicale sau digestive, ci toate sunt declanşate de „cărniţa de porc”, unt şi smântână, mâncate în exces!

Ca medicaţie potrivită pentru cazul de faţă ar fi „Merişoarele” (fructele acelea mici şi roşii ce se găsesc chiar în acest sezon de vară pe piaţă), care se consumă fie ca atare, fie sub formă de ceai, fie ma­cerate în ţuică, 15 zile. Dacă acest tratament nu aduce o îmbunătăţire în starea de sănătate, contactaţi-mă.

(Răspuns valabil şi pen­tru DRAGOȘ – Bucureşti, „Tata are o tumoră mare pe plămân. Ajutaţi-l, vă rog !”, F. AS nr. 1517)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian