Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticat cu agorafobie și atacuri de panică”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 26 de ani și am fost diagnosticat cu agorafobie și atacuri de panică. Nu am ieșit din casă de aproape trei ani. Această boală se mani­festă cu stări de sufocare, pal­pitații și o teamă teribilă de moarte, atunci când încerc să ies din casă. Trăiesc un coșmar de care îmi doresc să scap. Am în­cercat în nenumărate feluri să lupt cu această afecțiune, dar mi-am epuizat toată energia și toate resursele, fără niciun re­zultat. Dacă ați suferit de aceas­tă boală și ați reușit să vă vin­decați, vă rog să mă contactați prin intermediul revistei. Cu ajutorul dvs. sper să-mi găsesc și eu liniștea. Vă mulțumesc,

LAURENȚIU – Galați

„Sufăr de dermatoză la nivelul scalpului”

De aproximativ 6 ani, sufăr de dermatoză la nivelul scalpului, care se manifestă prin aglo­merări de celule la baza rădăcinii părului și mâncărimi. În momentul în care încerc să înlătur aceste formațiuni cu unghia, îmi cad și 3-5 fire de păr. Am încercat foarte multe tratamente, însă fără niciun rezultat. Ultima oară am folosit șam­ponul Nizoral, care a avut efect aproximativ 10 luni, după care boala a recidivat. În speranța că voi primi un răspuns salvator, vă mulțumesc și vă doresc numai bine!

MONICA – București

„Băiețelul meu are o secreție la un ochi”

Stimată redacție, am 27 de ani și în urmă cu trei luni am născut un băiețel. A devenit tot uni­versul meu, nu credeam că pot fi atât de fericită, dar, ca orice mamă, mă îngrijorez pentru orice. Nu știu cât de gravă este problema lui Vlăduț, dar încă de la naștere îi curge ochișorul drept. Am fost cu el la medic și i-a prescris picături cu Cloramfenicol, dar fără vreun re­zul­tat. În pri­mele săptămâni de viață se trezea cu ochiul lipit. Acum are doar o secreție gălbuie, în unele zile mai abundentă. Dacă ci­neva știe despre ce poate fi vorba, îl rog din suflet să îmi spu­nă care ar fi remediul. Mulțumesc!

TEODORA – Baia Mare

„Mi se usucă buzele și îmi crapă”

Am o suferință căreia nu-i dau de leac: mi se usucă buzele, apoi se cojesc, dar întâi se fran­jurează și se produc crăpături foarte dureroase. Nicio alifie nu mi-a ajutat. V-aș rămâne înda­torată dacă mi-ați recomanda un remediu care să mă scape de această neplăcere. Vă mulțu­mesc!

RODICA – București

„Am o infecție cu coci gram pozitivi pe uretră”

Stimată redacție, acum câțiva ani am început să am us­turimi pe uretră și găseam chiar pete de sânge pe chilot. Medicul mi-a recomandat anti­biotice, dar nu am rezol­vat nimic. La uro­logie mi s-au făcut instilații cu Siner­dol, dar nu mi s-au oprit decât scurgerile, usturimile au rămas. Între timp, din cauza numeroaselor tratamente cu anti­biotice pe care le-am făcut, am devenit alergic la acestea. La ultimele analize mi s-a spus că am infecție cu coci gram pozitivi. Cum nu mai pot lua antibio­tice, îi rog pe citi­torii care au trecut prin aceeași situație să-mi reco­mande un tra­tament naturist. Cu stimă,

V. F. – București

„Am o gâlmă la călcâi”

Stimată redacție, vă scriu în speranța că mă puteți ajuta. Am la osul căl­câiului un mic colț de care s-a tot frecat ten­donul și, în timp, din cauza pantofilor, s-a format o gâlmă tare, destul de mare. Deși încălțămintea este lejeră și nu atin­ge locul respectiv, chiar și la simple mișcări ale glez­nei mă doare. Ortopedul mi-a spus că nu pot decât să mă operez, lucru care acum mi-e impo­sibil, pentru că sunt în pericol să-mi pierd locul de muncă. Poate știe cineva un tratament de mic­șorare a acestei gâlme (naturist sau alopat) care să mă ajute să evit operația. Vă mulțumesc.

ALEX – București

„Sufăr de eczemă seboreică și pitiriazis simplex”

Am 26 de ani și de un an mi s-a pus diag­nos­ticul de eczemă seboreică, pitiriazis simplex pe pielea capului. Am făcut tratament cu Ni­zoral (tablete și șampon), Clotri­mazol (soluție), Pi­mocafort (un­guent), acid salicilic, acid boric, Superpredual și am fo­losit șampon Blue. După tratament, ec­ze­ma a dis­părut total, dar acum începe să rea­pară. Dacă cineva cunoaște un tra­tament natu­rist, îl rog să-mi răspundă prin inter­mediul re­vistei. Vă mul­țumesc anticipat.

FLORENTINA – Focșani

„Nevasta mea umblă mai mult beată”

Dragi cititori, am o nevastă care mi-e tare dragă. Când ne-am luat, era cea mai vrednică fe­meie din sat, dar necazul e că a lovit-o patima băuturii. Umblă mai mult beată. Bea pe ascuns, găsesc sticle dosite pe unde nici n-aș gândi. Dacă încerc să-i spun ceva, ies scântei. Rudele îmi spun s-o las, că avem copiii mari, la rostul lor, dar cât de beată ar fi, eu văd în fața ochilor tot fata cu cozi cât mâna, care m-a fă­cut atât de feri­cit. Dacă aveți soluții pentru această boală păcă­toasă, vă rog să mă aju­tați. Vă mulțumesc.

D. T. – jud. Gorj

„Am otoscleroză bilaterală”

Am 31 de ani și sufăr de otoscleroză bilate­rală. Vreau să aflu cum să-mi mențin auzul. Vă mul­țumesc.

VALI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian