Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu cereale

Foto: Shutterstock

Grâu, orz, ovăz, secară, po­rumb… Proaspăt secerate și adunate în cămări, grânele verii, bine perpelite anul ăsta de soare, sunt hra­nă bună de pus pe masă, în farfurii, dar și de întins pe obraz. Bogate în proteine vegetale, minerale și vita­mine, ele fac să crească obrazul pre­cum cozonacul, pufos și rumen.

Rețetele pe care vi le propunem sunt pentru toate tipurile de ten.

EXFOLIANTE

Pastă demachiantă cu făină de secară

Ingrediente: 2 lingurițe făină de se­cară, 2 lingu­rițe lapte praf.

Mod de preparare și folosire: Amestecați bine cele două pro­­duse și puneți-le într-un re­ci­pient cu gura mai largă, pe care să-l păstrați la în­de­mână, în baie. În fiecare dimi­nea­ță sau seara, puneți în­tr-o căni­ță o lin­guriță din pul­be­rea de se­cară și lapte praf și a­mes­tecați-o cu apă de la chiu­vetă, cât să ob­țineți o pastă omo­genă. În­tin­deți-o pe față, pe gât și pe de­­col­teu și frecați-o bine cu degetele, ca să in­tre în piele. Clă­tiți-vă apoi din abun­dență cu apă rece. Din când în când, com­po­ziția poa­te fi lă­sată să se usuce pe față și să devină mască. Se scoate după 20 de mi­nute, cu ajutorul unui ti­fon sau tampon de vată înmuiat în apă călduță.

Exfoliant cu tărâțe, ovăz, miere și iaurt

Ingrediente: 1 linguriță de tă­râțe de grâu, 2 lingurițe de fulgi de ovăz (am­be­le măcinate mă­runt), 1 lin­gu­ră de iaurt na­tural, 1 linguriță de mie­­re, 1 picătură de ulei esențial de la­vandă.

Mod de preparare și folosire: Se amestecă bine toa­­te ingre­dien­tele, apoi se aplică pe fa­ța umezită înainte cu apă caldă. Se ma­sează cu mâna, ca să pătrundă în pie­le, urcând de la bărbie spre frunte. Se clă­tește bine fața cu apă călduță, apoi se aplică, după dorință, un lapte hi­dra­tant.

MĂȘTI

Mască din tărâțe de grâu, de porumb și propolis

Ingrediente: 1 lingură tă­râțe de grâu, 1 lingură tărâțe de po­rumb, 1 lin­gură bicarbonat de so­diu, 5-6 pică­turi tinctură de propo­lis.   

Mod de preparare și folosire: Se amestecă într-un bol toa­te ingre­di­entele. Se apli­că cu pulpa de­getelor, se ma­sează ușor prin mișcări cir­cu­lare (spre înă­un­tru) timp de 15-20 mi­nute, apoi se spa­lă cu apă călduță.

Mască din tărâțe de grâu și miere

Ingrediente: 1 lingură tărâțe de grâu, puțin lapte cald, 1 linguriță de miere.

Mod de preparare și folo­sire: Se ames­tecă tărâțele cu laptele cald și mie­rea, până se ob­ține o pastă. Se aplică pe față și se lasă să acțio­neze 30 de minute, apoi se spa­lă cu apă căl­duță.

CREME

Cremă cu ulei de germeni de grâu

Ingrediente: 50 g ceară de albine, 100 ml ulei de germeni de grâu, 60 ml apă de flori de soc.

Mod de preparare și folosire: Pu­neți ceara să se topească în bain-marie. Adău­gați pe rând uleiul din germeni de grâu și apa de flori de soc, ames­­tecând în­con­tinuu. Turna­ți cre­ma într-o ca­­so­letă de porțelan și păs­trați-o la fri­gider.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian