Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Un prim-ajutor pentru vedere: ochelarii potriviți

Foto: Shutterstock – 2

– Alegerea perechii potrivite de ochelari este, adesea, o provocare. Degeaba e bună rețeta, dacă lentilele noi nu ne sunt de folos. Sfaturile care urmează vă ajută să alegeți varianta optimă pentru care puteți opta –

Lentile durificate

Sticlă sau plastic? Aceasta este de obicei prima întrebare adresată de către optician. În timp ce lentilele de sticlă sunt mai grele, dar mai robuste, lentilele din plastic sunt mai ușoare și mai subțiri. Și se zgârie mai ușor. Chiar și curățarea zilnică a lentilelor din plastic este suficientă pentru a lăsa zgârieturi fine pe suprafață. Acestea afectează apoi refracția luminii și pot limita confortul vizual pe termen lung. Preferați sticla!

Tratament împotriva aburirii

Persoanele care poartă permanent ochelari se confruntă des cu fenomenul aburirii lentilelor, când gătesc, în baie, sau când ies din căldură la frig. Aplicarea pe lentilă a unui strat anti-aburire e absolut necesar, altfel privirea se încețoșează. Soluția: un spray anti-aburire, care se aplică pe ochelari.

Efect de lotus

Este o metodă menită să asigure alunecarea picătu­rilor de apă de pe lentilele o­chelarilor pen­tru a nu îm­piedica vederea. Se reco­mandă pro­dusul „Clean-Coat”, care, de asemenea, ține și sca­mele și praful de­parte de lentile. Metoda este în principal utilă pentru purtătorii de o­chelari cu lentile din plastic anti-reflex, care tind să atragă mai mult praf decât cei din sticlă.

Acoperire antireflex

Protejează împotriva reflexiilor luminii inci­dente și, prin urmare, asigură confortul ochilor. Dacă aveți de unde alege, ar trebui să optați pen­tru ochelari „super anti-reflex”, cu cel mai înalt nivel de sticlă anti-reflex. În acest fel, șoferii nu sunt doar mai puțin iritați de farurile care se apro­pie, ci sunt și protejați de reflexiile deranjante ale luminii, de exemplu, în timpul nopții și al ploii.

Lentile colorate

Vi se pare obositor să tot schimbați ochelarii normali cu ochelarii de soare? Vă pot fi de folos ochelarii cu lentile de auto-nuanțare, care își schimbă nuanța în func­ție de radiațiile UV. Dar atenție! Acești ochelari nu ating protecția prevă­zută îm­potriva luminii puter­nice pe care o oferă oche­larii de soare. În plus, une­ori durează câteva minute până când se obține nuanța dorită. Peri­culos, în ca­zul când conduceți mașina.

IRINA RADU

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian