Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Trucuri rapide pentru o vedere mai bună

– Ochii sunt fereastra noastră către lumea care ne încon­joară. De aceea, ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că sunt bine îngrijiți permanent. Nu este nevoie de mult efort. Dacă dedi­căm cinci minute zilnic fiecăruia dintre cele trei exerciții descrise mai jos, ne putem îmbunătăți acui­tatea vizuală –

Priviți în depărtare și în apropiere

Foto: Shutterstock

Țineți-vă degetele mari ridicate, la aproxi­mativ 30 de centimetri în fața ochilor. Concen­trați-vă alternativ, mai întâi, pe vârful nasului, apoi pe degetul mare și în final, pe un punct care se află în depărtare. Apoi închideți ochii pentru a-i lăsa să se odihnească.

Exerciții cu mișcare rapidă a ochilor

Țineți acum de­ge­tul ară­tător ridicat, la aproximativ 20 de centimetri distanță de ochi. Ațintiți pri­virea pe vârful lui. Mișcați-l lent, desenând în aer cifre și litere și urmăriți-le cu atenție. Creș­teți treptat viteza de miș­care a dege­tului, urmă­rindu-l cu ochii.

Aplicații cu palmele

Frecați-vă palmele până când se încăl­zesc. Pu­neți-le peste ochii închiși, timp de aproxi­ma­tiv un minut. Apoi mângâiați ușor cu dege­tele ară­tătoare din jurul ochilor. Când ajungeți la col­țurile interioare de lângă nas, și la cele exte­rioare de lângă tâmple, apăsați ușurel câteva secunde.

De ce ajută acest antrenament?

Mușchii nefolosiți, care nu sunt puși la treabă, slăbesc. Acest lucru este valabil și în cazul ochilor. Cu antrenamentul descris mai sus, nu numai că le întărim musculatura, ci activăm și circulația sanguină în zona lor, ceea ce poate îmbunătăți vederea.

Sfat: Începând cu vârsta de 40 de ani, examinați-vă ochii la medic o dată pe an.

IRINA RADU

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian