Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sora mea are ciroză hepatică cu varice esofagiene”

Foto: Shutterstock

Sora mea are 68 de ani și toată viața ei a fost o femeie cumpătată. Locuind la țară, a mâncat mereu sănătos, n-a fu­mat, n-a consumat alcool sau cafea. Dar a făcut o hepa­tită care n-a fost des­coperită la timp. Acum trei ani i s-a făcut rău și a vărsat cu sânge. Credea că are ulcer perforat, dar medicii i-au făcut mai multe investigații și i s-a pus diag­nosticul ciroză he­pa­tică (HDS) cu varice esofa­giene. A făcut tratamentul prescris și a ținut un regim alimentar sever, dar în martie a vărsat din nou sânge și a fost internată de urgență la reani­mare. Cu toate că e copleșită de suferință, găsește tăria pentru a-și ascunde durerea, pentru a-și pro­teja familia. Vă rog din suflet să ne veniți în aju­tor cu un sfat și să ne comunicați cu ce tra­tament na­turist se poate vindeca ciroza hepatică cu varice eso­fa­giene. Vă mulțumesc!

GHEORGHE S. – Hunedoara

„Fiica mea are dureri de cap și medicii nu găsesc cauza”

Vă rog să mă ajutați cu un tra­tament efi­cace pentru fiica mea, în vârstă de 15 ani, care de mai bine de un an are dureri de cap în partea dreaptă, însoțite de stări de vomă și ame­țeli. I s-au făcut mai multe investigații, dar medicii nu reușesc să găsească o cauză a acestor simp­tome. Vă rog să-mi recoman­dați un medic bun sau un reme­diu pentru aceste dureri de cap, să nu mai fie nevoită să ia analgezice. Cu mulțumiri,

MARIA D. – București

„Am fost diagnosticată cu hernie hiatală gigantă”

Stimată redacție, am 59 de ani și am fost diagnosticată cu hernie hia­tală gigantă, steatoză hepatică și pan­creas lipomatos. Problema care îmi creează mai multă sufe­rință este hernia, care îmi dă în per­manență o stare de rău, senzația că mi se ridică stomacul în gât, vomă și diaree. Nu pot să dorm decât în poziție șezând, pentru a nu regur­gita mâncarea. În plus, pentru că her­nia se află în mediastin, între cei doi plă­mâni, simt mereu că mă su­foc. În mod normal ar trebui să mă operez, dar medicii ezită, pen­tru că sufăr și de obezitate gradul III. Dacă a mai suferit cineva de această boală și a reușit să se vin­dece, îl rog să-mi comunice prin intermediul revistei ce tra­tament a urmat. Vă mulțu­mesc.

S. R. – București

„Spondiloza cervicală îmi provoacă amețeli insuportabile”

Săptămânal merg la chioșcul de ziare ca să cumpăr revista mea prefe­rată, „Formula AS”. Citesc în primul rând pagi­nile de sănătate, dar mă încântă și felul amuzant de a povesti întâmplări din copilărie, din satul na­tal a d-lui Ion Longin Popescu, precum și reportajele deosebit de intere­sante despre viața din satele românești.

Și acum, pentru că timpul nu iartă pe nimeni, să vă spun despre necazul meu, în ceea ce privește sănătatea. Sunt pen­sionar de foarte mult timp, și la vârsta mea, de 91 de ani, am o suferință aproape insuportabilă. La un examen RMN am fost diagnosticat cu spondiloză cervicală, care îmi provoacă o stare de amețeală con­tinuă și simt în­truna o tensiune cra­nia­nă. În stare de repaus, culcat sau în șezut, nu am nimic, dar când mă ridic, am ten­dința să mă prăbușesc. Medicul mi-a spus că această stare nu se poate ameliora cu niciun tra­tament. Suferința mea durează de 7-8 ani și are tendința de a se agrava. În sprijinul celor descrise, vă redau ce scrie pe rezultatul RMN: „Explora­rea IRM a coloanei cervicale și dorsale superioa­re pune în evidență modificări cronic degenera­tive osoase și discale accentuate la toate nivelele, cu predominanță a artrozelor in­terapofizare bilateral, în special la nivel C2-C3, C3-C4, C4-C5, C5-C6. Modificările decelate sunt asociate cu fenomene de osteo­dis­cită, mai evidente în segmen­tul cervical. Fără leziuni medula­re, fără hernii de disc semnifica­tive”. Cu speranța că voi primi o veste salvatoare, vă mulțumesc.

ALEXANDRU B. – Tg. Mureș

„Megadolicocolonul de care sufăr îmi face viața amară”

Stimată redacție, am 34 de ani și sufăr de megadolicocolon, o malformație congenitală care con­stă în alungirea colonului. Din cau­za acestei malformații, am su­fe­rit de constipație încă din copi­lărie, și de la 18 ani am și hemo­roizi, foarte dureroși. Am dureri foarte mari după fiecare scaun, fiind nevoită să stau câteva ore în pat ca să-mi revin. Nu pot să mă­nânc aproape nimic. Ce e bun pen­tru constipație nu e bun pentru colită. Am încercat tot felul de suplimente – argilă, Spirulină, ulei de cătină, de ricin etc. – dar fără niciun rezultat. Mi s-a recomandat să mă operez de hemoroizi, dar mi-e teamă, pentru că am un frate care s-a operat și s-a chinuit ani de zile cu o fistulă. Vă rog, ajutați-mă cu un sfat, poate scap de boala asta care îmi face viața amară! Cu mulțumiri,

SOFIA G.

„Cum pot scăpa de o secreție abundentă din gât?”

Sunt pensionar și de aproape doi ani am o secreție abundentă în gât. În această perioadă am fost internat la Institutul „Marius Nasta” din București, am făcut foarte multe investigații la ORL, TBC, endoscopie, bronhoscopie, ecografie, tomografie. Toate rezultatele s-au încadrat în li­mite normale. Am primit și diferite tratamente, dar starea mea de sănătate se înrăutățește. Secre­ția de la nivelul gâtului este tot mai deranjantă, mă sufoc și trebuie să expectorez întruna. Dacă mă puteți ajuta să scap de această suferință, vă rog să-mi scrieți la revistă. Vă mulțumesc.

TUDOR B. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian