Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„De opt ani mă chinui cu edemul limfatic”

Foto: Shutterstock

Am 37 de ani și din 2014 sufăr de un edem limfatic pe care niciun medic nu l-a putut trata. Am făcut pre­so­punctură, am urmat tratament ho­meopatic, m-am uns cu creme de tot felul, am făcut și injecții Sevierra în piciorul afectat de edem, drenaj limfatic, port mereu ciorap elastic, dar totul e în zadar. Sunt disperată. Vă rog să-mi sugerați un tratament pentru a scăpa de acest chin. Am auzit că ar fi un tratament cu injecții Hyason, dar când am întrebat un medic, mi-a spus că e doar pentru edeme congenitale (nu e cazul meu). Credeți că aș putea folosi și eu aces­te injecții? M-ar ajuta? Aștept cu nerăbdare un răspuns.

LAVINIA – Oradea

„Există leac pentru boala de colagen mixtă?”

Sora mea, în vârstă de 58 de ani, se luptă cu o boală grea: boala de colagen mixtă. A urmat diferite tratamente și regimuri, fără niciun rezul­tat. Dacă cineva cunoaște vreun tratament, îl rugăm din tot su­fletul să ne răspundă. Vă mulțu­mim și vă dorim sănătate!

IONUȚ – București

„Mamei mele îi tremură mâinile”

De aproape doi ani, mamei me­le au început să-i tre­mure mâinile. Mai întâi am observat că-i tremură ușor dreapta, dar de câteva luni a început să-i tremure și stânga. N-aș putea să vă spun cauza, pen­tru că refu­ză cu încăpățânare să mear­gă la medic. Dacă cineva s-a confruntat cu aceas­­tă problemă, îl rog să mă ajute. Mi-e teamă ca în timp, boa­la să nu se agraveze și, Doamne ferește!, să fie mai rău. Vă mulțumesc din suflet și aștept răspun­su­rile dvs.

LILI C. – Slatina

„Mi s-a depistat herpes simplex”

Am 43 de ani și de aproape un an mă confrunt cu o pro­blemă de sănătate la care nu s-a găsit încă rezolvare. Mi s-a depistat un herpes simplex 1-2, pe pielea obra­zu­lui și am făcut tratament cu Aciclovir (pastile și un­gu­ent) și Bactroban (un­guent). Am înregistrat ameliorări pe parcursul trata­mentului, dar apoi herpesul a re­ve­nit. Îi rog pe cei care au suferit de această boală să-mi spună cum au reușit să o trateze (alopat sau natu­rist). Mulțumesc anticipat.

CORNELIA – Brăila

„De doi ani sughit aproape încontinuu”

Am 67 de ani și de doi ani am un sughiț aproa­pe per­­ma­nent, mai ales după ce mănânc sau beau. Me­dicul de familie mi-a dat tratament în mai multe rân­duri, dar fără rezultat. Merg regulat la doctor, deoarece am ten­siu­ne oscilantă de 20 de ani. În mai 2022, mi s-a făcut și o ecografie pentru a depista cau­za sughițu­ri­lor, dar tot de­gea­ba. Mențio­nez că am și dia­bet zaharat de tip 2, pentru care ur­mez trata­ment. Rugămintea mea este să mă ajutați în problema a­ces­tui sughiț, din cauza căruia nu pot dormi noap­tea, deoarece su­ghit și în timpul somnului. Vă mul­­țu­mesc și vă doresc sănătate.

COSMIN V. – Zalău

„Orice rană mi se umple de puroi”

Am 16 ani și de câteva luni orice rană, orice zgârietură pe care o fac se transformă într-o um­flătură oribilă, plină cu puroi. Pe lângă faptul că sunt extrem de dureroase, cicatri­cele pe care le lasă sunt foarte inestetice. M-aș bucura din toată ființa să pot scăpa de ele și de urmele lor urâte. De aceea, vă rog, dacă există cineva care mă poate ajuta, să nu ezite să o facă. ­Vă mul­țumesc din toată inima și aștept cu nerăb­dare răs­pun­sul care să-mi redea liniștea.

LOREDANA – jud. Dâmbovița

„Eman un miros urât din stomac”

Mă apropii de vârsta de 60 de ani și am o pro­blemă de sănătate care mă chinuie de ani buni, fără a putea găsi o soluție: halena. Din stomac eman un mi­ros foarte urât, chiar dacă îmi îngrijesc gura și dantura în mod corespunzător. Este neplăcut să nu pot vorbi, de teamă că cei din jurul meu simt mirosul neplăcut. De asemenea, am nasul tot timpul înfundat. Se formea­ză o scoarță tare, ce mă împiedică să respir. Și scoarța aceasta are un miros urât, iar după strănuturi și încer­cări de curățire a nasului, îmi curge sânge din nas. Ca urmare, nu mai am miros decât foarte puțin. Am încercat cu alifie de Găl­benele, dar nu am scăpat de acea scoarță și miro­sul nu mi-a revenit. Există cineva care să îmi dea o soluție eficientă? Cu mulțumiri,

MARIUS – Dej

„Cum pot scăpa de sforăit?”

Am 43 de ani, sunt sănătos, dar sforăi ca un tractor. Cu cât încerc să mă stăpânesc, cu atât e mai rău. Soția m-a dat afară din dormitor, pentru că o chinuiam toată noaptea cu „concertele” mele. De aceea, rog cititorii care s-au confrun­tat cu această oribilă problemă să mă ajute să mă vindec. Vă mulțumesc.

LIVIU – Craiova

„Am rău de avion”

Am 45 de ani și sufăr de rău de avion. Am încercat mai multe antiemetice, dar nu au dat re­zultate. Știe cineva vreun leac împotriva acestei afecțiuni? Vă mulțumesc.

DANA B. – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian