Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„La doi ani de la extirparea unui lob al plămânului, obosesc foarte repede”

Foto: Shutterstock

Acum doi ani mi s-a depistat o tumoră ma­lig­nă la plămânul drept, fapt ce a dus la extir­parea unui lob. Am urmat șase ședințe de citostatice și, timp de un an, m-am simțit foarte bine. Dar acum obosesc foarte rău, tușesc, chiar dacă urmez tratamentul recoman­dat. Medicul îmi spune că plămânii sunt sănătoși, dar eu merg doar 10 metri și trebuie să mă opresc, să mă odihnesc. Obosesc la cel mai mic efort, de exemplu când mă spăl pe dinți, iar din vară nu am mai ieșit din casă. Vă rog să-mi re­comandați un leac. Vă mulțu­mesc!

VIRGIL D.

„Am o escară care nu se vindecă”

Stimată redacție, am 61 de ani, și în urmă cu cinci luni am făcut un accident vascular și am rămas țintuit la pat. Când am ieșit din spital, aveam o vânătaie în zona lombară, care s-a dez­voltat într-o escară. Cu toate că soția m-a îngri­jit cum i-a spus asis­tenta, escara s-a mărit și tratamen­tul cu Der­mazin nu a adus nicio ameliorare. Rana s-a adâncit și suprafața ei s-a mărit (precizez că am și diabet de tip 2). Vă rog să-mi reco­mandați un remediu na­tu­rist. Am ambiția să-mi revin du­pă a­ceas­tă încerca­re, să mă mai bucur de viață, mai ales că am un nepo­țel de numai un an, căruia doresc să-i fiu bu­nic în continuare. Aștept cu nerăbdare răspun­surile dvs.

GRIGORE S.

„Am dureri intense cauzate de reumatismul infecțios”

Stimată redacție, am 39 de ani și sufăr din copilărie de reumatism de tip infecțios, localizat mai ales în zona lombară. Fac periodic tra­ta­mentul medicamentos prescris de medicul specialist, plus fiziote­rapie, ceea ce-mi ameliorează du­re­rile o pe­rioadă, apoi acestea re­vin cu intensitate crescută. Apelez la cititorii revistei să-mi recomande un trata­ment na­turist, poate mai eficient în ameliorarea durerilor de­cât cel me­dicamentos. Dumnezeu să vă dea sănătate!

MĂDĂLINA – Cluj

(Încercați unguentul „Osteocicatrat”. Are efect de excepție. Îl găsiți în farmaciile veterinare.)

„Am câte 10 scaune pe zi, doar dimineața”

Am 47 de ani și de mult timp mă lupt cu o situație grea. În fiecare dimineață, după o „gălă­gie” a intestinelor, urmea­ză scaune normale, dar de­­se­ori cu dureri în zona anală. La fiecare sfert de oră urmează alte scaune, astfel încât până pe la orele 12-13, până la evacuarea completă a in­tes­­tinelor, sunt dependentă de toaletă. Apoi, până a doua zi dimineață, nu mai am nicio pro­blemă. Am fost la mai mulți medici, am făcut colo­no­scopie, dar am primit o mulțime de diagnostice diferite: colită, gastrită, colon iritabil, rectoco­lită… De medica­men­te nu mai vorbesc, am luat tot ce se putea – Salazo­pirin, Omeran, Saprosan, Anghirol, Trifer­ment, Metoclo­pra­mid, No-Spa, Biseptol – de­gea­­ba. Situația a­ceas­­ta mă împiedică să duc o viață nor­­mală. De aceea, prin inter­me­diul dvs., îi rog pe cei care s-au con­frun­tat cu astfel de si­tuații să-mi trans­­mită ce tratamen­te au urmat de și-au gă­sit vinde­carea. Vă mulțu­mesc din su­flet și aștept un aju­tor, un sfat cât mai repede posibil! Cu respect,

S. P. – București

„Am un calcul la glanda parotidă”

Stimată redacție, am 51 de ani și am fost diag­nosticată cu calcul al glandei parotide. Mi s-a depistat un calcul de 7 mm în glanda parotidă dreaptă, care mă supără enorm, de un an. Medicul a sperat că se va elimina singur, dar se pare că va fi nevoie de o inter­venție chirur­gicală, care este foarte grea și exis­tă riscul unei pareze postope­ratorii. Știe cineva vreun remediu natu­rist sau vreun medicament care ar ajuta la eli­mi­narea unui astfel de calcul? În speranța că voi primi un răspuns și de la specia­liș­tii dvs., vă mulțumesc din suflet.

DANIELA – Suceava

„Sufăr de pielonefrită cronică obstructivă”

În urmă cu șase luni, am fost internată pentru un puseu de ten­siune. În urma investigațiilor, am fost diagnosticată și cu pielo­ne­frită cro­nică obstructivă cu E.coli și enterobacter. De atunci, am mai fost internată încă o dată, fiind tratată intravenos cu an­tibio­tice. Dar infecția nu dispare și seara fac mereu febră (37,8-38,2°C). Dacă știți un tratament care să ani­hileze această infecție, vă rog să-mi răs­pundeți pe adresa redacției. Vă mul­țumesc.

GEORGETA – Iași

„Caut un remediu pentru sinuzită cronică”

Am 40 de ani și încă din studenție am pro­bleme cu gâtul și cu sinu­surile. Simptomele sunt următoarele: am senzația de corp străin în gât, iar în spatele „omușorului” simt o arsură per­ma­nen­tă, care uneori devine dureroasă. Di­mineața mă trezesc cu nara stângă înfun­dată și nu pot respira pe ea până pe la ora 11. Gâtul e roșu tot tim­pul, mai ales în stânga, la baza limbii. Am făcut de nenu­mărate ori puroi în gât și spre sinusuri, așa încât am luat foarte multe antibiotice. De un an, îmi apar frecvent afte foarte dureroase pe limbă, tot pe partea stângă, care durează și zece zile. Nimic nu m-a ajutat și văd că de la o zi la alta este tot mai rău. Medicii mi-au pus diagnosticul sinuzită cronică și mi-au recomandat spray Na­sonex, care nu m-a ajutat cu nimic. Poate îmi vor recomanda specialișii revistei un tratament efi­cient. Vă mulțumesc din suflet.

CRISTIAN – Bacău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian