Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru VASILE R. – Focșani, F. AS nr. 1517: „Mi se usucă foarte tare gura”

Dr. RAREȘ SIMU – Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti și Cluj-Napoca, tel. 0766/29.84.58

Din cele descrise, este foarte probabil să sufe­riți de o boală autoimună. Cel mai probabil este vorba despre sin­dro­mul Sjogren. Pentru a confirma acest diagnostic, este nevoie de analize de sânge și de teste clinice – testul Schirmer, care se face de către oftalmolog și care pune în evidență uscăciunea la nivelul ochilor. Sindromul Sjogren este o afecțiune auto­imună sistemică, ce afectează în primul rând glandele salivare și glandele lacrimale, rezultând o uscăciune la nivelul ochilor și cavității bucale. Pe lângă aceste manifestări, pot apărea și alte probleme: osteoarticulare, gas­tro­intestinale, cutanate, pulmo­nare, renale, sistem nervos și sistem limfoganglionar. În esen­ță, apare un proces inflamator cronic sistemic. Tratamentul na­tural vizează acest proces.

Vă recomand următoarele plante, cu efect antiinflamator: Curcumina, Ashwagandha, Res­veratrol, Lemn-dulce. Le puteți administra fie sub formă de tincturi, fie sub formă de capsule cu pulbere liofilizată.

Ca trata­ment homeopat, vă recomand combi­nația de Cistus ch200 (două doze pe zi) și Mercu­rius solubilis d3 (două doze pe zi). Acestora tre­buie să le asociați suplimente care conțin acizi grași polinesaturați de tip omega 3, administrate 2000-4000mg pe zi. O combinație foarte bună de acizi grași tip omega 3, 6 și 9 găsiți în produsul Capsule 4 uleiuri, de la Centrul de Sănătate „Ar­monia”.                           

Multă sănătate!                                                         

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„De opt ani mă chinui cu edemul limfatic” (Răspuns pentru LAVINIA – Oradea, F. AS nr. 1538)

Carmen Ponoran

Doamnă Lavinia, pe lângă alte proceduri, în­cercați și o cură gemoterapică. Câteva extracte gemoterapice cu acțiune profundă la nivel limfa­tic v-ar putea ajuta, în cure repetate de 2-3 ori pe an. Pentru că edemul este foarte pronunțat, vă propun să începeți pentru o lună de zile (nu mai mult) cu Extract din mlădițe de Cimișir și Extract din sevă de Mesteacăn, două administrări pe zi, câte 2 ml (le puteți lua împreună). Cimișirul are o puternică ac­țiune antiinflamatoare și deconges­tionantă la nivelul ganglionilor limfatici, iar Extractul din sevă de Mesteacăn, cu efect depu­rativ, va ajuta la îndepărtarea și eliminarea pro­dușilor toxici acu­mulați la nivel limfatic. Continuați apoi cu o cură de 2-3 luni cu Extractul din mlădițe de Lemn-câi­nesc, recomandat în gemoterapie pentru tratamen­tul edemelor limfatice, alături de Extractul din muguri de Castan comestibil și Extractul din mlădițe de Caprifoi. De administrat timp de două luni, Lemn-câinesc, dimineața, Castan comestibil, la prânz, și Caprifoi, seara – câte 2 ml din fiecare extract. Sper să vă fie de folos gemoterapia pentru reducerea edemului și reluarea funcționalității normale a piciorului.

Multă sănătate!

„De doi ani sughit aproape încontinuu” (Răspuns pentru COSMIN V – Zalău, F. AS nr. 1538)

Vă recomand să încercați și varianta unei cure gemoterapice pentru problema semnalată. Extrac­tele gemoterapice din muguri de Smochin, cel din mlădițe de Caprifoi și cel din muguri de Tei ar­gintiu v-ar putea ajuta. Extractul din mlădițe de Caprifoi acționează pentru reducerea spasmelor (care generează sughițul), iar Extractul din muguri de Smochin îi completează efectul, prin acțiunea la nivel neurovegetativ și efectul de reglare a mo­ti­lității intestinale. Luați, timp de două luni, Ca­prifoi și Smochin, câte 2 ml, de două ori pe zi, la distanță între ele și la dis­tanță de mese. Seara, îna­inte de culcare, puteți lua încă o doză de Smo­chin, precum și 1-2 ml de Ex­tract din muguri de Tei argintiu, care, pe lângă faptul că va induce som­nul, are și acțiune spas­molitică. Această cură vă va îmbunătăți tonusul psi­hic și sper că va duce și la încetarea acceselor de su­ghiț. Este important să aveți răbdare și să duceți cura până la capătul celor două luni.

Numai bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Orice rană mi se umple de puroi” (Răspuns pentru LOREDANA – jud. Dâmbovița, F. AS nr. 1538)

Ion Bobaru

Rănile sau zgârieturile pline de puroi sunt infecții de natură stafilococică. Dacă stafilococul este localizat la baza firului de păr, este vorba de o foliculită. Un tratament local este suficient pentru tratamentul acestor infecții. Puteți folosi unele plante medicinale: Coada-șoricelului, Tătă­neasă, Nuc, Gălbenele, Usturoi.

Coada-șoricelului – se fac pansamente ume­de cu ceai din flori de Coada-șoricelului sau badijonări cu tinctură sau oțet din flori de Coada-șoricelului.

Tătăneasa – pentru tratamentul infecțiilor stafilococice se pot prepara din rădăcină de Tătă­neasă, unguente, oțeturi, ceaiuri și tincturi. Se aplică sub formă de badijonări, pensulații, pansa­mente umede. La farmacia Faltis, avem ceai și tinctură din rădăcină de Tătăneasă.

Nuc – se tamponează de două ori pe zi zona afectată cu tinctură de Nuc, sau se fac comprese umede cu ceai din frunze de Nuc.

Gălbenele – din flori de Gălbenele se pot face infuzii, tincturi, oțeturi și unguente, care se aplică pe piele de două ori pe zi. Puteți afla modul de pre­parare al acestor produse farmaceutice dacă ape­lați la Farmacia Faltis, la tel. 0239/61.59.31 sau pe adresa de e-mail: farmacia [email protected].

Usturoi – se fac tamponări locale cu tinctură, oțet sau ulei obținute din căței de usturoi.

(Pentru diferite infecții sta­filococice, farmacia Faltis pre­pară Aqua D’alibouri și o lo­țiune antista­filococică.)

Cicatricile rămase în urma unei infecții stafilococice pot fi atenuate, folosind o pulbere pentru peeling, obți­nută din semințe de struguri albi și rădăcină de Tă­tăneasă. Farmacia Faltis are pe stoc această pul­bere.

O imunitate scăzută poate favoriza suprain­fectarea rănilor sau a zgârieturilor. Preparatele din Echinacea aju­tă la creșterea imunității. Avem pe stoc ceai, tinctură și vin de Echinacea.

Administrare

Pulbere de Echinacea: se ia câte o jumătate de linguriță de două ori pe zi, amestecată cu lapte fermentat.

Decoct: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se administrează o lingură, de două ori pe zi, după masă.

Notă: Aceste recomandări nu substituie un con­sult medical de specialitate. Ele completează terapia prescrisă de medicii curanți.

(Informații despre procesarea plantelor medi­ci­nale sau alte preparate produse în laboratorul propriu, pot fi găsite la Farmacia Faltis din Brăila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/61.59.31, e-mail : [email protected]. Preparatele farma­ceu­tice proprii pot fi vizualizate pe site-ul far­maciei www.farmaciafaltis.ro. Farmacia deține „Certificat de bună practică farmaceutică pentru prepararea medicamentelor”, acordat de Colegiul Farmaciștilor din România.)

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Mă balonez după fiecare masă și sunt foarte slabă” (Răspuns pentru MAGDA F., F. AS nr. 1539)

Tot mai multe persoane suferă de afecțiuni digestive, din cauza consumului de antibiotice și de alimente care con­țin mulți compuși chimici și anti­biotice. Dacă studiați arhiva revistei „Formula AS”, veți găsi nenu­mă­rate mărturii ale persoa­nelor care și-au vindecat proble­me­­le digestive cu argila „ALGO”. Efec­tul este ga­rantat, dacă consumați 200 g de argilă/zi, timp de două luni. În conti­nuare, mai ales dacă nu reușiți să vă alimentați sănătos, 3 linguri cu argilă con­sumate zilnic vă feresc de recidivă.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

„Eman un miros urât din stomac” (Răspuns pentru MARIUS – Dej, F. AS nr. 1538)

Halena provoacă foarte mult disconfort. Cauza acestei probleme este o colită de putrefacție. Ger­menii patogeni „colcăie” în tubul digestiv și putre­facția generează acest miros fetid. Există o singură soluție pentru toate bolile digestive: argila „ALGO”. Vă recomand să consumați 200 g argilă/zi, timp de 2-3 luni. După doar câteva zile, o să observați un surprinzător confort digestiv. Dacă ați luat antibiotice, trata­mentul este de lungă durată, pen­tru o vindecare completă. Vă re­comand și o cură de 20 zile cu ulei esențial de Oregano de la fir­ma „Doterra” (tel. 0740/59.18.74), care este un antibiotic natural foarte eficient.

Pentru detalii, vă rog să mă con­tactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian