Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ANDREEA – București, F. AS nr. 1517: „Se poate scăpa definitiv de un angiom, în cazul unui copil?”

Dr. RAREȘ SIMU – Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti și Cluj-Napoca, tel. 0766/29.84.58

În cazul fetiței dvs. este vorba despre un he­mangiom infantil. Acesta repre­zintă o formațiune tumorală benig­nă, cu originea în vasele de sânge. Este una dintre cele mai frecvente tipuri de tumori la copii și, de obicei, are o evoluție inofensivă, punând doar probleme de ordin estetic. Există și situații mai com­plicate, în cazul heman­gioamelor mari, care pot afecta și structuri învecinate – ochi, nas, cavitate bucală – sau vase sanguine de calibru mai mare. De asemenea, he­man­gioa­mele mari din regiu­nea cer­vico-facială se pot aso­cia cu malformații congenitale. He­mangiomul poate fi prezent la naștere – forma congenitală – sau poate apărea în primele săptămâni/luni de viață, în for­ma infantilă. Există și he­man­gioame care pot apărea doar la adult, cel mai frecvent după vârsta de 40 ani. Trata­mentul clasic al heman­gioa­me­lor pre­su­pune fie aplicarea unor pro­duse topice la nivelul leziunii, fie tratament cu laser sau chi­rurgical. Dintre trata­mentele complementare, cel mai efi­ci­ent, în urma practicii dobândite la cabinet, s-a do­vedit trata­mentul homeopat, pe care vi-l și reco­mand. Acesta are două componente. Pe de o parte, tratamentul homeopat clasic, care presupune admi­nistrarea unui remediu în funcție de particu­laritățile fiecarui caz în parte (de aceea este nevoie de o consultație individuală). Pe de altă par­te, anu­mite remedii homeopate speci­fice, pentru afecțiu­nea în sine. Dintre acestea, vă re­comand o com­bi­nație de Arnica CH3 și Hama­me­lis CH30, câte 1 doză, de 2 ori pe zi, timp de 3 luni.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Am rău de avion” (Răspuns pentru DANA B. – Iași, F. AS nr. 1538)

Carmen Ponoran

Pentru că ați epuizat variantele de medicamente antiemetice, fără să aducă ajutorul așteptat, vă reco­mand să apelați la homeopatie. Există medica­mentul ho­meopat Cocculine (Boiron, Fran­ța), con­ceput special pentru răul de mișcare și de transport. În ziua pre­mergătoare călătoriei, luați câte două comprimate, de 3 ori și, eventual, o doză de Gelsemium CH15, dacă gân­dul urcă­rii în avion vă sperie, sau Ignatia CH15, dacă se instalează o stare de agitație. În ziua călă­toriei, continuați administrarea câte două compri­mate Cocculine, și în avion, dacă sim­țiți că reapar simptomele. Vă puteți gândi și să individualizați felul în care perce­peți răul de avion, alegând reme­diul homeopat potrivit: Tabacum CH9 – paloare și stare de rău, cu ameliorare la aer curat, Cocculus CH9 – amețeli și agravare la aerul condi­ționat din avion, Petroleum CH9 – ameliorarea stării de rău, în timpul mâncatului, Nux vomica CH9 – greață, agravată în timpul mâncatului, Borax CH15 – stare de rău agravată de golurile de aer.

Numai bine!

„Mă balonez după fiecare masă și sunt foarte slabă” (Răspuns pentru MAGDA F., F. AS nr. 1539)

Pentru problemele de sănătate prezentate – ba­lonare, flatulență, halenă și probleme de asi­milare – este important să mergeți la medic pentru eva­luare și stabilirea unui diagnostic. Eu vă reco­mand să încercați și gemoterapia, o cură de 2-3 luni, care v-ar putea restabili echilibrul fizic, cu ameliorarea sau chiar dispariția simptomelor descri­se. Extractul din muguri de Porumbar este un reactivator al metabolismului, cu eficiență do­vedită în stări de slăbiciune fizică, pe care îl puteți asocia cu Ex­tractul din muguri de Nuc și Extractul din mlădițe de Merișor, pentru a ameliora balo­narea, flatulența și halena. Luați Nuc și Porumbar dimineața, câte 2 ml din fiecare, Merișor și Nuc la prânz, câte 2 ml din fiecare, și Porumbar seara, 2 ml. Rezultatele trebuie așteptate după cel puțin 2-3 săptămâni de administrare, iar continua­rea curei va stabiliza efectele pozitive, pentru ca starea de rău să nu se reinstaleze.

Multă sănătate!

„Ce pot să fac să scap de pruritul dermic?” (Răspuns pentru LIVIU D. – București, F. AS nr. 1539)

Din cele descrise de dumnea­voastră, este vorba de o dermatită alergică, care v-a făcut dependent de medicația antialer­gică. Puteți încerca să înlocuiți treptat medi­camentele, cu extracte gemotera­pice cu acțiune antialer­gică și de reducere a pruritului. Vă reco­mand o cură de două luni, cu Extract din muguri de Coacăz negru, Extract din mlădițe de Cedru și Extract din muguri de Ulm. Coacăzul negru, ca extract gemoterapic din muguri, este con­siderat a avea un efect ase­mănător cortizonului, deci antialergic și antiinflamator, iar celelalte două gemoterapice, Cedrul și Ulmul, au acțiune protec­toare la nivelul pielii, antiinfla­matoa­re, antioxi­dantă, cu reducerea pruritului și vinde­carea leziu­nilor de pe piele. Vă recomand să luați Extract din muguri de Coacăz negru (2 ml dimi­neața, pre­fe­rabil între orele 8-10, pentru un efect op­tim), Extract din mlădițe de Cedru (2 ml la prânz), iar seara, Ce­dru și Ulm, câte 2 ml din fiecare.

Multă sănătate vă doresc!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Mi s-a pus diagnosticul ateromatoză periferică difuză” (Răspuns pentru MARIA – Sighișoara, F. AS nr. 1537)

Ion Bobaru

Ateromatoza este o leziune localizată la nivelul arterelor și este provocată de plăci de aterom, niște depozite lipidice și de colesterol, care s-au depus în pereții arterelor și care în timp s-au fibrozat și sclerozat. Înfundarea arterelor cu ateroame împie­dică oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor și se manifestă prin dureri atroce (claudicație inter­mitentă). Claudicația inter­mi­tentă este un simptom al unei circulații periferice deficitare, unde mușchii nu primesc sufi­cient oxigen. De aceea apare du­re­­rea, amorțeala sau crampele musculare.

Factorii de risc în apariția ate­ro­matozei perife­rice difuze sunt: ante­ce­den­tele familiale, alimen­tația nera­țională, bogată în gră­simi, obezita­tea, fumatul excesiv, seden­tarismul, dia­betul zaha­rat netratat, inactivitatea fizică. Ate­romatoza se instalează în timp, iar netratată, poate duce, ade­sea, la accidente vasculare car­diace și cerebrale dramatice.

Tratamentul medicamentos recomandat de me­dicii de spe­cialitate este esențial. Ca terapie com­plementară la medicația alo­pată vă pot reco­manda preparate farmaceutice din următoarele plante medicinale: Anghinare, Saschiu și Tescovină.

Anghinare – Se folosesc frunzele.

Pulbere: se ia de 3 ori pe zi, câte o jumătate de lin­guriță, amestecată cu miere, sirop, suc sau com­pot.

Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, în puțină apă sau ceai.

Vin: se bea câte o lingură, de două ori pe zi, după masă.

Tescovină – Prin conținutul ei bogat în acizi grași nesaturați omega 3 și omega 6, consumată zilnic, pulberea de tescovină reglează nivelul coles­terolului din sânge, scăzând colesterolul rău (LDL) și mărind concentrația de colesterol bun (HDL). De asemenea, resveratrolul din compoziția tescovinei grăbește metabolizarea trigliceridelor. Folosirea regulată a preparatelor de tescovină împiedică formarea ateroamelor, deci instalarea ateromatozei.

Farmacia FALTIS are pe stoc capsule cu semin­țe de struguri roșii, pulbere de tescovină și tinctură de tescovină. Dacă doriți, vă putem trimite prin Fan Courier cu plata ramburs la primirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și un număr de telefon.

Usturoi – Consumul regulat de usturoi ca atare sau sub formă de tinctură sunt benefice pentru vârstnici, în prevenirea aterosclerozei. Doza reco­mandată este de un cățel pe zi sau 20 de pică­turi de tinctură diluată în ceai de Saschiu.

Notă: Aceste recomandări nu substituie un consult medical de specialitate. Ele completează terapia medicală prescrisă de medicii curanți.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Caut leac pentru hidrosadenită” (Răspuns pentru SANDA L. – jud. Vrancea, F. AS nr. 1532)

Dacă soţul dvs. este supraponderal sau obez, este obligatoriu să slăbească, să aibă un regim alimentar preponderent ve­ge­tarian, din care trebuie scoasă car­nea roşie, în special cea de porc, să re­nunţe la alcool, tutun şi bău­turi carbo-gazoase colorate şi îndulcite, iar ca tra­tament, să înceapă o cură cu tinc­tură de Propolis (con­centrație 40%), intern: 1/2 linguriţă, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, amestecată cu 1/2 lingură de miere de albine. În paralel, se tamponează de două ori pe zi (dimi­neaţa – seara) leziunile cutanate, cu un beţişor de cu­răţat urechi, înmuiat în aceeaşi tinctură de Pro­polis 40%.

„Durerile lombare sunt greu de suportat” (Răspuns pentru ALEXANDRU T. – Bucureşti, F. AS nr. 1532)

Nu vă lăsaţi doborât de comoditate şi strădui­ţi-vă, în pofida durerilor, să faceţi cât mai multă mişcare fizică, gra­dual şi crescător ca intensitate şi timp. În paralel, folosiţi decoct de coji de Salcie şi Mesteacăn (1 ca­nă, de trei ori pe zi) şi puneţi şi com­­prese calde cu acest decoct pe locul dureros, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara). Dacă efectul acestui tratament nu este cel dorit, contactaţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian