Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu are cancer localizat în gât”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, soțul meu are 48 de ani și este bolnav de cancer lo­calizat în gât. Medicii i-au prescris tratamentul folosit de obicei în asemenea cazuri, dar nu îl ajută prea mult. Are dureri cumplite, nu poate în­ghiți aproape nimic, a slăbit foarte mult, iar eu nu știu cu ce să-l ajut. Aș vrea să știu dacă există și alte metode de vinde­care, în afară de cele prescrise de medici. Dacă cineva a sufe­rit de această boală și a reușit să se vindece, îl rog să-mi scrie. Vă mulțumesc!

GEORGETA B. – Brăila

„Mi s-a pus diagnosticul cataractă în evoluție”

Stimată redacție, de anul trecut mi s-a pus diagnosticul de cataractă în evoluție, și în acest an, la control, mi s-a spus că boala a evoluat, dar încă nu este operabilă. Vă rog foarte mult să publicați rugămintea mea, iar cei care cunosc un remediu contra cataractei, să mă ajute să scap de operație. Vă mulțumesc anticipat și dumnea­voas­tră, și celor care vor să mă ajute.

ELENA F.

„Tușesc de câteva luni, doar când mă întind în pat”

Stimată redacție, acum 8-9 luni am început să tușesc, atunci când mă așezam în pat pentru somn. Consultând câțiva medici de diverse spe­cialități, au ajuns la concluzia că aș avea reflux gastro-esofa­gian. Mi s-a prescris un trata­ment și mi s-a spus să dorm cu 3-4 perne sub cap. Am respectat tot ce mi s-a spus, am pus 2-3 perne, ajungând să dorm aproa­pe în șezut. Urmarea, de câteva luni de când dorm așa, am ajuns de mă supără coloana, și tusea tot nu s-a diminuat. Am primit alt sfat: să iau la culcare o linguriță de miere. L-am urmat și pe acesta, numai că mi-a crescut glicemia, și acum mi-e frică să nu dau în diabet. De aceea, cu mult respect, îi rog pe cei „pățiți” și vindecați să-mi specifice în revistă ce au făcut, ce cale au urmat, spre a putea și eu să mai prelungesc senioratul avansat ce-l am. Cu mult respect și mii de mulțumiri,

EMIL H. – Botoșani

„Sufăr de condilomatoză”

Stimată redacție, sunt o citi­toare fidelă a revistei dvs. și vă scriu cu rugămintea să mă ajutați să gă­sesc o cale de vindecare. Am 31 de ani și de câteva luni sufăr de condilomatoză, pe care am tratat-o în diver­se moduri, dar fără niciun rezultat. Am fost cauterizată, am făcut tratament cu Podofilină, unguent, suc și tinctură de Ros­to­pască și ulei de Cătină. Fără rezultat. De o săp­tă­mână fac tratament cu tinctură de Mărul-lupului, dar nu văd vreo îmbunătățire. Există cumva un vaccin pentru acest virus? Aștept o veste bună din partea cititorilor. Cu mul­țumiri,

MIRUNA – București

„Băiețelul meu are sindrom nefrotic”

Sunt mama unui băiețel în vâr­stă de 5 ani, care a fost diagnosticat cu sindrom ne­frotic (eli­mină proteinele prin urină). De atunci face tra­tament cu Medrol (Prednison) și au apă­rut deja efectele ad­verse: i s-a ac­centuat foarte mult pilozitatea de pe corp și de pe față. Îmi puteți re­co­manda un tratament naturist? Vă rog din suflet să mă ajutați! Vă mulțumesc anticipat.

MARILENA – Bacău

„Am amigdalită de tip Cazeum”

Am 32 de ani și din copi­lărie sufăr de amigdalită de tip Cazeum. La exudatul farin­gian mi s-a depistat un streptococ sensibil la Rifam­picin. După un tratament cu acest medicament, m-am simțit foarte bine, dar după o pauză de câteva zile, problema a revenit. Amigdalele produc biluțe albe, urât miro­si­toare. Aceasta este singura neplăcere. Tra­tamentul cu propolis și iod prin badijonaj nu a dat rezultate decât pe moment, deși l-am urmat consecvent timp de 6 luni. Tot eșec a fost și folosirea Pima­fu­cinului. Specialistul ORL mi-a recomandat extirparea amig­da­lelor. Dar dacă acel streptococ este localizat și în alte zone ale tractului digestiv, voi scăpa de halenă în urma operației? Odată operate amigdalele, din cauza deviației de sept pe care o am, nu va fi afectat sistemul respi­rator? Poate voi primi un sfat de la specialiștii dvs. Vă mul­țumesc din suflet.

DORINA C. – Piatra-Neamț

„Cum pot scăpa de un polip situat pe organele genitale externe?”

Am depistat un polip de mărimea unui bob de fasole, pe suprafața organelor genitale externe. Medi­cii pe care i-am consultat mi-au recoman­dat intervenția chirurgicală, pe care aș dori însă să o evit. Men­ționez că nu am dereglări de ciclu sau alte simptome, iar dimensiunea polipului a rămas aproximativ aceeași din momentul în care am constatat prezența lui. Mă puteți ajuta cu un tratament natu­rist? Vă mulțumesc.

S. G. – Botoșani

„Caut un tratament pentru faringită uscată”

Am 39 de ani și de mai bine de doi ani sufăr de farin­gită us­cată. Am consultat un specialist ORL, mi-a prescris un tratament cu antibiotice, dar nu m-am vin­decat. Mă doare până în urechi și până la ceafă. În gât, în partea dreaptă, în dreptul urechii, mă doare ca o bubă care coace. Mă trezesc noaptea de durere. Vă rog să mă ajutați cu un tratament sau să-mi reco­mandați un medic. Vă mul­țumesc și Dumnezeu să vă dea sănătate!

SPERANȚA T.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian