Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Pielea de sub sâni mi se irită întruna” (Răspuns pentru IOANA – București, F. AS nr. 1419)

Foto: Shutterstock

Cu mulți ani în urmă, mi se irita și mie pielea de sub sâni, din cauze necunoscute. Important este să consulți un medic dermatolog, pentru in­ves­tigații și tratament. În cazul meu, tratamentul salvator a fost următorul: se spală cu săpun lu­crurile iritate de sub sâni, se tamponează cu un prosop, apoi se unge cu unguentul Diprosalic, care se găsește în farma­cii. După 10 zile, iritația a trecut. Recomandarea mea este să nu vă lipsească din casă acest unguent și să-l folosiți când este nevoie.

Vă doresc sănătate și ani mulți!

GABI – București

„Sufăr de astm bronșic” (Răspuns pentru GABRIELA – Buzău, F. AS nr. 1516)

Astmul bronșic este o afecțiune caracterizată prin senzația lipsei de aer, cu expirație dificilă, provocată de un bronhospasm cu patogenie aler­gică, neurogenă sau de altă natură. Pentru crizele severe de astm bronșic (atacuri de panică, sufo­care, respirație șuierătoare și dispnee) trebuie să folosim un inhalator, o substanță care reduce apariția crize­lor. Nu există niciun tratament pentru vindecarea definitivă a astmului, dar există o mulțime de modalități prin care puteți reduce sau elimina simptomele.

* Beți în timpul crizei o ceașcă de cafea tare sau un pahar de Coca Cola. Acestea conțin co­feină, o substanță care este înrudită cu teofilina, medicament folosit pentru tra­tarea acestei boli și care ajută la eliberarea căilor res­piratorii ae­riene.

* Magneziul, de asemenea, ne ajută la relaxarea căilor aerie­ne. Se iau 300 mg magneziu, ­pen­tru bărbați, și 250 mg pentru femei, zilnic.

* Consumați pește gras, cum ar fi: somon, ton, macrou.

* Nu fumați și stați departe de persoanele care fumează. Fumul irită căile respiratorii.

* Nu vă așezați lângă surse de căldură (sobă cu lemne, șe­mineuri).

* Evitați parfumurile.

* Când gătiți, stați cu gea­mul deschis.

* Încercați să mâncați puțin și des, ultima masă cu câteva ore înainte de cul­care.

* Evitați alimentele condimen­tate și mezelurile de orice fel.

* Pe vreme rece, înfă­șurați-vă în jurul nasului și gurii, o eșarfă, ca să încălziți aerul și să nu ajungă rece în plămâni.

* Inspirați ușor și profund, dar nu prin ex­tensia pieptului, ci a abdomenului. Cu cât expirați mai mult, cu atât vă veți simți mai relaxat. Repe­tați cel puțin de 5 ori.

* Consumați produse apicole: miere polifloră sau propolizată, propolis, polen.

* Consumați ceaiuri (cel puțin 2-3 căni pe zi), folosind plante cu acțiune antiseptică, expec­torante, sedative, vasodilatatoare (Cimbrișor de câmp sau Cimbru de cultură, Podbal, Pătlagină, Mușețel, Gălbenele) pregătite în infuzie (1 lingură de plantă la 250 ml apă clocotită).

Vă doresc multă sănătate!

N.G. ZAMFIR – Drăgășani

„Sufăr de poliartrită reumatoidă” (Răspuns pentru PETRE D. – București, F. AS nr. 1532)

Îndrăznesc să vă scriu pentru că trec și eu prin această suferință și, în sfârșit, am găsit un leac care să îmi facă bine. Este naturist. Nu m-aș fi așteptat niciodată ca un tratament naturist să facă mai bine decât cel alopat și boala mea, așa de grea, să fie în remisie. Tratamentul este recomandat de o doctoriță (dr. Montagnier) din Franța. Ulterior l-am găsit și în România. Este vorba de următorul tratament: Optim Cell Oxygenation, Articular protect. Mi-am înlocuit cafeaua pe care o beam cu o cafea din plante medicinale și ciuperci tera­peu­tice. Le-am găsit pe site-ul www.rainbow. vision.com. Iau și Mycelcaps, un produs din Fin­landa, pe care l-am găsit la Cabinetul „Lacrima Naturii” (www.lacrima-naturii.ro/Finclub). Doza la mine a fost mult mai mare față de ce scrie pe prospect, dar m-a ajutat foarte mult! De dureri am uitat, și am început să merg fără cadru. Fantastic tratament! Și este natural!

Dacă vă pot fi de folos cu orice sfat benefic, vă stau la dispoziție la tel. 0775/20.16.71.

ALESIA SOARE

„Sufăr de chist hidatic recidivant” (Răspuns pentru CORINA D. – Buzău, F. AS nr. 1535)

Aș dori să împărtășesc din experiența pe care am avut-o cu privire la chistul hidatic recidivant, ca răspuns pentru doamna Corina D. din Buzău. Responsabil de formarea chistului hidatic este pa­razitul Echinococcus granulosus. Menționez că am trecut și eu prin această situație de patru ori. Tratamentul constă în administrarea pe cale orală de Albendazol și protectoare hepatice. Schema de tratament mi-a fost prescrisă de me­dicii de la secția de parazitologie a Spitalului Colentina din București. Îi recomand doamnei Corina să ajungă la medicii respectivi, pentru că sunt profesioniști în acest domeniu și-și fac bine treaba. Doamna Corina nu trebuie să amâne prea mult, pentru că schema de tratament nu rezolvă pro­blema, dacă chistul hidatic depășește o anumită dimensiune.

Nu știu de ce în urma intervenției chirurgicale nu i s-a recomandat și tra­­ta­mentul mai sus amintit. Se reco­mandă aproximativ trei cure, cu pau­ză de două săptămâni. O cură durează 28 zile. Multă sănătate!

T.

„De doi ani sughit aproape încontinuu” (Răspuns pentru COSMIN V. – Zalău, F. AS nr. 1538)

Anul trecut, soțul meu a avut un accident vascular cerebral (la trunchiul cerebral, mi-a spus doc­to­rița). Pe lângă celelalte afec­ți­uni foarte grave pe care le-a avut, s-a ales, în faza acută, cu un sughiț: sughița 15 mi­nute, 15 minute repaus, con­ti­nuu, zi și noap­te. Mama mea a citit într-o carte veche de medici­nă că zahărul și oțetul fac bine. Așa a fost, dar sto­ma­­cul îl durea de atâta oțet, atunci i l-am dat di­luat: am amestecat apă, oțet și zahăr și lua cu lingurița, când avea crize. Rezultatul a fost spec­taculos: s-a oprit sughițul! Celelalte afecțiuni merg mai greu, dar soțul meu e spre bine. I-am luat două pi­sici, să nu cadă în depresie și să aibă ocu­pație. Doamne ajută!

LILIANA – Brăila

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian