Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru VIRGIL – Iași, F. AS nr. 1342: „Cum îi pot ușura suferința soției, bolnavă de Alzheimer?”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Nu există încă un tratament care să vindece maladia Alzheimer, medicația și în­grijirea familială rămânând singurele terapii care pot încetini evoluția aces­tei boli degenerative debilitante. Medicamentele folosite în mod obiș­nuit nu pot, din păcate, stopa evo­luția bolii, dar îi pot ameliora simp­tomele. Toate medicamentele apro­bate pentru tratarea deficitelor cog­nitive ale formelor ușoare sau moderate de boală aparțin familiei de medica­men­te numite inhibitori de colinesterază. Aceste medica­mente, care acționează prin creșterea concentrației de acetilcolină la nivel cerebral sunt Aricept, Reminyl, Exelon și Cognex, acesta din urmă fiind și primul medicament aprobat pentru tratamentul ma­ladiei Alzheimer. Ocazional, poate fi necesară adminis­tra­rea de sedative ușoare, antide­presive sau antipsihotice, pen­tru îm­bunătățirea proble­melor de comportament ce însoțesc a­ceas­tă maladie (somnolență, agi­tație, depresie etc.).

Fără a intra în amănunte, trebuie precizat că în viitor se așteaptă rezultate promiță­toa­re, prin aplicarea unor strategii terapeutice noi care includ tratamentul antiamiloid, medicația anti­in­flamatorie, antioxidanții și compușii neuro­trofici.

Din fericire, unele principii farmacodinamice, ce aparțin clasei de medicamente amintite anterior, se regăsesc în anumite remedii naturiste, ceea ce face ca bolnavii de maladia Alzheimer să bene­ficieze de un ajutor real, în gestionarea problemelor caracteristice bolii. Astfel, un tratament comple­men­tar al maladiei Alzheimer trebuie să includă Ginsengul siberian sau indian, Ginkgo biloba, complexul vitaminic B, vitamina E, Zincul și Mag­neziul în asociere cu L-carnitină, Lecitină, Colină (lăptișor de matcă, polen), enzime digestive pentru o mai bună asimilare a nutrienților indispensabili (acizi grași, aminoacizi, oligoelemente etc.).

Totodată, sunt de mare ajutor uleiurile esențiale de Bergamotă, Levănțică, Busuioc, Ylang-ylang și gemoderivatele obținute din muguri de Arin negru, mlădițe de Sequoia și muguri de Mesteacăn.

Sigur, aceste remedii trebuie individualizate în conformitate cu necesitățile obiective ale bolna­vului și ținând cont de patologiile asociate.

Pentru alte lămuriri, contactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila În slujba brăilenilor și nu numai din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Mama are tulburări de echilibru” (Răspuns pentru GYULA KISS, F. AS nr. 1537)

Ion Bobaru

Principalele cauze ale tulburărilor de echilibru sunt: vârsta înaintată, afecțiuni ale sistemului ner­vos central (atrofia cerebrală), deficiențe circula­torii la nivelul urechi medii. Există mai multe tipuri de tulburări de echilibru, dintre care cele mai frec­vente sunt ver­tijul și boala Me­niere. Un diag­nostic precis poate fi stabilit de un medic specialist.

Pe lângă tratamentul alopat, pen­tru tulburări de echilibru vă re­comand produse farmaceutice ob­ținute din următoarele plante me­dicinale: Ginkgo biloba, Saschiu, Rozmarin și tescovină.

*Rozmarin (Se folosesc ramurile tinere ale plan­tei.)

Infuzie: Se prepară o infuzie în mod clasic: o linguriță de plantă se opărește cu 250 ml apă clo­cotită. Se beau câte 2 căni pe zi;

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

*Saschiu (Se folosește partea aeriană a plan­tei.)

Decoct: se prepară prin fierbere, o linguriță de plantă, la o cană de apă. Se beau câte 2 căni pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Ginkgo biloba (Se fo­losesc frunzele.)

Infuzie: se beau câte 2 căni pe zi (o linguriță de plan­­tă, la o cană de apă).

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

(Farmacia Faltis pre­pa­ră Cerebrotrof – o mixtură de tincturi din plantele pre­zen­tate mai sus. Dacă pre­paratul vă interesează, vi-l putem trimite prin Poșta Ro­mână sau Fan Courier, cu plata ram­burs la primirea cole­tului. Avem nevoie de o adre­să completă și număr de te­lefon.)

* Tescovina (Este un amestec de coji și semințe de struguri roșii.)

Se ia uscată și ușor prăjită, cu puțină miere, câte o linguriță pe zi, după fiecare masă. (Avem pe stoc tescovină, producție 2022.)

Notă: Aceste recomandări nu substituie un consult medical de specialitate. Ele completează terapia medicală prescrisă de medicii curanți.

ELENA SPÂNU – specialist în medicină naturistă, nutriție, aparatură electromedicală și biorezonanță, cabinet ”Lacrima Naturii”, București, tel. 0744/87.01.94

„La doi ani de la extirparea unui lob al plămânului, obosesc foarte repede’’ (Răspuns pentru VIRGIL D., F. AS nr. 1541)

Oboseala de care vă plângeți poate avea mai multe cauze. Ele trebuie verificate prin următoarele măsuri:   

* De făcut o hemoleucogramă – să se vadă dacă nu indică o anemie.

* De verificat oxige­narea – să nu fie scăzută.

* Cauza tusei – de un­de provine.

* Temperatura – lua­tă seara.

* De făcut o radio­grafie, să nu fie în cauză o pleurezie.

* De verificat per­ma­­nent tensiunea arte­rială – să nu fie scăzută sau cres­cută.

Oricare din aceste 6 puncte, în caz că arată o neregulă, poate fi cauza oboselii prezentate de dum­neavoastră. Cu condiția ca ele să fie verificate și eliminate, vă recomand sus­ținerea organismului, pentru o bună funcționare a sistemului imunitar, cu următoarele preparate: Mycelcaps, un preparat finlandez care conține miceliu din ciuperci japoneze și accelerează eli­minarea celulelor deteriorate din organism, picături de oxigenare celu­lară, pentru o bună oxigenare a sân­gelui, și Biotelomer, pentru refacerea structurii ADN-ului. Persoanele cu un procent ridicat de telomeri scurți sunt mai predispuse dezvoltării can­cerului, afecțiunilor cardiovasculare și altor boli asociate cu înaintarea în vârstă, precum și decesului prematur. Toate cele trei preparate contribuie la o bună funcționare a întregului orga­nism și aduc un plus de energie, pentru a dispărea oboseala.

Cu respect.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Caut un leac pentru dislipidemie” (Răspuns pentru CARMEN – Cluj, F. AS nr. 1535)

Vă recomand hrană preponderent vegetariană (fără carne de porc, unt şi smântână), post medical (nu se mănâncă nimic 24-48 de ore, se bea numai apă plată sau ceai de plante neîndulcit) cel puţin o zi pe săptămână, mişcare zilnică, 1-2 ore, în cel mai apropiat parc.

„Soţul meu are candidoză cronică medicamentoasă” (Răspuns pentru LUCIA D. – Sibiu, F. AS nr. 1534)

Îi recomand soțului dvs. ca după fiecare masă importantă să se spele pe dinţi şi apoi să facă gar­gară cu un pahar de ceai de Muşeţel sau Echina­cea, în care să dizolve o lingură de Bicarbonat de sodiu. Seara, înainte de culcare, va face gargară cu un pahar din acelaşi ceai, în care se diluează două linguri de oţet de mere şi miere. Interzise total: al­coolul, fumatul, carnea de porc + derivatele, untul şi smântâna! Dacă această metodă nu dă rezultatele dorite, contactaţi-mă.

„Caut un tratament naturist pentru arteriopatie” (Răspuns pentru VASILE T. – Bucureşti, F. AS nr. 1535)

Circulația periferică deficitară de care suferiți se corijează prin mișcare, în primul rând. În ciuda durerilor, mer­geți pe jos cât mai mult și în pas cât mai alert, pentru că numai astfel veți stimula eficient circulația sângelui la picioare, iar pe măsură ce circulația se va îmbu­nătăți, vor dispă­rea și durerile. În para­lel, preparați un extras de ardei iute, semințe de muștar și hrean ras în părți egale, peste care turnați alcool sanitar care să depășească cu o palmă marginea superioară a conținutului solid. Lăsați la macerat 15 zile, agitând conținutul, după care pre­paratul se filtrează prin tifon, iar cu soluția ob­ținută vă ma­sați ușor picioarele de la genunchi în jos până la vârful de­getelor, de două-trei ori pe zi. Dacă vă per­mite sto­ma­cul, pu­teți consu­ma ardei iute și hrean sub diverse forme, iar o hrană preponderent ve­­ge­tariană vă va fi de un real folos. Dacă aces­te metode nu vă vor îm­bunătăți starea de sănă­tate, contac­ta­ți-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian