Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Miere și scorțișoară

– Rețetele care urmează le aparțin unor specialiști japo­nezi. Curioși să verifice „adevărul” unor leacuri vechi, popu­lare, le-au studiat în la­bo­rator și le-au experimentat pe pacienți voluntari. Rezultatele au fost atât de sur­prinzătoare, încât le-au făcut publice. Iată câteva afecțiuni care pot fi vindecate cu miere și scorțișoară –

Acnee

Foto: Shutterstock – 4

Formaţi o pastă din trei linguri de miere şi o lin­­guriţă de scorţişoară pudră. Aplicaţi această pastă peste coşuri, seara, înainte de culcare, şi spălaţi-o cu apă călduţă în dimineaţa următoare. Dacă trata­mentul se aplică timp de două săptă­mâni, va înlă­tura coşurile de la rădăcină.

Artrită

Amestecaţi o parte de miere în două părţi apă căl­duţă şi apoi adăugaţi o lin­guriţă de scorţişoară pu­dră. Faceţi o pastă şi ma­saţi-o uşor pe partea de corp cu probleme. Durerea cedează în interval de 15 minute.

Pacienţii cu artrită îşi pot admi­nistra, zilnic, câte o cană de apă fier­binte a­mestecată cu două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pu­dră. Dacă re­me­diul se administrează cu regula­ritate, chiar şi ar­trita cronică poate fi vin­de­cată.

Boli cardiovasculare

Faceţi o pastă din mie­re şi scorţişoară pudră și ungeţi-o pe pâine. Mânca­ţi-o cu regularitate, la mi­cul dejun. Remediul re­duce colesterolul din artere şi salvează pacientul de riscul unui atac de cord. Cei care au sufe­rit deja un atac de cord sunt sfătuiți să urmeze acest re­mediu zilnic, pentru a preveni apariţia unui alt atac.

Consumul regulat al combinației miere-scorți­șoară reduce dispneea şi întăreşte ritmul cardiac.

Cancer

Studii recente efectuate în Japonia şi Australia au arătat că s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal şi osos, cu miere și scorțișoară. Pacienţii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer sunt în­dem­nați să ia zilnic o lingură de miere ames­tecată cu o linguriţă de scorţişoară pudră, timp de o lună, de 3 ori pe zi, în paralel cu tratamentul prescris de on­colog.

Căderea părului

Cei care au pro­bleme cu căderea părului sau care suferă de calviţie pot aplica pe păr o pastă alcătuită din ulei de măsline fier­binte, o lingură de miere, o linguriţă de scorţi­şoară pudră. Se frec­țio­nează pie­lea capului, lăsând produsul să acţio­neze apro­ximativ 15 minute, după ca­re se spală pă­rul în mod normal.

Colesterol

Două linguri de miere şi trei lingu­riţe de scorţi­şoară pudră, amestecate cu 450 ml de ceai, dacă sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul acestuia cu 10%, în inter­val de 2 ore. Reme­diul se admi­nistrează de 3 ori pe zi.

Conform unei informații publicate într-o re­vistă medicală, mierea în stare pură, con­sumată zilnic, la cele trei mese principale, în­lătură proble­mele legate de colesterol.

Cure de slăbire

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o ju­mătate de oră înainte de mi­cul dejun, şi sea­ra, îna­inte de culcare, beţi miere şi scorţişoară pu­dră, fier­te într-o cană de apă. Dacă se ad­minis­trează în mod regulat, a­cest remediu duce la re­­ducerea greu­tăţii, chiar şi a celor mai obeze per­­soane. De ase­menea, admi­nis­trarea cu regu­la­ritate a acestui re­me­diu pre­vine depunerea de gră­simi în organism, chiar dacă per­soana res­pectivă are o dietă hi­per­calorică.

Deranjamente stomacale

Mierea amestecată cu scor­ţişoară pudră vin­de­că durerile de stomac, balonarea şi îndepăr­tea­ză ulcerele stomacale.

Răceli

Cei care suferă de ră­celi normale sau severe ar trebui să ia o lingură de miere călduţă ames­tecată cu 1/4 linguriţă de scor­ţişoară pudră, timp de 3 zile. Acest remediu vin­decă majoritatea ca­zurilor de tuse cronică, răceală şi curăţă sinusu­rile.

Indigestie

Scorţişoara pudră pre­sărată peste 2 linguri de miere administrate îna­inte de masă înlătură acidi­tatea şi ajută la di­ges­tia celor mai grele mân­căruri.

Infecții ale pielii

Eczemele, herpesul şi toa­te tipurile de infecţii ale pie­lii se vindecă prin aplica­rea unei combinaţii de mie­re şi scorţişoară pudră, pe părţile afectate.

Infecții urinare

Luaţi două linguri de scorţişoară pudră şi o lin­guriţă de miere, într-un pahar de apă călduţă, şi beţi. Distruge toţi germenii din vezica urinară.

Infertilitate

Medicinile alternative Yunani si Ayurveda au uti­lizat mierea timp de mai multe secole, pentru a forti­fica sperma bărba­ţilor. De asemenea, dacă băr­baţii im­potenţi vor lua cu regularitate două lin­guri de mie­re, înainte de culcare, problema lor se va rezolva.

În China, Japonia şi Orientul Îndepărtat, fe­meile sterile, dar şi cele care doreau fortificarea uterului, luau scorţişoară pudră. Se ia un vârf de cuţit de scorţişoară pudră, cu o jumătate de lin­gu­riţă de miere, şi se freacă gingiile în mod frecvent, pe toată durata zilei. Combinaţia trebuie să se amestece uşor cu saliva şi să pătrundă în corp.

Longevitate

Ceaiul cu miere şi scor­ţişoară, consumat cu regu­laritate, înceti­neşte e­fec­tele îmbătrâ­ni­rii. Pen­tru ceai, pu­neţi la fiert 4 linguri de mie­re, 1 lin­gură de scor­ţişoară pudră şi 3 căni de apă. Beţi 1/4 de cană, de 3 până la 4 ori pe zi. De asemenea, creş­te spe­ran­ţa de via­ţă. Vă veţi simţi mult mai tineri!

Oboseală

Persoanele de vârs­ta a treia care consumă mie­re şi scorţişoară în părţi egale au mai multă vita­litate şi flexibilitate. O ju­mă­tate de lingură de mie­re într-un pa­har cu apă, presărată cu pudră de scor­ţişoară, consumată zilnic, dimi­neaţa, după ce ne spălăm pe dinţi, şi din nou    după-amiaza în jurul orei 15.00 (a­tunci când vioiciunea orga­nismului este în scă­dere), duce la îm­bunătăţirea vitali­tăţii organis­mului, în interval de o săptămână.

Pierderea auzului

Mierea cu scorţişoară pudră luată zilnic, în can­tităţi egale, duce la refacerea auzului.

Sistemul imunitar

Scorţişoara pudră întăreşte sistemul imunitar şi protejează organismul împotriva bacteriilor şi ata­cu­rilor virale. La rândul ei, mierea conţine dife­rite vita­mine şi fier în cantităţi mari.

E de la sine înțeles că unirea lor dă putere, că ames­tecul de miere și scorțișoară întărește corpus­culii ce­lu­lari ai leucocitelor care combat bacteriile şi afec­ţiunile virale.   

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian