Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiica mea, la doar 16 ani, are tuberculoză” (Răspuns pentru ȘTEFANIA – jud. Dolj, F. AS nr. 1420)

Foto: Shutterstock

1. Cu mulți ani în urmă, copil fiind, stăteam cu bu­nica și de fiecare dată când povestea cu priete­ne­le ei afa­ră, pe bancă, ciuleam urechile la orice în­tâmplare din trecut. Țin minte povestea unui băiat fru­mos de la ța­ră, bolnav de TBC, care a fost trimis acasă de la spi­tal, ca să moară. Pe unde scuipa, prin curte, mureau găi­nile. Într-o zi, văzându-l așa tânăr, o bătrână i-a spus mamei lui să ia un borcan mare de miere (800 g) și să radă în el 2-3 bucăți de hrean. Din acest produs, tâ­nă­rul a luat câteva luni, iar când s-a dus la medic pentru con­trol, era com­plet vin­de­cat.

SIMONA – Alba-Iulia

2. În bolile respiratorii sunt eficiente:

* Ceai în părți egale de Cimbru și Pătlagină.

* Cura cu usturoi, cel pu­țin trei căței/zi;

* Cura cu miere și hrean: se rade un pumn de hrean la 500 g miere, se lasă câteva zile la macerat și se consumă câte două linguri/zi, îna­inte de masă;

* Cura cu propolis, 20-30 picături pe zi cu 30 de minute înainte de masă, puse pe zahăr sau pe o bucățică de pâine.

MARIA V. – București

„Sufăr de psoriazis, extins pe față” (Răspuns pentru MARIOARA RĂICAN – Deva, F. AS nr. 1504)

Stimată doamnă, îmi dau seama de situația și starea sufletească prin care treceți, deoarece și eu am urmat o mulțime de tratamente, atât intern, cât și ambulatoriu, fără rezultate concludente. Din con­tră, m-am ales numai cu agravarea bolii. Efect po­zitiv de-a lun­gul anilor a avut numai cura helio-marină și chiar sim­pla expunere la soare, ori­unde în țară, cu o ame­lio­rare de scurtă du­rată, de 3-4 luni/an, vara, după care recidi­va. Era o pseudo-vindecare. Am fost obligat așadar să în­cep lupta de unul sin­gur, pentru a în­cer­ca să ame­liorez boala sau chiar să mă vin­dec. Mi-am făcut pro­prii­le fișe de ob­ser­­­vație, pro­priul regim ali­men­tar și de viață și pro­pria me­­dicație, des­coperind astfel cauza agravării: tra­ta­mentul ne­adec­­­vat. Am urmat și un tratament integral naturist, dar fără rezultate notabile, astfel că după ne­numărate teste și o adevărată muncă de cer­cetare, am obținut ștergerea și albi­rea leziunilor, numai îmbinând me­dicina naturistă cu medicina alopată, alternându-le în func­ție de evoluția bolii și de răs­punsul la tratament. Aș dori să se rețină că pen­tru ameliorarea acestei boli îți tre­buie voință și răb­dare atât în a respecta regi­mul ali­mentar, cât și pro­ce­dura din medicația alopată ul­te­rioa­ră. Nu există un tra­ta­ment stan­dard, deoarece ali­men­tele, res­pectiv medi­ca­men­tele care au efect pozitiv la unii bolnavi, dau reacții negative la alții. De un real ajutor în această muncă titanică a fost înțelegerea avută de familie și prieteni, pen­tru care le mulțumesc. Dar să vă prezint pașii în ame­lio­rarea acestei groaznice boli:

* Dezintoxicare 7 zile cu ceai de Tei și ceai de Ur­zi­că neîndulcite, câte 3 căni/zi al­ter­nativ, o zi Tei, o zi Urzi­că.

* Literatura de specialitate nu impune un re­gim alimentar, dar practica a arătat că acesta este ne­ce­sar și ca atare trebuie urmată o ali­mentație fără sare; sarea = un blestem. Sunt interzise, de asemenea, bău­turile alcoolice, toate condimentele, pâi­nea, mu­răturile, slănina, mezelurile, telemeaua, con­ser­van­tele, niciun fel de dulce (zahărul, fructele, ciocolata etc.), bulionul, cafeaua, fumatul. Permis: brânza dulce de vaci, cartofii copți/fierți cu margarină și brânză, mă­mă­ligă fără sare, lapte bătut, salate crude date pe răză­toare, cu lămâie sau cu ulei crud, cât mai multe sucuri naturale (țelină, sfeclă, morcov), borș proaspăt 1 l/zi, ouă moi sau ochiuri românești, carne slabă de găină, de pui, de vacă sau vițel –    fiartă, rasol sau friptă la grătar, pește slab, piu­re de cartofi, ceaiuri de urzică, tătăneasă, rostopască, su­nătoare, coada-șoricelului, ori de câte ori vă e sete.

* Post de 24-36 ore/săptămână, de preferat vi­nerea. Po­stul este un miracol.

* Un mod de gândire po­zitiv, cons­tructiv, opti­mist, fără „nu există, nu se poate”. Așa am spus și eu cu mulți ani în urmă, dar până la urmă am în­vins.

* În ce privește un tratament alopat, consultați medicul curant.

MIHAI I. – Pitești

„Caut un tratament naturist pentru polipi pe colon” (Răspuns pentru DUMITRU M. – Arad, F. AS nr. 1508)

Stimate domn, m-am confruntat și eu cu această problemă. La sfatul unui cumnat al meu, am înce­put să beau ceai de Urzică proaspătă (era primă­vară, cam la finele lunii mai) și am băut 2-2,5 l ceai zilnic, până când planta a făcut floare. O spălam într-o căldare cu apă și cum era de mare buchetul, îl băgam în apa care clocotea pe aragaz și-mi fă­ceam ceai pentru 2-3 zile. Alimentația: brân­ză proaspătă de vacă și puțină pâine prăjită. Din când în când, un pui fript pe grătar, pe care-l aveam câte­va zile (să nu fie congelat). Când nu am mai găsit Ur­zică, am băut câte o cană de ceai de Pătlagină cu 20-30 de mi­nu­te înainte de masă (se găsește pe toate po­tecile, prin toate grădinile). Atât ceaiul de Urzică, cât și cel de Păt­la­gină, le-am băut timp de o lună de zile. Con­co­mitent, in­tro­du­ceam în intes­tin, cu o pară de cauciuc, 1/4 l ceai căl­­­duț, la tem­pera­tura corpului, seara și dimineața și mai ales după scau­ne (să-l țineți cât mai mult în in­tes­tin). Când m-am dus toamna la con­trol, eram vindecată. De atunci, în fiecare primăvară beau ceai de Ur­zică și mă­nânc mân­că­ruri pe bază de Urzică. Încercați și nu veți regre­ta! Vă do­resc multă sănă­tate, răb­dare și credință în Dum­­nezeu!

MARIA G. – Arad

„Nu reușesc să scap de peladă” (Răspuns pentru DRAGOȘ B., F. AS nr. 1530)

Am auzit de un caz similar tratat relativ simplu, uti­li­zând rădăcină de Brusture pusă la macerat în alcool. Ames­tecați zilnic în vasul cu macerat, iar după ze­ce zile stre­curați conținutul. Cu o pânză moale ume­zită în al­coolul rezultat ma­sați ușor pielea capului, zil­nic, timp de o lună. Multă sănătate!

V. G. – Piatra-Neamț

„Eman un miros urât din stomac” (Răspuns pentru MARIUS – Dej, F. AS nr. 1538)

Pentru mirosul neplăcut al gurii, mai ales dacă aces­ta pro­vine din stomac, foarte eficient este cea­iul de Pe­lin. Se prepară sub formă de in­fu­zie din­tr-o lin­gu­riță de plantă us­cată, mă­run­țită, la 500 ml apă clo­co­tită. Se aco­peră vasul pentru 15-20 de mi­nu­te, apoi se stre­coa­ră. Se bea cu o ju­mă­tate de oră îna­inte de me­­­se, în trei re­prize. Tra­tamentul du­­rea­ză o săp­­­tămână, se face pa­uză o săp­tă­mână, apoi se re­ia. Mes­­­te­ca­rea se­min­­­­țelor de Mă­rar poa­te în­de­părta de ase­me­nea mi­ro­­sul ne­plăcut al gu­rii. Fa­ceți și gar­­gară cu ceai călduț de Salvie, de trei ori pe zi. Multă să­nă­tate!

LENUȚA S. –    Constanța

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian