Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GRIGORE S., F. AS nr. 1541: „Am o escară care nu se vindecă”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Accidentul vascular și apoi escara apărută s-au produs în principal pe fondul unei cir­culații defici­tare a sângelui, la nivelul întregului organism. Țin­tui­rea la pat, coroborată cu circulația deficitară au favorizat ulterior apariția escarei și apoi a rănii. De asemenea, diabetul za­harat întreține rana și îngreunează refacerea țesuturilor. În acest caz es­ca­ra se va vindeca greu și necesită o anumită con­dui­tă terapeutică, care trebuie respectată cu stric­tețe. Vă propun o schemă de tratament, care include un tratament intern și unul extern.

Tratamentul intern – va com­bate insuficiența circulatorie a sângelui și diabetul zaharat.

Pentru circulația sângelui: se fo­losesc preparate din Sal­câm japonez, Saschiu și tescovină.

* Salcâm japonez – se fo­lo­sesc bobocii florali.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de pi­că­turi, de două 2 ori pe zi, adău­gate în puțină apă.

* Saschiu – Se folosește partea aeriană, din care se pre­pară infuzie sau tinctură.

Decoct: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de pi­cături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

* Tescovină – Se folosesc cojile și semințele de la strugurii roșii, obținute toamna, în vinificația strugurilor.

Pulbere: Câte două lingurițe pe zi, după masă, în iaurt, sana, lapte bătut sau miere.

Capsule: Câte 3 capsule pe zi.

Tinctură: De trei ori, câte 30 de picături pe zi, luate după masă.

(Farmacia Faltis prepară un amestec de tinc­turi din Salcâm japonez, Saschiu și tescovină.)

Nu abandonați tratamentele prescrise de medicii curanți!

Pentru diabetul zaharat:

Un rol important în tratamentul escarei este și ține­rea sub control a glicemiei din sânge, care pen­tru un diabetic nu trebuie să depășească 120 mg/dl. Glicemia poate fi stăpânită prin re­gim alimentar sărac în carbohidrați (făinoase, glucide), prin mișcare și prin medicație. Medicația va fi stabilită de medicii diabetologi și se apelează la ea când pri­mele două măsuri nu sunt eficiente.

Preparatele farmaceutice din plante – mlădițe de Măceș, frunze de Dud, teci de fasole și frunze de Nuc – se fo­losesc în exclusivitate ca terapie adju­vantă.

* Mlădițe de Măceș

Pulbere: se ia câte o jumătate de linguriță, de două ori pe zi, amestecată cu lapte fermentat.

Decoct: se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

(Preparatele sunt plăcute la gust. Nu este nece­sară folosirea de îndulcitori.)

* Frunze de Dud

Infuzie: se administrează câte 3 căni de ceai pe zi, neîndulcit sau îndulcit cu edulcorant natural obținut din Lemn-dulce. Farmacia Faltis deține pe stoc acest îndulcitor.

Tinctură: câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adău­gate într-o cană de ceai de teci de fasole. Se poate îndulci cu zaharină, aspar­tam sau cu extract fluid de Lemn dulce.

* Teci de fasole – Produsul este constituit din tecile uscate ale fasolei, după îndepărtarea boa­be­lor.

Pulbere: se ia câte un sfert de linguriță, de 3 ori pe zi.

Decoct: se beau două căni pe zi, după mese.

* Frunze de Nuc

Decoct: se beau câte două cești de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, în puțină apă.

Având în vedere că atât tinctura, cât și ceaiul au un gust amar, se impune îndulcirea lor cu îndul­citori naturali (extract de Lemn-dulce).

Un ceai antidiabetic mai eficient se obține prin asocierea frunzelor de Dud cu tecile de fasole, frunze de Nuc și de Urzică. Se prepară folosind teh­nica combinată a decoctului și infuziei: două linguri de teci de fasole se fierb la foc mic, timp de 15 minute, în 250 ml apă. Se adaugă apoi două linguri de frunze de Urzică, o lingură frunze de Nuc și de Dud. Se lasă la infuzat timp de 30 minute, apoi se filtrează. Se îndulcește după gust, cu un edul­corant neglucidic.

(Medicamentele cu administrare orală pentru diabet se iau totdeauna înainte de masă.)

Tratamentul extern – presupune atât tratamentul insuficienței circulatorii pe­ri­ferice din jurul escarei, cât și al escarei propriu-zise.

* Insuficiența circulației periferice se tratează cu o cre­mă pentru afecțiuni vas­culare (ce conține în prin­cipal un extract moale de: Castan, semințe de struguri roșii și Salcâm japonez).

Mod de utilizare: Se face masaj ușor în jurul escarei cu această cremă.

Escara propriu-zisă – se tratează cu unguent pen­tru escare (ce conține printre altele: ulei de Cătină, piri­do­xină, oxid de zinc, vitamina A, alantoină, acid hialuronic). Dacă escara supu­rează, se poate folosi o pulbere sicativă pe care o avem în farmacie.

Toaletarea rănii va fi făcută cu ceai de Tătă­neasă (îl avem în farmacie).

Se va dezinfecta escara cu o soluție de azotat de argint și de mercurocrom. În funcție de suprafața rănii, de profunzimea și de vechimea ei, trata­men­tul este de lungă durată. Rezultate semnifi­cative se pot observa doar după câteva luni de trata­ment.

(Dacă sunteți interesat de preparatele prezentate mai sus, vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier, cu plata ramburs, la primirea coletului. Avem nevoie de adresă completă și număr de tele­fon.)

Informații despre procesarea plantelor medici­nale sau alte preparate produse în laboratorul pro­priu pot fi găsite la Farmacia Faltis din Brăila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/61.59.31, e-mail: farmaciafaltis@ yahoo.com. Preparatele farmaceu­ti­ce proprii pot fi vizualizate pe www.farmaciafaltis.ro. Farmacia deține „Certificat de bună practică farmaceutică pentru pre­pararea me­di­camentelor”, acor­dat de Colegiul Farma­ciștilor din România.)

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Băiețelul meu face crize de hipocalcemie” (Răspuns pentru LUMINIȚA – București, F. AS nr. 1540)

Carmen Ponoran

Doamnă Luminița, nu ați precizat dacă a fost identificată cauza acestor crize, pentru a primi o re­comandare care să țină cont, în primul rând, de ea. La modul general, pentru susține­rea organismului copilului, cu posibi­litatea reducerii frecvenței crize­lor, vă recomand să îi administrați câteva extracte gemoterapice, cu recoman­dare expresă în crize de hipocal­ce­mie: Extractul din muguri de Brad, cu acțiune remineralizantă importan­tă, Extractul din muguri de Smochin, cu acțiune reechilibrantă la nivel neurovegetativ, și Extractul din muguri de Tei argintiu, cu acțiune cal­mantă și sedativă. Cele trei extrac­te gemotera­pice pot fi administrate în cure repetate, de o lună de zile, cu pauză de 1-2 săp­tămâni. La acestea, pu­teți adăuga și Extractul din muguri de Porumbar, pentru întărire imunitară și creșterea poftei de mân­care. Veți da copilului Ex­tract din muguri de Brad și Extract din muguri de Smochin, dimineața, Ex­tract din muguri de Porum­bar, la prânz și Extract din muguri de Tei argintiu, seara. Vă recomand și un consult la un medic ho­meopat din București, homeopatia putând fi de mare ajutor. Multă sănătate băiețelului!

„Fiica mea are amenoree secundară” (Răspuns pentru MARILENA – Iași, F. AS nr. 1540)

Pentru fiica dvs., care a folosit timp de mulți ani anticoncepționale, vă propun să urme­ze o cură ge­mo­terapică de două luni, cu Extract din mlădițe de Zmeur și Extract din amenți de Salcie, pentru re­echilibrare hormonală și posibilă revenire a ciclului menstrual. Dacă este nevoie de a inter­veni și cu un produs natural, cu acțiune progeste­ronică (în func­ție de rezultatul analizelor hormo­nale), se poate completa cura cu Extract din muguri de Măr pă­dureț. La cele menționate se poate adău­ga și Ex­tractul din muguri de Smochin, cu efect re­echili­brant la nivel neurovegetativ. Fiica dvs. poate apela și la un consult la doamna dr. Mălina Ciumașu Rîmbu din Iași, medic homeopat și gemoterapeut experimentat, pentru o recoman­dare individualizată și monitorizare. Numai bine!

„Am fost diagnosticată cu sindrom vertiginos” (Răspuns pentru MELANIA – Zalău, F. AS nr. 1540)

Doamnă Melania, felul în care descrieți simpto­mele pe care le aveți (amețeli, stare de vomă, agita­ție în tot corpul, cu tremor al mâinilor și picioarelor, anxietate de anticipație) și faptul că nu ați răspuns deloc la medicația recomandată de medicul specia­list, mă fac să vă îndrum către un medic homeopat, care cred cu tărie că vă poate ajuta. Până ajungeți la medicul homeopat (pentru aceasta ne puteți scrie pe email: [email protected]), încercați o cură cu extracte gemoterapice: Extract din mlădițe de Vâsc și Extract din muguri de Arțar, luate de două ori pe zi, și Extract din mlădițe și radicele de Ovăz, o dată pe zi. Vâscul, împreună cu Arțarul, pot reduce starea de amețeală și tremurăturile, iar Ovă­zul gemoterapic are acțiune calmantă, fiind reco­man­dat în astenia psihică. Efectul poate să se insta­leze după 2-3 săptămâni, dar primele ameliorări apar de obicei din primele zile. Preparatele le găsiți în magazinele naturiste. Multă sănătate vă doresc!

„Caut un remediu pentru sinuzită cronică” (Răspuns pentru CRISTIAN – Bacău, F. AS nr. 1541)

În afară de sinuzita cronică de care suferiți de mulți ani și pentru care ați urmat numeroase cure cu antibiotic, ați menționat o stare inflamatorie la nivelul întregii cavități bucale, cu apariția frecventă de afte la nivelul limbii. Vă sugerez să încercați o cură cu extracte gemoterapice cu acțiune antiinfla­matoare, cicatrizantă și imunomodulatoare. Timp de două luni, luați Extract din muguri de Arin ne­gru, Extract din mlădițe de Lemn câinesc, Extract din mlădițe de Măceș și Extract din muguri de Car­pen. Arinul negru și Măceșul gemoterapic reduc inflamația și infecția, întăresc imunitatea, Carpenul acționează la nivel de sinusuri și faringe, precum și la nivel hepatic, susținând vindecarea, iar Lemnul-câinesc este recomandat în inflamaţii ale mucoasei bucale și faringiene (stomatite, gingivite, afte, can­didoze, inflamații de la nivelul faringelui). De ad­mi­nistrat timp de 2-3 luni, Arinul negru și Lem­nul câinesc dimineața, Măceșul la prânz și Carpe­nul seara (câte 2 ml din fiecare extract gemoterapic). Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian