Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama are apă la genunchi” (Răspuns pentru MIRELA – București, F. AS nr. 1318)

Foto: Shutterstock

Și eu am avut apă la genunchi, dar am scăpat de boală pentru totdeauna făcând un tratament naturist cu frun­ze de Brusture. Procedați astfel: puneți o frunză de Brus­ture pe masă și zdrobiți-i nervurile cu o sticlă curată, apoi puneți două bucăți una peste alta și legați-le pe ge­nunchi. Faceți aceste proceduri timp de o săptămână, de trei ori pe zi. Eu, de când am urmat acest leac băbesc, nu am mai avut probleme cu genunchii. Multă sănătate!

IOAN T. – Tecuci

„Cum se vindecă dishidroza?” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1471)

1. Acum aproximativ 35 de ani, a început să mă mă­nân­ce pielița de la degetul mare, mâna stângă, și pielea s-a întărit. Medicul dermatolog (fără să-mi facă analize) a numit-o „ciupercă”. Drept „trata­ment” mi-a cauterizat lo­cul respectiv. După ce rana s-a vindecat, simptomele „ciu­percii” au reapărut. În­tâmplarea a făcut să urmez la Her­culane un tratament împotriva reumatismului cu apă sulfu­roasă. Minune! Pielea s-a înmuiat și mân­că­ri­mea a scăzut. Cât timp am stat la băi nu m-am vindecat com­plet. Reîntors acasă, m-am tratat cu sulf dizol­vabil în apă. Udam pielea cu apă și apoi presăram sulful. Așa m-am vindecat complet. Vă recomand să încercați sulful. Acesta este un praf galben, care în contact cu apa dă un soi de lichid galben-muștar. Necazul este că în comerț se găsește mai greu, încercați la maga­zi­nele cu semințe și îngrășăminte, eventual la ma­ga­zi­nele cu produse chimice. Cu cele mai bune sentimente,

IANCU O. – Timișoara

2. Se face baie cu apă călduță și ceai de Mu­șețel, fără să­­pun, și se badijonează locul, ușor, cu Formol 1‰, după care se unge cu unguen­tul Tri­am­cinolon-S. Nu aveți voie să umblați cu detergenți la spălatul va­selor sau rufelor, trebuie să între­buin­țați mănuși de cauciuc, sub care să aveți o altă pe­reche, din bumbac subțire, fiind­­­că altfel veți crește umi­di­ta­tea pielii și nu vă va face bine. Dacă vă spălați cu să­­pun, este in­dicat numai cel de băr­bierit sau pentru copii, fiindcă nu irită pielea. Ideal ar fi săpun de casă în care s-a pus Pelin la sfâr­șit. Crema ce se în­tre­buin­țează pe mâini este bine să fie vaselină cu Găl­­be­nele (de la Pla­far). Și alimen­tația trebuie să fie fără con­ser­vanți, colo­ranți și aro­me sinte­tice, fără carne de porc și me­zeluri. Pu­teți consuma brân­ză de vaci, carne de pui și vițel, pește, fruc­te. Să nu vă fie tea­mă de Formol (1%o), nu us­tură și nu face rău, este dezinfec­tant. În ter­meni popu­lari, aceste băși­cuțe se numesc „pă­ducel”. Lo­calnicii le vin­decă cu piatră vâ­nătă, foarte di­luată: se ia cât un bob de porumb de piatră vâ­nă­tă și se pune în 500 ml apă, și din această soluție se pune o lin­gură în 2 litri de apă călduță, în care se țin mâinile (pi­cioa­rele). Evitați îmbrăcă­mintea sintetică. Cu prietenie,

VALERIA – Brașov

„Am o eczemă varicoasă” (Răspuns pentru BRÂNDUȘA – Alexandria, F. AS nr. 1484)

1. Pentru eczema de care su­fe­riți vă recomand pudra sau unguentul Baneocin, produse în Austria. Este o combinație de două antibiotice (Ba­ci­ta­cină și Neomicină) cu acțiune foarte rapidă și eficace în ul­cerele infectate ale gambei. Rezultatul este sigur. Vă doresc sănătate!

MARIA L. – București

2. Este de preferat să urmați tratamentul prescris de un medic specialist – în urma unei consultații riguroase – întrucât fiecare caz are particularitățile lui. Mie der­matologul mi-a recomandat, pentru un diag­nostic similar (localizat la gleznă), unguentul AD­VAN­TAN. Se aplică în fiecare seară, după ce locul a fost șters cu un tampon de vată bine îmbibat cu ser fiziologic. Se lasă să se usuce (circa 3-5 mi­nute), apoi se întinde un strat subțire de alifie și se masează ușor, ca să pătrundă printre cruste. Lăsați locul descoperit cam o oră – fără len­jerie sau așter­nut. În cazuri rebele, se aplică un­gu­entul de două ori pe zi. În timpul tratamentului este bine să nu folosiți apa (doar foarte bine fiartă) și în nici un caz cea fierbinte. Asigurați o igienă locală specială și evitați căldura excesivă (produce iritații și mân­că­rimi). În ce mă pri­vește, deși am aplicat trata­mentul abia după două luni de la declanșarea erupției, după prima săptămână su­prafața s-a restrâns și culoarea s-a temperat, iar după alte două săptămâni a dispă­rut complet și nu a mai re­cidivat. Menajez în conti­nuare locul și port o gleznieră pen­tru protecție (evi­tarea loviturilor, pentru că pielea este foarte sensi­bilă). Evident că am urmat, concomitent, și trata­mentul auxiliar pe cale internă cu Detralex și Sym­ploral. Vă atenționez că la aplicarea primelor prize de unguent se manifestă o usturime pro­nunțată și o sen­zație de arsură, dar suportabile. Vă mai sfătuiesc să bandajați locul atunci când faceți baie (pu­neți și o fașă de plastic deasupra) și când trebuie să evitați praful. Nu utilizați în același timp alte produse și, în nici un caz, suc de la frunzele de aloe (agravează ec­ze­ma). Vă doresc vindecare deplină!

OANA T. – Iași

„Ajutați-mă cu un remediu natural pentru cancer la colon!” (Răspuns pentru DANIEL G. – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1522)

Alimentația dvs. trebuie să fie compusă în proporție de 80% din lichide:

* Supe de zarzavat bine pasat.

* Ceai de Rostopască – două săptămâni, cu 10 zile pauză.

* Ceai de Tă­tăneasă – trei săptămâni cu 10 zile pauză.

* Ceai de Găl­benele în amestec cu Coada-șoricelului, Mentă și Busuioc – trei săptămâni cu 10 zile pauză.

Ceaiul să fie băut la ora 17 (este foarte impor­tant!). Se bea înghiți­tură cu în­ghi­țitură și „mes­tecat” cu saliva, ca stomacul să-l re­cu­noască drept prieten.

* Beți apă de izvor sau apă de fântână.

* Consumați sucuri de sfe­clă roșie, morcov, măr – câte 200 ml/zi, timp de 30 de zile.

* Consumați câte 100 g pâi­ne gra­ham (sau pâine nea­gră), pește – numai fiert, de la care se arun­­că prima apă, care conține substanțe toxice.

* Două lin­­gurițe de tărâțe de grâu opărite cu 150 ml apă clocotită se lasă de sea­ra până dimineața la înmuiat. Dimineața se con­su­mă pe stomacul gol, ca să fluidifice bolul ali­mentar.

* Faceți-vă timp pentru rugăciune, rugați-vă chiar și când mergeți pe stradă – o să vă facă tare bine. Prin puterea lui Dumnezeu, totul este posibil!

ELEONORA T.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian