
Și eu am avut apă la genunchi, dar am scăpat de boală pentru totdeauna făcând un tratament naturist cu frunze de Brusture. Procedați astfel: puneți o frunză de Brusture pe masă și zdrobiți-i nervurile cu o sticlă curată, apoi puneți două bucăți una peste alta și legați-le pe genunchi. Faceți aceste proceduri timp de o săptămână, de trei ori pe zi. Eu, de când am urmat acest leac băbesc, nu am mai avut probleme cu genunchii. Multă sănătate!
IOAN T. – Tecuci
„Cum se vindecă dishidroza?” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1471)
1. Acum aproximativ 35 de ani, a început să mă mănânce pielița de la degetul mare, mâna stângă, și pielea s-a întărit. Medicul dermatolog (fără să-mi facă analize) a numit-o „ciupercă”. Drept „tratament” mi-a cauterizat locul respectiv. După ce rana s-a vindecat, simptomele „ciupercii” au reapărut. Întâmplarea a făcut să urmez la Herculane un tratament împotriva reumatismului cu apă sulfuroasă. Minune! Pielea s-a înmuiat și mâncărimea a scăzut. Cât timp am stat la băi nu m-am vindecat complet. Reîntors acasă, m-am tratat cu sulf dizolvabil în apă. Udam pielea cu apă și apoi presăram sulful. Așa m-am vindecat complet. Vă recomand să încercați sulful. Acesta este un praf galben, care în contact cu apa dă un soi de lichid galben-muștar. Necazul este că în comerț se găsește mai greu, încercați la magazinele cu semințe și îngrășăminte, eventual la magazinele cu produse chimice. Cu cele mai bune sentimente,
IANCU O. – Timișoara
2. Se face baie cu apă călduță și ceai de Mușețel, fără săpun, și se badijonează locul, ușor, cu Formol 1‰, după care se unge cu unguentul Triamcinolon-S. Nu aveți voie să umblați cu detergenți la spălatul vaselor sau rufelor, trebuie să întrebuințați mănuși de cauciuc, sub care să aveți o altă pereche, din bumbac subțire, fiindcă altfel veți crește umiditatea pielii și nu vă va face bine. Dacă vă spălați cu săpun, este indicat numai cel de bărbierit sau pentru copii, fiindcă nu irită pielea. Ideal ar fi săpun de casă în care s-a pus Pelin la sfârșit. Crema ce se întrebuințează pe mâini este bine să fie vaselină cu Gălbenele (de la Plafar). Și alimentația trebuie să fie fără conservanți, coloranți și arome sintetice, fără carne de porc și mezeluri. Puteți consuma brânză de vaci, carne de pui și vițel, pește, fructe. Să nu vă fie teamă de Formol (1%o), nu ustură și nu face rău, este dezinfectant. În termeni populari, aceste bășicuțe se numesc „păducel”. Localnicii le vindecă cu piatră vânătă, foarte diluată: se ia cât un bob de porumb de piatră vânătă și se pune în 500 ml apă, și din această soluție se pune o lingură în 2 litri de apă călduță, în care se țin mâinile (picioarele). Evitați îmbrăcămintea sintetică. Cu prietenie,
VALERIA – Brașov
„Am o eczemă varicoasă” (Răspuns pentru BRÂNDUȘA – Alexandria, F. AS nr. 1484)
1. Pentru eczema de care suferiți vă recomand pudra sau unguentul Baneocin, produse în Austria. Este o combinație de două antibiotice (Bacitacină și Neomicină) cu acțiune foarte rapidă și eficace în ulcerele infectate ale gambei. Rezultatul este sigur. Vă doresc sănătate!
MARIA L. – București
2. Este de preferat să urmați tratamentul prescris de un medic specialist – în urma unei consultații riguroase – întrucât fiecare caz are particularitățile lui. Mie dermatologul mi-a recomandat, pentru un diagnostic similar (localizat la gleznă), unguentul ADVANTAN. Se aplică în fiecare seară, după ce locul a fost șters cu un tampon de vată bine îmbibat cu ser fiziologic. Se lasă să se usuce (circa 3-5 minute), apoi se întinde un strat subțire de alifie și se masează ușor, ca să pătrundă printre cruste. Lăsați locul descoperit cam o oră – fără lenjerie sau așternut. În cazuri rebele, se aplică unguentul de două ori pe zi. În timpul tratamentului este bine să nu folosiți apa (doar foarte bine fiartă) și în nici un caz cea fierbinte. Asigurați o igienă locală specială și evitați căldura excesivă (produce iritații și mâncărimi). În ce mă privește, deși am aplicat tratamentul abia după două luni de la declanșarea erupției, după prima săptămână suprafața s-a restrâns și culoarea s-a temperat, iar după alte două săptămâni a dispărut complet și nu a mai recidivat. Menajez în continuare locul și port o gleznieră pentru protecție (evitarea loviturilor, pentru că pielea este foarte sensibilă). Evident că am urmat, concomitent, și tratamentul auxiliar pe cale internă cu Detralex și Symploral. Vă atenționez că la aplicarea primelor prize de unguent se manifestă o usturime pronunțată și o senzație de arsură, dar suportabile. Vă mai sfătuiesc să bandajați locul atunci când faceți baie (puneți și o fașă de plastic deasupra) și când trebuie să evitați praful. Nu utilizați în același timp alte produse și, în nici un caz, suc de la frunzele de aloe (agravează eczema). Vă doresc vindecare deplină!
OANA T. – Iași
„Ajutați-mă cu un remediu natural pentru cancer la colon!” (Răspuns pentru DANIEL G. – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1522)
Alimentația dvs. trebuie să fie compusă în proporție de 80% din lichide:
* Supe de zarzavat bine pasat.
* Ceai de Rostopască – două săptămâni, cu 10 zile pauză.
* Ceai de Tătăneasă – trei săptămâni cu 10 zile pauză.
* Ceai de Gălbenele în amestec cu Coada-șoricelului, Mentă și Busuioc – trei săptămâni cu 10 zile pauză.
Ceaiul să fie băut la ora 17 (este foarte important!). Se bea înghițitură cu înghițitură și „mestecat” cu saliva, ca stomacul să-l recunoască drept prieten.
* Beți apă de izvor sau apă de fântână.
* Consumați sucuri de sfeclă roșie, morcov, măr – câte 200 ml/zi, timp de 30 de zile.
* Consumați câte 100 g pâine graham (sau pâine neagră), pește – numai fiert, de la care se aruncă prima apă, care conține substanțe toxice.
* Două lingurițe de tărâțe de grâu opărite cu 150 ml apă clocotită se lasă de seara până dimineața la înmuiat. Dimineața se consumă pe stomacul gol, ca să fluidifice bolul alimentar.
* Faceți-vă timp pentru rugăciune, rugați-vă chiar și când mergeți pe stradă – o să vă facă tare bine. Prin puterea lui Dumnezeu, totul este posibil!
ELEONORA T.