Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Apiterapia și sănătatea psiho-mentală a copiilor

Foto: Shutterstock

În ultimele decenii, sănătatea emoțională a copiilor s-a degradat într-un ritm fără prece­dent. Un raport american arată că unul din 44 de copii are autism, o creștere de 2,5 ori, în două dece­nii! Și mai mulți copii se confruntă cu deficit de atenție, retard mental, tulburări de dezvoltare etc. De fapt, cca 20% dintre cei mici suferă de o tulbu­rare, mai mult sau mai puțin gravă, psi­ho-mentală. Ce se poate face? Există foarte puține soluții care funcționează și doar în­tr-o anumită măsură. Pe de altă parte, există o firmă româ­neas­că unde sunt fabricate su­plimente din ingrediente api­cole și plante, cu efecte foarte bune asupra sistemului ner­vos. Interlocutorul nostru este un exponent al echi­pei din spatele produselor APICOL­SCIENCE: doamna cercetător Ileana Telembici.

– Stimată doamnă, în scrisorile primite la redacție sunt tot mai des semnalate probleme legate de tulburări psihice, de dezvoltare mentală și emoțională la copii. Părinții sunt disperați. Aria largă de acțiune a domeniului de care vă ocupați, apiterapia, are soluții pentru acești copii?

– Cel puțin pentru unii dintre ei, există soluții pentru a le accelera dezvoltarea mentală, emoțio­nală sau fizică. Împreună cu echipa „Apicol­science”    suntem uluiți de progresele pe care le fac unii dintre copiii cărora le sunt administrate remedii fito-apicole. Ne-a luat ceva timp până să acceptăm că am descoperit produse care-i pot ajuta pe unii dintre copiii considerați „nevindecabili”. Momentul zero a fost în timpul măsurilor restrictive din pan­demie. Atunci, o mamă singură, disperată că a fost forțată să întrerupă terapiile copilului său cu autism, a re­curs la produsele noastre. Instinctele sale materne au fost uimitoare: a citit în „Formula AS” despre preparatele noastre în miere și a știut că-i vor face bine copilului ei. Băiețelul avea doi ani și nu vorbea, nu focaliza privirea, nu mânca decât lapte din biberon, nu dădea niciun semn. Era complet absent. Mama i-a pus Apicol 12 Gamma și Lăptișor de matcă în miere 30% în biberon și așa i le-a ad­ministrat zi de zi. După o lună, copilul înce­pea să scoată sunete și după șase săptămâni a avut prima mimică facială! Când s-a întors la terapie, trei luni mai târziu, i-a șocat pe psihologi, recunos­cându-i, zâmbindu-le și interacționând cu ei.

– Este un caz cu adevărat tulburător, dar de unde știți că produsele dvs. sunt cele care au cata­lizat vindecarea?

Ileana Telembici

– Sunt destul de rare momentele în viață când simți efectiv un lucru înainte de a-l înțelege. Aceas­ta s-a produs atunci! Și nu doar în noi, ci și la alți părinți care au fost entuziasmați și inspirați de po­vestea acestei mame.

– Au mai fost și alte cazuri de autism amelio­rate cu ajutorul acestei scheme de tratament?

– Al doilea caz a fost o fetiță cu autism care, la 4 ani, avea și ea un retard destul de sever. Trebuie spus că la băieți, cazurile de autism sunt de trei ori mai frecvente, dar fetițele au adesea forme mai severe, cu un retard mai accentuat. Fetița de care vă vorbesc a luat o schemă diferită de tratament: Apicol 12 Gamma și Neuroreven, ultimul fiind un produs destinat recuperării pacienților cu probleme neurologice, indiferent de vârstă. Fetița nu putea să pronunțe bine cuvintele și nici să spună propoziții întregi. În plus, ceea ce spunea nu era mereu în acord cu realitatea. După un an de administrare a produselor apicole, articula cuvintele, vorbea din ce în ce mai coerent și în fraze tot mai complexe. Cât despre „derapajele” sale de la realitate, acestea s-au rărit până la dispariție!

– Ați reușit să faceți colaborări cu psihologi care aplică terapii împotriva autismului?

– La început, ne-am confruntat cu destul de multă reticență. La primele noastre cazuri, ni s-a spus că vârsta fragedă a pacienților a declanșat pro­gresul. Și că e greu de diferențiat câte dintre rezul­tate vin de la produsele noastre și câte din celelalte terapii. Lucruri până la urmă adevărate, însă suc­cesele tot mai numeroase au început să-i pună pe gânduri chiar și pe sceptici. Treptat, câteva din sche­­mele de tratament cu produsele noastre și-au dovedit eficiența la vârste tot mai mari și în do­menii tot mai diverse.

– Care este vârsta-limită a pacienților cu au­tism până la care funcționează produsele dvs. apiterapeutice?

– Încă nu am aflat-o! Acum jumătate de an, am avut cazul unui băiețel de 11 ani care nu putea să se îm­brace sau să mănânce singur. Noaptea dormea pu­țin, agitat, și doar dacă era strâns ținut în brațe de mama lui. Printr-o cunoștință comună, doamna în cauză a apelat la un coleg pentru un sfat, acesta re­­comandându-i un singur produs: Api­col 12 Gam­ma, din care să ia patru lin­gurițe pe zi. Rezul­tatele au fost excep­ționale, mai ales că au venit după doar o lună de adminis­trare!

– Mai exact, câte dintre proble­mele copilului au fost ameliorate și în ce grad?

– După prima săptămână de cură cu Apicol 12 Gamma, au apărut primele ameliorări, mai ales la nivelul somnului. Apoi, băiatul a înce­put pentru prima oară în viață să vrea să fie inde­pendent și să îndeplinească singur niște sarcini. Părinții au auzit sintagma: „Lasă-mă, că fac sin­gur!”, pe care a în­ceput să o repete tot mai des. Lu­cruri simple pentru alți copii, dar aparent imposi­bile pentru el, au fost făcute aproape dintr-o dată, cum ar fi: încălțatul șosetei, vârf și călcâi, înche­iatul corect al cămășii, apoi îmbrăcatul complet pentru școală. Într-o zi, a vrut și a reușit să-și taie singur pâinea, apoi să-și pună singur de mâncare și să mănânce. A solicitat chiar să facă fără ajutor temele școlare, până atunci imposibil de rezolvat. Mai sunt încă multe de recuperat, mai ales la ni­velul memoriei – încă reține foarte greu ceea ce citește sau i se spune la școală. Dar progresele au fost obținute, în cazul acesta particular, în doar o lună!

– Pare greu de crezut că într-o lună i se pot întâmpla atât de multe lucruri bune unui copil autist care, vreme de peste 10 ani, n-a putut fi ajutat consistent cu nimic…

– Timpul de răspuns nu este același la toți copiii cu aceste probleme. De curând, am primit relatarea unui tată a doi băieți gemeni, ambii diagnosticați cu autism, care la momentul începerii tratamentului aveau 5 ani. Copiilor le-au fost administrate Apicol 12 Gamma și Lăptișor de matcă 30% vreme de un an și jumătate. Cei doi băieței aveau retard, nefiind în stare să articuleze cuvinte, ci doar să scoată sunete. În cazul lor, după 3-4 luni de cură, a apărut un fenomen numit de părinții lor „explozie de vindecare”. Au început să articuleze tot mai coerent cuvinte, apoi să facă propoziții și fraze. După 18 luni, de unde nu puteau să spună un cuvânt, vorbesc fluent în română și engleză. Dorm mult mai bine, sunt mai liniștiți și pot relaționa. Dacă până de cu­rând, în situații stresante, deveneau auto-distructivi, lovindu-se în cap cu diferite obiecte, acum acest comportament a dispărut aproape complet.

– Credeți că formulele fito-apicole propuse de dvs. pot să rezolve toate problemele de dezvoltare ale copiilor cu autism?

– Foarte greu de spus. Avem, încă, o experiență limitată în acest domeniu. De curând, am început colaborarea cu o doamnă doctor cu o experiență mare în cercetare. Domnia sa a aplicat cu succes, la un băiat de 13 ani cu autism, o schemă cu Apicol 12 Gamma și un produs al unei firme partenere, Telom-R Cerebral, care stimulează circulația la nivelul creierului. Efec­tele au fost din nou foar­te bune: După 3 luni, bă­iatul doarme mult mai bine, vorbește mai bine, iar rezultatele sale șco­lare s-au îmbunătățit.

– Ați început și un studiu științific cu API­COL 12 GAMMA?

– Am demarat un stu­diu preclinic, care arată că Apicol 12 Gamma accelerează ritmul de eli­minare a metalelor grele din corp. Ajută și la re­cu­perarea funcționalității unor porțiuni din creier ce țin de orientare, de coordonarea motorie, de socializare. Echipa de cercetători lucrează acum la analiza fenomenelor la nivel celular.

– În ce alte tulburări de dezvoltare psihică s-a constatat eficiența acestor produse apicole?

– E greu de cuprins toată lista, am avut și cazuri de copii cu retard mental și probleme de sociali­zare, unde în câteva luni au apărut ameliorări sim­țitoare. De asemenea, în cazul copiilor cu ADHD, am ajuns la rezultate foarte bune.

– Afirmațiile dvs. sunt o rază de speranță pentru mulți părinți disperați. Există cazuri în care produsele Apicolscience NU dau rezultate?

– Acolo unde părinții nu sunt foarte activi, iar copiii nu sunt duși la terapie cu psihologi specia­li­zați, ameliorările apar greu și se stabilizează și mai greu. Este imposibil să reușești să obții rezultate cu Apicol 12 Gamma și Neuroreven Plus la un copil pe care părinții îl fac dependent de tabletă sau de jocuri pe calculator. Rezultate foarte bune sunt obținute mai ales acolo unde produsele noastre sunt potențate de dragostea celor care au grijă de copii.

Eduard Coman

(Produsele din acest articol pot fi comandate la tel. 0735.217.808 sau pe site-ul: apicolscience.ro)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian