Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi de iarnă

Abuzați de apa rece

Foto: Shutterstock

Este tonică și strânge porii des­chiși ai obrazului. Spălați-vă mai în­tâi cu apă fierbinte, apoi cu rece. Sun­teți prea fri­guroase? Mulțu­miți-vă atunci să apli­cați pe față mai întâi palmele înmuiate în apă caldă, apoi în apă rece.

Ascundeți-vă tenul sub un ecran protector

Inamicul numărul 1 al pielii sunt ra­zele ultraviolete, care străbat norii chiar și iarna. Pentru a vă proteja, apli­cați pe față un fond de ten bogat sau ungeți-vă cu o cremă pro­tectoare de soare înainte de a vă ma­chia.

Nu fumați

În afară de efectul dezastruos pe care îl are asupra plămânilor, tutunul împiedică buna oxigenare a pielii, care se face prin vase de sânge mi­nuscule, sufocând-o. Epiderma ia un aspect cre­tos și își pierde suplețea. În asemenea hal, încât chirurgii esteti­cieni refuză să facă liftinguri marilor fumătoare. Pielea lor e considerată „moartă”.

Practicați peeling-ul

O deprindere agreabilă pentru a simți că ai un ten curat. Eliberată de celulele moarte, epiderma se regene­rează regulat. Fie că folosiți cremele peeling aflate în comerț, fie că vă frecați de două ori pe săptămână obra­zul cu mălai, tărâțe sau nisip de mare, ușor umezite.

Machiați-vă în fiecare zi

Machiajul reprezintă o barieră fizică deosebit de eficace împotriva ultravio­le­telor, a vântului și a poluă­rii. Tande­mul cel mai eficient? Fon­dul de ten și pudra.

Folosiți mai multe creme de față

Cremele de față au în componența lor diferite substanțe menite să ali­men­­teze epiderma: acizi de fructe, miere, vitamina A. Știindu-vă tipul de ten, cumpărați trei tipuri diferite de creme și folosiți-le vreme de o lună, alternativ. Eficacitatea lor crește sub­stanțial.

Dinamizați producția de colagen

Masându-vă pur și simplu obra­zul, vă tonifiați epiderma. Dacă dimi­neața sunteți grăbite, mulțumiți-vă doar să vă trageți câteva palme, ur­mând ca seara să vă masați fiecare parte a obrazului cu vârful degetelor. Mișcările se fac tot­deauna de jos în sus, alternate cu pișcări ale pielii și sfâr­șind cu plesnituri ușoare peste obraz.

Faceți o cură de vitamine

Iarna, o cură de o lună cu vita­minele A, C și E nu face rău. De ce? Pentru că ele se opun îmbă­trânirii ce­lulelor pro­vocate de ultra­violete, de tutun și no­xele din atmosfera po­luată a orașelor. Acest efect se pro­duce asu­pra celulelor organismului începând cu cele mai expuse: acelea ale pielii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian