Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut urgent tratament pentru cancer de colon”

Foto: Shutterstock

Am 54 de ani și sufăr de cancer de colon. Am fost operată anul trecut și acum două luni am în­ce­put să mă simt iarăși rău. Am dureri și pierd sânge în scaun. La tomograf a reieșit o recidivă a tumorii, care a cuprins capul pancreasului. Nu pot face chi­­mioterapie pentru că sufăr și de insu­ficiență aortică. Mă puteți ajuta cu un remediu? Vă mul­țu­mesc!

R. F. – București

(Până la o altă recomandare, apelați la ca­binetul „Lacrima Naturii”, d-na Elena Spânu, tel. 0744/87.01.94.)

„Caut un leac pentru tumoră lipomatoasă renală”

În urma unor analize, mi s-a depistat o tumoră lipo­ma­toasă renală stângă. Este o formațiune neomogenă, cu conținut grăsos, ureterele sunt de calibru normal, fără tromboză a venei renale, nu este infiltrată. Este crescută mai mult în partea supe­ri­oară a rinichiului. Există tratament naturist pentru acest tip de tumoră? Operația este riscantă, deoarece pot să-mi pierd rinichiul care funcțio­nează normal. De asemenea, aș dori să aflu dacă această operație se poate face laparoscopic (cu laser). Vă mulțumesc.

CAMELIA D.

„Sora mea are un nodul rece la tiroidă”

Sora mea, în vârstă de 53 de ani, a fost diagnosticată cu nodul rece la glanda tiroidă. I-a fost re­comandată ope­rația, însă aș dori să știu dacă există și tratamente na­turiste pentru acest diagnostic. Aștept un răspuns cât mai repede, pentru ca sora mea să în­cerce trata­mentul înainte de a se ope­ra. Vă mulțumesc.

LUMINIȚA – Brăila

„Am suferit o ruptură de tendon superior”

Stimată redacție, am 47 de ani și anul trecut au început să mă doară mușchii de la mâna stângă. Durerile erau suportabile și am crezut că am făcut o întindere. După două-trei luni, în timp ce-mi masam mâna dureroasă, am simțit că se rupe ceva deasupra cotului. Durerea a scăzut în in­tensitate, dar mușchiul s-a deformat, mi-a apărut o gâlmă. Speriat, m-am dus la medic. Mi s-a spus că am tendonul superior rupt și mi s-a reco­mandat operația, fără să-mi garanteze însă reu­șita. Am făcut ana­lizele de sânge și au ieșit bune, mai puțin ASLO (380). Fac tratament cu Molda­min, dar durerile persistă. Vă rog din suflet să mă ajutați! Cu mulțumiri,

DANIEL – București

„Sufăr de otomastoidită cronică colesteatomatoasă „

Stimată redacție, încă de la vârsta de 8 ani (acum am 41), am fost diagnosticată cu oto­mastoidită cronică colesteatoma­toa­să bilaterală. Am mari probleme cu urechile – tim­pa­ne perfo­rate, scurgeri din urechi care se opresc și reîncep după o perioadă de timp, hipoacuzie, mai ales la urechea stân­gă. Trata­men­tul cu pică­turi a oprit supurația, dar timpanele rămân per­fo­rate. Medicii mi-au propus in­tervenția chirurgi­cală, dar mi-e tea­mă, mai ales că pot apărea complicații. Știe cineva o altă cale de vin­de­care, fără operație? Aju­tați-mă cu un sfat, vă rog, nu știu ce să fac! Vă mulțumesc și aștept cu nerăbdare răspunsul dvs.

FLORICA D. – jud. Iași

„Caut un leac pentru chist suburetral”

În urma controlului ginecologic, mi s-a de­pistat un chist suburetral, cât o măslină. Există un remediu eficient pentru acest diagnos­tic, fără intervenție chirurgicală? Vă mulțumesc!

LAURA – București

„Sora mea suferă de un tremur al mâinilor”

Sora mea este o tânără emotivă și încă din copilărie suferă de un tremur al mâinilor, neputând une­ori să reali­zeze anumite acțiuni de finețe. Pentru că tremuratul mâi­nilor este specific vârstei a treia, vă închipuiți ce mult o influen­țează această neputință – în primul rând o determină să fie mai în­ceată în acțiuni, apoi ezi­tă în multe altele, pentru a nu fi luată în râs. A mai avut în ul­tima perioadă câteva crize care aduceau puțin cu spas­­mofilia – tremurături, palpi­tații, spasme muscu­la­re. În ge­neral, tremu­ratul nu este prea evident, dar când emoțiile cresc, se intensifică, și crește ritmul car­diac. De asemenea, oboseala pre­lungită, tensiunile psi­hice, ane­mia îi sporesc suferințele. Dacă cineva ne poa­te ajuta cu un sfat, o su­gestie, dacă a întâlnit un caz si­mi­lar, îl rog să ne răspundă. Vă mul­țu­mesc.

AMALIA D.

„Am tromboflebită la ambele picioare, la doar 28 de ani”

La vârsta de 21 de ani, după un accident, am făcut tratament cu Ketazon injec­tabil, în urma căruia am făcut tromboflebită la piciorul stâng. Am făcut trata­ment cu Heparină, iar după șap­te zile am luat Trom­bostop. Pi­ciorul s-a umflat foar­te mult, mi s-a format un hematom în zona inghi­nală, apoi au apărut varice abdominale, ca­re s-au întins și pe picioare. După cinci ani, am făcut trombo­fle­bită și la piciorul drept, fapt ce mi-a îngreunat foar­te mult via­ța. Diagnos­ticul pus de me­dici este sindrom postrom­botic gam­bier bila­te­ral, ulcer gam­bier stâng su­prainfectat, trom­­boză bilate­rală vene ilia­ce, anevrism sacciform de ve­nă cavă in­ferioară hiper­pla­zică. Am doar 28 de ani și mi-e groază că voi suferi toată viața. Dacă știți vreun tratament natu­rist care mă poate ajuta, vă rog să îmi scrieți. Vă mul­țumesc.

ALEXANDRA T.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian