Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut tratament alternativ pentru ihtioză” (Răspuns pentru GRIGORE P. – Craiova, F. AS nr. 1050)

Foto: Shutterstock

1. În „Bioterapia” d-lui Virgil T. Geiculescu, pentru ihtioză, domnia sa recomandă ungerea zo­nelor bolnave cu ulei de Cătină, de două ori pe zi, până la vindecare. Cu urări de sănătate,

ELENA – București

2. De aceeași boală suferim și eu, și copiii mei. La mine pot să spun că aproape s-a vin­decat cu aju­torul saunei, dar copiii mei sunt prea mici și nu pot să-i duc acolo, de aceea sunt nevoită să îi ung în con­ti­nuare cu unguente cu Hi­dro­cor­tizon. De ajutor sunt și băile călduțe, cât mai dese, spălatul cu să­punuri me­di­cinale, dar cel mai mult se pune ba­za pe hidratare – de aceea este mult mai evidentă boa­la în ano­tim­pul rece, de­oarece pielea nu trans­piră și este în permanență uscată. Eu am avut o for­mă foar­te urâtă pe față (la copiii mei e pe aproape tot cor­pul), iar acum am un ten im­pecabil. Singurul lucru pe care îl fac este să merg la saună o dată pe săptămână, mă dau cu o cremă hidratantă seara du­pă duș, iar în rest nimic. Sănătate multă!

DORINA – Iași

„Am o unghie care se infectează întruna” (Răspuns pentru BOGDAN – Constanța, F. AS nr. 1382)

1. Aceeași infecție la degetul mare de la picior a avut-o și nepoata mea. După unele tratamente care nu au dat niciun rezultat, i-am pus un cățel de usturoi zdro­bit, le­gat cu tifon. A durut-o la în­ce­put, dar a răbdat, și după trei zile a fost vin­de­cată. După câteva luni, a avut aceeași problemă. Am vrut să-i pun din nou us­turoi, dar o vecină i-a re­comandat să-și pună frun­­ze de muș­cată din ghiveci. Nu-mi venea să cred că i-ar face bine, însă am zis să încercăm și cu aces­t re­me­diu. Re­­zultatul a fost foarte bun – a scă­­pat de dureri și s-a vin­decat. Încer­cați și dvs. și sunt con­­vinsă că o să scăpați de necaz. Vă doresc multă să­nă­tate!

FLAVIA T.

2. Soluția pe care eu am folo­sit-o cu succes în aceeași problemă este obținută din flori de Crin și spirt de 70°. Într-un vas (borcan ori sti­clă) se pun câteva flori de Crin (cele foarte mirositoare, din perioada cal­dă), peste care se toarnă spirt cât să le cu­prin­dă. După macerare, se a­plică pe locul infectat o petală, două (după curățirea locului in­fec­tat), se bandajează și eventual se repetă ope­rațiunea. Eu n-am accep­tat ex­tra­gerea unghiei și m-am vindecat în două-trei zile cu soluția de care v-am spus. Vă doresc succes!

PETRU C. – Arad

3. Am avut și eu o infecție la degetul mare – din cauza unei unghii încarnate – pe care am tratat-o cu argilă și Aloe. Și eu am vrut să scap de operația de smulgere a un­ghiei și am reu­șit. Frunza de Aloe tăiată pe jumătate am aplicat-o cu gelul din interior pe locul infectat, am legat-o cu o bucată de nailon și apoi cu pansament. Am lăsat-o așa mai multe ore. Noaptea, puneam cataplasme cu ar­gi­lă sub formă de pastă. Alternați cele două apli­cații, ast­fel încât să aveți tot timpul degetul bandajat cu ceva. Puteți în­cer­ca și compresele cu urină, pe care le schimbați din două în două ore. Tratați-vă cu răbdare și perse­ve­ren­ță, chiar dacă nu vă trece într-o săptămână sau două. Vă doresc sănătate.

AURELIA S.

„Urinez des și mult” (Răspuns pentru IUSTINA B., F. AS nr. 1453)

Dacă analizele nu au pus în evidență alte afec­țiuni, înseamnă că totul pornește de la o stare de stres. – Încercați să luați de trei ori pe zi tinctură de Valeriană – câte 15 picături, înainte sau după masă. Extraveralul conține Valeriană cu barbiturice și pro­duce somn, poate scadea tensiunea arterială, așa că tinctura de Va­le­ria­nă este cea mai eficientă și nu are reacții adverse. – Seara, la culcare, ungeți-vă par­tea de jos a abdomenului cu Bitter suedez (chiar făcut după formula indigenă) și aco­periți zona cu o cârpă moale și caldă. – Aveți grijă să nu vă fie rece, noaptea sau ziua, în special la picioare. – Faceți ba­ie seara, înainte de culcare, cu apă fierbinte în care ați pus 2 linguri de făină de muștar (cumpărată de la far­ma­cie). – Desuurile să fie clasice și numai din bumbac. E bine să fie de culoare roșie, fiindcă mă­reș­te energia și ar­mo­ni­zează funcțiile. Roșul este culoarea care se pune și la be­be­luși, ca protecție contra vibrațiilor ne­gative. În me­di­ci­na chi­neză, toate locurile dureroase se în­velesc în pânză de cu­loare roșie. – Dacă se poate, nu beți apă de la robi­net, ci nu­mai apă plată sau de izvor. – Ți­neți un semipost care să echilibreze flora microbiană di­gestivă. Evitați carnea cel puțin o săptămână, astfel în­cât flora de pu­tre­facție să se diminueze. Consu­mați, pe lân­gă alte ali­men­te, cât mai multă brânză de vaci, urdă și iaurt biologic. Vă doresc sănătate!

V. P. – Brașov

„Nevasta mea umblă mai mult beată” (Răspuns pentru D. T. – jud. Gorj, F. AS nr. 1531)

1. Pentru a combate pofta de alcool se reco­mandă un ceai concentrat de Cimbru, preparat și ad­ministrat în fe­lul următor: se pune un pumn de flori de Cimbru la un li­tru de apă clocotită, se lasă timp de 4-5 mi­nu­te, apoi se strecoară și se pune într-un ter­mos. La fiecare sfert de oră se bea câte o lin­guriță din acest ceai. Apar o stare de greață, transpirație abundentă, urinare puternică, creș­terea poftei de mâncare. La consumul de al­cool, reapare starea de greață. O cură re­petată zile în șir, timp de două săptămâni, conduce la o re­pulsie față de alcool.

MARIA – Bacău

2. Cel mai eficient tratament (pot spu­ne garantat, de­oa­rece l-am recomandat și altor cu­noș­tin­țe și a dat re­zul­ta­te) este următorul: Pedi­cuța (Lycopo­dium cla­va­tum), pen­tru combaterea dependenței de al­cool și fumat. Se face o in­fuzie din 5 g plantă uscată și mă­run­­țită la 150 ml apă cloco­tită. Se consumă di­mi­nea­ța, la o oră după micul dejun, timp de 8 zile. În­cer­cați!

PETRE – Ploiești

„Am câte 10 scaune pe zi, doar dimineața” (Răspuns pentru S. P. – București, F. AS nr. 1541)

Sora mea s-a confruntat ani de zile cu o colită rebelă. Avea aceleași simptome ca dvs.: mai multe scau­ne diareice în fiecare zi. A urmat fel de fel de tratamente și ținea regim strict. Nu putea să mănânce nici fruc­te, nici verdețuri. Au ajutat-o mult produsele naturiste Redigest și Eridiarom. Este bun și cărbu­nele medicinal, luat dimineața (2 pastile) pe sto­ma­­cul gol. Dar cel mai mult a ajutat-o drojdia de bere. O asistentă medicală i-a recomandat să ia timp mai înde­lungat (2-4 luni) în fiecare dimineață, pe sto­macul gol, o bucățică proas­pătă de drojdie de bere. Droj­dia se ține în gură și se topește. Sora mea ur­mează cura cu droj­die de patru luni și, slavă lui Dumne­zeu, se simte foarte bine. Luați și dvs. droj­die de bere (câte o bucățică în fiecare di­mi­nea­ță) și sunt sigură că o să vă facă bine. Doamne ajută!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian