Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Afiș muzical 2023

Anul Nou nu aduce doar evenimente, ci și sentimente. Iar predicția universală încape într-un singur cuvânt: RETRO. Întoarcerea la trecut. La ce-a fost. La vremurile când pe pământ mai exista bucurie. Muzica nu face excepție de la regulă. Recordurile de discuri vân­dute în Europa și peste Ocean sunt reluări, majori­tatea concertelor au cap de afiș trupe vechi, cu re­per­torii cunoscute pe dinafară. Iar faptul că Româ­nia se raliază și ea acestei tendințe e remarcabil. Și pro­mite succes. Cum să nu faci săli pline cu trupe ca Boney M, Depeche Mode, Deep Purple, The Hollywood Vampires, Eros Ramazzotti, Robbie Williams, Sam Smith, Mariza, Iggy Pop, Bruce Dickinson și Andre Rieu? Iar ei sunt doar câțiva dintre muzicienii de marcă așteptați vă vină în Ro­mânia anul acesta. Iată o trecere în revistă, pe scurt.

Boney M

Legendara trupă disco care a dominat topu­rile muzicale europene la finalul anilor ‘70 și înce­puturile anilor ‘80, cu melodii precum: „Sunny”, „Daddy Cool”, „Rasputin”, „Ma Ba­ker”, „Rivers of Babylon”, „Brown Girl in the Ring, „Belfast” sau „Malaika”, va evolua pe scena Sălii Palatului din București, pe 25 Februarie. Spectacolul lor este intitulat DISCO ICONS și deși trupa și-a mai schim­bat compo­nența, o puteți asculta pe incon­fundabila Liz Mitchell, al cărei glas i-a adus grupului cele­britatea.

Eros Ramazzotti

Simbol rezistent al muzicii ușoare italiene, recunoscut pe plan internațional, Eros Ra­mazzotti a vândut până acum peste 70 de mi­lioane de discuri, acumulând aproape 2 mi­liar­de de vizualizări pe YouTube. Cântă­rețul în vârstă de 59 de ani a aniversat toamna trecută 35 de ani de carieră, celebrați cu un turneu mondial de mare succes, în care pre­zintă, în avan­­premie­ră, melodii de pe ultimul său album „Battito Infinito”, pro­gramat să apară pe piață în Sep­tem­brie, 2023. Primul con­cert din această se­rie a fost susținut anul trecut, în luna Octombrie, la Los Angeles, primul dintr-un șir de 59 de reprezentații, în întreaga lume. Concertul lui Eros Ra­mazzotti, de pe 23 Aprilie 2023, de la Sala Palatului din Bucureşti, este parte a acestui turneu. Ramazzotti este cân­tărețul italian cu cel mai mare succes din lume.

Robbie Williams și Sam Smith

Sunt cap de afiș la prima ediție a Festivalului „Summer in the City”, organizat în Piața Consti­tu­ției din București, în perioada 3-4 Iunie.

Robbie Williams, ajuns la vârsta de 48 de ani, a scos nu mai puțin de 24 de albume de când s-a despărțit de trupa Take That, iar „XXV”, ultimul lui disc, care a fost lansat în Septembrie, anul tre­cut, s-a plasat direct pe locul 1, în topurile din Marea Bri­tanie. Robbie își va promova noul disc într-un tur­neu mondial.

În Piața Constituției din București vor putea fi auzite melodii cunoscute, precum „Let Me En­tertain You”, „Angels”, „Millenium”, „She’s the One” sau „I’ve Been Expecting You”.

Sam Smith are doar 30 de ani, dar este deja un tânăr artist britanic cu mare succes la public. El vine pentru prima dată în București, dar iubitorii de muzică de la noi au auzit, cu siguranță, de el. Melodiile lui au adunat miliarde de vizualizări pe platformele de internet și i-au adus până acum un premiu Oscar, patru premii Grammy, un premiu American Music și un Glob de Aur.

Vampirii din Hollywood

Super-grupul Hollywood Vampires, înființat de Alice Cooper, Johnny Depp şi Joe Perry, va susține un concert în aer liber, la Romexpo, pe 8 Iunie 2023. Declarativ, trupa a fost formată pentru a aduce un omagiu tuturor artiştilor de pe scena muzicii rock care au murit din cauza exceselor.

Nu este prima lor vizită în România. Con­certul de anul acesta fusese anunțat  pentru 2021, dar a fost amânat din cauza pande­miei. Biletele achiziționate pentru eveni­mentul din 2021 (pentru care nu s-a cerut returnarea ba­nilor) sunt valabile, iar orga­nizatorii le mul­țumesc fanilor care le-au păstrat.

Depeche Mode

Celebra formație britanică Depeche Mode vine în România pentru a treia oară și va cân­ta pe Arena Na­ţională, pe 26 Iulie, încercând să atingă noi performanțe, deși anul trecut Andy „Fletch” Fletcher (60 ani), membru fondator al tru­pei, a murit. Dave Gahan și Martin Gore duc, însă, stin­dar­dul trupei mai departe. Ei vin la București cu ul­tima lor izbândă, „Memento Mori’’, un disc ce va fi lansat în pri­măvara aceasta, la casa de discuri „Columbia Records”. „Sun­tem nerăbdători să îm­păr­tășim acest material cu voi și de-abia așteptăm să vi-l prezentăm live, în concerte”, declara Dave Gahan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian