Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama a fost operată de neoplasm mamar”

Foto: Shutterstock

Mama mea, în vârstă de 54 de ani, a fost operată acum două luni de neoplasm mamar, cu extir­parea tota­lă a sânului stâng. Boala a fost de­pistată într-un stadiu incipient, așa că medicii sunt optimiști. Prin intermediul revistei dvs., do­resc să aflu ce trata­ment naturist ar putea urma pentru a împiedica reci­di­va acestei boli. Acum mama face tratament cu Tamoxifen. Vă mulțu­mesc anticipat pentru orice sfat, cât de mic.

MARILENA – București

„Cât timp se ține regim după colecistectomie?”

Mama mea a suferit o colecistectomie în luna mai 2022 (i-a fost îndepărtată vezica bili­ară). A fost operată clasic, nu cu laser, pentru că fierea era plină de puroi și exista riscul să se spargă. La analizele pe care le-a făcut înainte de operație, me­dicul a constatat că are probleme și cu pan­creasul și i s-a făcut un tratament în spital. Acum se simte bine, ține regim cu legume și carne de pui fiartă, brânză de vaci degresată, iaurt, com­pot… Întrebarea mea este când are voie să treacă la cru­dități, mai exact, legume și fructe crude? Medicul chirurg i-a dat o hârtie pe care scrie ce are voie să mănânce, dar nu este spe­cificat nică­ieri cât trebuie ținut acest regim. Mă poate lămuri cine­va? Vă mulțumesc!

MARIANA T.

„Sufăr de celulită pelvină”

Acum patru ani am fost operată de fibromatoză uterină și fibrom in­tra­ligamentar stâng. După ope­rație am ră­mas cu un bont uterin, care s-a inflamat. În august 2022, mi-au apărut dureri la nivelul opera­ției și am fost la medic. Mi s-a pus diag­nos­ti­cul ce­lulită pel­vină. Am făcut tra­tament medica­mentos, dar fără re­zultat. Îmi ame­liorez durerile cu antiinflamatoare. Durerea s-a locali­zat în par­tea stângă și mă doare și la încheietura picio­rului stâng. Rog ci­ti­toarele care au suferit de această boală și au reușit să se vindece să mă ajute cu un sfat. Cu mulțumiri,

PETRUȚA – jud. Dâmbovița

„Am o infecție cu stafilococ epidermidis”

De un an de zile mă lupt cu o infecție cu sta­filococ epider­midis. Doctorii mi-au prescris Nis­tatină și Nizoral, dar fără niciun efect. Vă rog să-mi indicați un tratament naturist. Vă mulțu­mesc.

VASILE G. – București

„Băiețelul meu este suspect de astm”

Am un băiețel în vârstă de 4 ani, care este suspect de astm bronșic. Până la vârsta de un an nu a răcit nici măcar o dată. După aceea, a făcut o boală respi­ra­torie după alta: la­ringită acută, rino­ade­­noi­dită acută, pne­u­mopatie cu com­­po­nentă astmati­for­mă, amigdalită, pneu­mo­nie interstițială… A­cum este în trata­ment și urmează să i se facă testele de aler­gie pentru că me­dicul suspectează că are astm. Ni s-a reco­man­dat să-l operăm de po­lipi și să-l vacci­năm cu Ri­bo­munyl. Îi rog pe cititorii care s-au con­frun­tat cu această problemă să-mi spună ce tratament (naturist sau alopat) au folosit. A făcut cineva vaccinarea cu Ribomunyl? Ce efecte a avut? Vă mulțumesc.

LĂCRĂMIOARA – Buzău

„Am fost diagnosticată cu tricotilomanie”

Sufăr de o boală de-a dreptul ciudată: trico­tilomanie, boa­lă care constă în imposibilitatea de a rezista impulsului de a-mi smulge părul din cap, sprâncenele sau alte zone ale corpului. Este în­gro­zitor. Dragi cititori, vă rog, dacă ați mai auzit de așa ceva, ajutați-mă! Orice este binevenit: un sfat, un tratament… Vă mul­țumesc anticipat!

DIANA F.

„La 7 ani, fetița mea are lupus eritematos”

Stimată redacție, la doar 7 ani, fetița mea a fost diagnosticată cu lupus eritematos disemi­nat. Are dureri mari la articulațiile de la mâini și de la picioare. I s-a pre­scris tratament cu Prednison, dar aș vrea să știu dacă există și un tratament naturist, ținând cont de vârsta ei fragedă. Cu mulțumiri,

NICOLETA R.

„Fratele meu are pancreatită edematoasă”

Fratele meu are 47 de ani și, în urmă cu patru luni, a făcut o criză cu du­reri mari în zona stomacului. La spital, ana­lizele i-au ieșit foarte proaste: lipazele 3000, transa­mi­nazele și bilirubina mărite. La tomografie s-au con­sta­tat: pan­cre­as mărit, capul pancreasului cu infil­trare edema­toasă. I s-a pus diagnosticul pancrea­tită edema­toa­să. Aș dori să aflu de la specialiștii dvs. mai multe despre această boală. Vă mulțumesc.

LILIANA – Craiova

„Soțul meu are urticarie cronică”

Soțul meu are 81 de ani și în urmă cu doi ani i-a apărut o urticarie (nu ne-am dat seama ce a declanșat-o). De atunci nu a mai avut o zi liniș­tită. La început, două-trei luni, a făcut trata­ment cu Claritin, apoi medicul i-a prescris Pred­nison, singu­rul care îi mai ameliorează mâncă­rimile pentru câteva ore. Problema este că ia acest me­dicament de aproape doi ani și am auzit că Pred­nisonul are efecte adverse grave. Apelez la citi­torii acestei minunate reviste, să ne reco­mande un tratament naturist. Vă mul­țu­mesc!

NINA T. – Bârlad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian