Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mă doare piciorul după fractura de col femural” (Răspuns pentru CRISTINA – Satu Mare, F. AS nr. 1363)

Și eu m-am confruntat cu aceleași probleme de sănă­tate. Am avut glezna umflată și acuzam dureri groaznice, încât nu puteam merge. Am făcut tratament la doctorița de familie, dar fără niciun rezultat. Din fericire, cineva mi-a recomandat un tratament foarte eficient cu planta nu­mită Tătă­neasă. Luați din piață sau de la Plafar 300 g frunze de Tătăneasă (vara le găsiți verzi, iarna uscate). Se pun într-un vas de 5 l cu apă și se lasă la macerat o zi, după care se fierb. După ce lichidul se răcește, se bagă pi­cio­rul în el, timp de 20-30 minute. Nu se aruncă. A doua seară se încălzește și se repetă ope­rațiunea, după care se aruncă. A treia seară se repetă cu alte 300 g de frunze. Acest tratament se face trei săptămâni, în fiecare seară. Con­comitent, din rădă­cina de Tătăneasă se face tinctură de Tătăneasă (cu alcool) și alifie de Tătăneasă (cu grăsime de porc). Multă sănătate!

MIHAI L. – Brăila

„Caut leac pentru uretro-prostatită” (Răspuns pentru VASILE G., F. AS nr. 1363)

Vă recomand un tratament naturist pentru suferințe prostatice. Se beau ceaiuri de:

* Ghimpe (Herba xanthi) – 1 g plantă la 200 ml apă, fiartă timp de 10 minute. Se consumă călduț, cu 30 de minute înainte de masă. Se beau 2 căni pe zi în primele șase luni, apoi câte o cană pe zi. Cura durează 6-18 luni. Sunt interzise: alcoolul, con­di­men­tele, murăturile, fructele acre, lap­tele acru, iaurtul, smântâna.

* Pu­­fu­liță – o lingură la 250 ml apă (in­fuzie). Se beau 2 căni pe zi, îna­inte de mese, timp îndelungat, până la vindecare. Se res­pectă regi­mul ali­men­tar. Se poate aso­cia Ghim­pele cu Pufulița – două cea­iuri pe zi, îna­inte de mese (câte o lin­gură din fiecare plan­tă).

* Tinctură de propolis – câte 30 de picături, de trei ori pe zi. Pro­polis sau supozitoare de propolis timp de 15 zile.

* Se consumă zilnic 2-3 linguri de polen.

* Ulei de dovleac: se ia o lin­gu­ră seara sau 50 g miez de semințe de dovleac.

* Băi de șezut: rădăcină de Tă­tă­­neasă, Urzică, Mușețel, flori de Găl­be­nele, Busuioc, Coa­da-calului.

* În cazul ade­no­mului de pros­tată, se va trece la un regim vege­tarian cu sucuri de legume și fructe, rădăcinoase (morcovi, țe­li­nă, pă­trun­jel), ci­trice, grâu încolțit, se­mințe de do­vleac, nuci, alune etc. timp de o lună de zile, cu con­su­marea ceaiurilor de mai sus și a produselor api­co­le, apoi se va trece la un re­gim lacto-vegetarian fără zahăr (va fi înlocuit cu miere de salcâm) și fără oțet alimentar (va fi înlocuit cu oțet de mere sau vin). Carnea de orice fel sau preparatele din carne vor fi înlocuite cu peș­te, lapte crud, brânză proas­pătă, soia, nuci, alune, pâi­ne neagră. Sunt interzise pră­je­lile, mâncărurile con­di­men­tate și acri­turile.

* Bitter suedez – o lingură di­mineața și una sea­ra, odată cu cea­iurile.

* Se bea apă de argilă – o lin­gu­riță la 250 ml apă de izvor sau apă plată: se lasă de seara până dimineața, se amestecă cu o lingură de lemn și se bea apa tulbure, iar sedimentul sub formă de zaț se arun­că. Se prepară apoi argila pentru a doua zi. Cura durează 10 zile, cu 30 de zile pauză.

* Cataplasmă cu argilă ames­tecată cu infuzie de Tă­tă­nea­să – în fiecare seară, apli­cată în zona pros­ta­tică. Multă sănătate!

DUMITRU C. – Tulcea

„Sufăr de o inflamație a unui nerv periferic” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1481)

Problema dvs. – rezultat al șederii prelungite în cu­rent – e normal să se accentueze la frig. Sigur că a fost afec­tată co­loa­na cervicală și, sigur, tot ea vă ne­căjește cu du­rerile de cap. În­locuiți Diclo­fenacul tablete cu un­gu­ent, pe care îl aplicați fă­când un ma­saj ușor pe coloana cer­­­vicală.

* De asemenea, pu­teți apli­­ca com­pre­se cu sare grunjoasă în­­căl­zită (pusă în­tr-un săculeț de pân­ză) cât su­por­­tați, numai în zona coloanei și nu­­mai sea­ra. În timpul zilei, aco­periți capul, iar când e frig nu uitați fularul de lână de la gât. Spă­lați-vă pe cap numai atunci când nu trebuie să ieșiți din casă. Evi­tați curentul. Nu strică un masaj la un ca­binet, făcut de un spe­cia­list. Res­pec­tând modestele mele sfa­turi, si­gur vă veți simți mai bine. Să­nătate și încre­dere!

MARIA C. – Timișoara

„Sufăr de cancer uterin în fază incipientă” (Răspuns pentru MIOARA D. – București, F. AS nr. 1533)

Puteți beneficia de tratamente naturiste, ținând cont de faptul că afec­țiu­nea este în fază incipientă. Vă recomand băile și insti­la­țiile vaginale cu Mă­rul-lupului. Rețetele au fost publicate în paginile revistei „Formula AS”. Băile și instilațiile vaginale sunt utile în toate afecțiunile ginecologice. Vă doresc sănătate și multă încredere!

CAMELIA S. – București

„Eman un miros urât din stomac” (Răspuns pentru MARIUS – Dej, F. AS nr. 1538)

Pentru a scăpa de halenă, foarte eficientă este cura cu ulei de floa­rea-soarelui presat la rece. Se ia în fiecare di­­mineață o lingură plină cu ulei care se mestecă, se plimbă prin toată gura, de-a lungul limbii, timp de 15-20 de minute, având mare grijă să nu cumva să înghițiți vre­un pic, pentru că devine foarte toxic. Clătiți-vă gura cu apă cu sare ime­diat după aceea și spălați-vă pe dinți, apoi curățați limba cu o periu­ță, trăgând din spate către vâr­ful limbii cam de 30 de ori, până se cu­răță substanța albicioasă de pe lim­bă. Nu se poate curăța gura mai bine decât în acest mod. Sunt a­proa­pe trei ani de când am încercat prima dată și m-am simțit prea bine ca să o mai întrerup.

* Pe lângă aceasta, o cură in­ternă cu argilă tibetană ar fi de ma­re fo­los, pentru a curăța și stoma­cul.

* Pentru „scoarța” din nas, pu­neți-vă în nări, de cât mai multe ori pe zi, infuzie de Mu­­șețel sau ser fiziologic, aveți grijă ca aerul din în­că­pere să fie umidificat (un vas cu apă fierbinte, seara).

* Fo­lo­siți de două ori pe zi o lampă de aroma­terapie în care pi­cu­­rați 5 picături de uleiuri aromate (Lavan­dă, Mentă, Brad, Pin, Eucalipt, mărar, cim­bru, lămâie, busuioc, cui­­șoa­re – simple sau combi­nate).

* Pentru a elimina se­cre­țiile nazale, puneți pe timpul nopții com­prese la baza na­su­lui cu bitter suedez sau cu puțin hrean ras îm­bibat cu al­cool. Vă doresc să scăpați cât mai repede de aceste ne­ca­zuri!

CRISTINA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian