Și eu m-am confruntat cu aceleași probleme de sănătate. Am avut glezna umflată și acuzam dureri groaznice, încât nu puteam merge. Am făcut tratament la doctorița de familie, dar fără niciun rezultat. Din fericire, cineva mi-a recomandat un tratament foarte eficient cu planta numită Tătăneasă. Luați din piață sau de la Plafar 300 g frunze de Tătăneasă (vara le găsiți verzi, iarna uscate). Se pun într-un vas de 5 l cu apă și se lasă la macerat o zi, după care se fierb. După ce lichidul se răcește, se bagă piciorul în el, timp de 20-30 minute. Nu se aruncă. A doua seară se încălzește și se repetă operațiunea, după care se aruncă. A treia seară se repetă cu alte 300 g de frunze. Acest tratament se face trei săptămâni, în fiecare seară. Concomitent, din rădăcina de Tătăneasă se face tinctură de Tătăneasă (cu alcool) și alifie de Tătăneasă (cu grăsime de porc). Multă sănătate!
MIHAI L. – Brăila
„Caut leac pentru uretro-prostatită” (Răspuns pentru VASILE G., F. AS nr. 1363)
Vă recomand un tratament naturist pentru suferințe prostatice. Se beau ceaiuri de:
* Ghimpe (Herba xanthi) – 1 g plantă la 200 ml apă, fiartă timp de 10 minute. Se consumă călduț, cu 30 de minute înainte de masă. Se beau 2 căni pe zi în primele șase luni, apoi câte o cană pe zi. Cura durează 6-18 luni. Sunt interzise: alcoolul, condimentele, murăturile, fructele acre, laptele acru, iaurtul, smântâna.
* Pufuliță – o lingură la 250 ml apă (infuzie). Se beau 2 căni pe zi, înainte de mese, timp îndelungat, până la vindecare. Se respectă regimul alimentar. Se poate asocia Ghimpele cu Pufulița – două ceaiuri pe zi, înainte de mese (câte o lingură din fiecare plantă).
* Tinctură de propolis – câte 30 de picături, de trei ori pe zi. Propolis sau supozitoare de propolis timp de 15 zile.
* Se consumă zilnic 2-3 linguri de polen.
* Ulei de dovleac: se ia o lingură seara sau 50 g miez de semințe de dovleac.
* Băi de șezut: rădăcină de Tătăneasă, Urzică, Mușețel, flori de Gălbenele, Busuioc, Coada-calului.
* În cazul adenomului de prostată, se va trece la un regim vegetarian cu sucuri de legume și fructe, rădăcinoase (morcovi, țelină, pătrunjel), citrice, grâu încolțit, semințe de dovleac, nuci, alune etc. timp de o lună de zile, cu consumarea ceaiurilor de mai sus și a produselor apicole, apoi se va trece la un regim lacto-vegetarian fără zahăr (va fi înlocuit cu miere de salcâm) și fără oțet alimentar (va fi înlocuit cu oțet de mere sau vin). Carnea de orice fel sau preparatele din carne vor fi înlocuite cu pește, lapte crud, brânză proaspătă, soia, nuci, alune, pâine neagră. Sunt interzise prăjelile, mâncărurile condimentate și acriturile.
* Bitter suedez – o lingură dimineața și una seara, odată cu ceaiurile.
* Se bea apă de argilă – o linguriță la 250 ml apă de izvor sau apă plată: se lasă de seara până dimineața, se amestecă cu o lingură de lemn și se bea apa tulbure, iar sedimentul sub formă de zaț se aruncă. Se prepară apoi argila pentru a doua zi. Cura durează 10 zile, cu 30 de zile pauză.
* Cataplasmă cu argilă amestecată cu infuzie de Tătăneasă – în fiecare seară, aplicată în zona prostatică. Multă sănătate!
DUMITRU C. – Tulcea
„Sufăr de o inflamație a unui nerv periferic” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1481)
Problema dvs. – rezultat al șederii prelungite în curent – e normal să se accentueze la frig. Sigur că a fost afectată coloana cervicală și, sigur, tot ea vă necăjește cu durerile de cap. Înlocuiți Diclofenacul tablete cu unguent, pe care îl aplicați făcând un masaj ușor pe coloana cervicală.
* De asemenea, puteți aplica comprese cu sare grunjoasă încălzită (pusă într-un săculeț de pânză) cât suportați, numai în zona coloanei și numai seara. În timpul zilei, acoperiți capul, iar când e frig nu uitați fularul de lână de la gât. Spălați-vă pe cap numai atunci când nu trebuie să ieșiți din casă. Evitați curentul. Nu strică un masaj la un cabinet, făcut de un specialist. Respectând modestele mele sfaturi, sigur vă veți simți mai bine. Sănătate și încredere!
MARIA C. – Timișoara
„Sufăr de cancer uterin în fază incipientă” (Răspuns pentru MIOARA D. – București, F. AS nr. 1533)
Puteți beneficia de tratamente naturiste, ținând cont de faptul că afecțiunea este în fază incipientă. Vă recomand băile și instilațiile vaginale cu Mărul-lupului. Rețetele au fost publicate în paginile revistei „Formula AS”. Băile și instilațiile vaginale sunt utile în toate afecțiunile ginecologice. Vă doresc sănătate și multă încredere!
CAMELIA S. – București
„Eman un miros urât din stomac” (Răspuns pentru MARIUS – Dej, F. AS nr. 1538)
Pentru a scăpa de halenă, foarte eficientă este cura cu ulei de floarea-soarelui presat la rece. Se ia în fiecare dimineață o lingură plină cu ulei care se mestecă, se plimbă prin toată gura, de-a lungul limbii, timp de 15-20 de minute, având mare grijă să nu cumva să înghițiți vreun pic, pentru că devine foarte toxic. Clătiți-vă gura cu apă cu sare imediat după aceea și spălați-vă pe dinți, apoi curățați limba cu o periuță, trăgând din spate către vârful limbii cam de 30 de ori, până se curăță substanța albicioasă de pe limbă. Nu se poate curăța gura mai bine decât în acest mod. Sunt aproape trei ani de când am încercat prima dată și m-am simțit prea bine ca să o mai întrerup.
* Pe lângă aceasta, o cură internă cu argilă tibetană ar fi de mare folos, pentru a curăța și stomacul.
* Pentru „scoarța” din nas, puneți-vă în nări, de cât mai multe ori pe zi, infuzie de Mușețel sau ser fiziologic, aveți grijă ca aerul din încăpere să fie umidificat (un vas cu apă fierbinte, seara).
* Folosiți de două ori pe zi o lampă de aromaterapie în care picurați 5 picături de uleiuri aromate (Lavandă, Mentă, Brad, Pin, Eucalipt, mărar, cimbru, lămâie, busuioc, cuișoare – simple sau combinate).
* Pentru a elimina secrețiile nazale, puneți pe timpul nopții comprese la baza nasului cu bitter suedez sau cu puțin hrean ras îmbibat cu alcool. Vă doresc să scăpați cât mai repede de aceste necazuri!
CRISTINA