Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri populare cu ridiche neagră

Sirop de ridiche neagră

Foto: Shutterstock

Tăiați o ridiche bine spălată în felii subțiri, peste care presărați za­hăr sau miere. După 24 ore, adunați siropul rezultat. Se iau 4-5 lingurițe pe zi.

Recomandări: tuse, răceală, gri­pă, bronșită, pneumonie, astm, alte boli cu inflamații ale siste­mului respirator.

Suc de ridiche neagră și ceai de mesteacăn

Se prepară în storcător suc proaspăt de ridiche nea­gră. Se beau de 2 ori pe zi, înainte de mese, câte 20 ml de suc în primele trei zile, apoi cantitatea crește pro­gresiv, până la 150 ml pe zi. În paralel, se bea ceai din frunze de mesteacăn. Se pre­pară un ceai din 2 lin­guriţe cu frunze de mestea­căn, opă­rite cu o cană de apă. Se lasă la infuzat până se răceşte, apoi se strecoară şi se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se beau două căni pe zi.

Recomandări: tratamentul este benefic pentru dizolvarea calculilor la nivelul tractului urinar (rinichi, vezică sau pe căile urinare – uretere, uretră).

Suc de ridiche neagră și morcovi

Amestecați 50 ml suc de ridiche neagră cu 50 ml suc de morcovi și beți de două pe zi, cu o ju­mă­tate de oră înainte de mese.

Recomandări: insuficiență hepatică, cole­cis­tită, dischinezie biliară, litiază biliară.

Suc de ridiche neagră, morcov și țelină

Amestecați 20 ml suc de ridiche neagră cu 20 ml suc de țelină și 40 ml suc de mor­covi și beți de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese.

Recomandări: rinită, sinuzită și răceli.

Salată de ridiche neagră

Preparați o salată din ri­diche neagră, curățată de coajă și dată pe răzătoarea fină, cu puțin suc de lămâie, ulei și sare. Se poate com­bina și cu morcovi sau mere rase. Consumați o porție de salată pe zi (100-150 gra­me).

Recomandări: sti­mulează peristaltis­mul in­testi­nal și producția de suc digestiv, vindecă micro­flora in­testinală, combate constipația cro­nică, promo­vează eli­mi­narea toxinelor și a excesului de apă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian