Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de Zona Zoster pe nervul trigemen” (Răspuns pentru MIHAI T. – București, F. AS nr. 1485)

Foto: Shutterstock

Această afecțiune este cauzată de un virus her­pe­tic și afectează rădăcinile unor nervi. Una dintre cauzele care declanșează simptomatologia dureroa­să și erupțiile cutanate este și imunitatea scăzută. Intern, vă recomand un antiviral foarte bun: tinctu­ră de propolis. Doza este de 2 picături per kilo­gram, de trei ori pe zi, pe o bucățică de pâine.

Extern: preparați un unguent antiinflamator și analgezic. Compoziție: 15 g Sunătoare, 10 g La­vandă, 10 g Mac de câmp (floare), 25 g Roiniță, 30 g Sânziene și 30 g Tătăneasă. Toate ingre­dien­tele se pun într-un borcan cu capac. Se toarnă peste ele 100 ml alcool de 60º. Se lasă la macerat 12 ore. Se pune la fiert pe baia de abur cu 500 ml ulei de măsline și se ține 3 ore la fiert. Se mai lasă la macerat 48 de ore. Se filtrează, iar separat se topesc 30 g ceară de albine și 15 g Propolis. Se combină uleiul medicinal cu ceara topită și Propolisul, amestecând până se omogenizează. Unguentul se păstrează la frigider. Se aplică de două ori pe zi și se masează circular. Unguentul este util și în nevralgii de diferite etiologii. Vă doresc numai bine!

FLOREA B. – jud. Olt

„Am fost diagnosticată cu sindrom vertiginos” (Răspuns pentru MELANIA – Zalău, F. AS nr. 1540)

Îmi permit să vă dau două sugestii: în Cluj există Clinica RoNeuro, care are un cabinet ORL. Puteți să vă progra­mați cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Având și eu pro­bleme ca ale dumneavoastră (dar nu atât de grave), am fost la acest ca­binet și am făcut analiza de posturo­grafie computerizată (aceasta e cu plată).

A doua sugestie este Clinica Nova Explorări ORL (despre ea nu știu prea multe informații).

Cu speranța că v-am putut ajuta cât de cât, vă doresc multă sănătate.

SANDA P. – jud. Cluj

„Am câte 10 scaune pe zi, doar dimineața” (Răspuns pentru S. P. – București, F. AS nr. 1541)

Am suferit și eu de colon iritabil timp de mulți ani, dar nu cu simp­tome atât de grave, până când, datorită revistei „Formula AS”, am aflat că există un excelent gastro­enterolog, doctor Tudor Constantin, medic primar. Respectând trata­men­tul și regimul recomandate, m-am vindecat, bineînțeles nu în scurt timp; cola­borarea pacientului este fundamentală. Domnul doctor Tudor Constantin consultă la Clinica Sanador din București, str. Dimitrie Sergiu, corp A, tel. 021/9699. Pe această cale mulțumesc domnului doctor și minunatei dumneavoastre reviste. Cu stimă,

ADRIANA C.

„Caut un remediu pentru sinuzită cronică” (Răspuns pentru CRISTIAN – Bacău, F. AS nr. 1541)

Sinuzita este o afecțiune în care mucoasa care acoperă pereții sinusurilor se inflamează. Este cea mai grea infecție a căilor respiratorii. Simptomele sinuzitei constau în dureri sau presiune la nivelul frunții, nasului, obrajilor, dureri de cap, febră, dificultate în respirație, tuse în special noaptea, dureri de dinți, greață. Secrețiile nazale sunt puru­lente și au culoarea galben-verzuie.

Tratamentul sinuzitelor depinde de cauza lor.

– Puneți-vă un prosop cald pe ochi și pe obraji și țineți-l până când se răcește. Încălziți-l din nou și repetați cât de des doriți, până când se amelio­rează simptomele.

– Faceți un mini-masaj al sinusurilor. Acesta îmbunătățește circulația în zonă și ameliorează du­rerea.

– Faceți un tratament cu aburi. Puneți într-un vas apă fierbinte, în care adăugați câteva picături de ulei de Eucalipt, de Mentă sau de Lavandă. Poziționați-vă deasupra vasului și inspirați adânc aburii pe nas. Vaporii se ridică, transportă picături de ulei în sinusuri și eliberează secrețiile.

– Inhalații cu apă cu sare. Luați 100 g sare de bucătărie, puneți-o într-un vas cu apă fiartă, aco­periți capul cu un prosop și inhalați aburii timp de 10-15 minute.

– Puneți pe frunte foi de varză sau felii de lămâie și lăsați-le până dimineața.

– Beți ceaiuri de Mușețel, Măceșe, Ghimbir, Soc, Coada-șoricelului, în amestec sau separat pregătite în infuzie, timp de 5-10 minute, câte două căni pe zi, una înainte de culcare.

– Consumați fagure de miere. Se mestecă 15 minute, apoi se aruncă. Acesta ajută corpul să ca­pete energie.

– Odihniți-vă suficient.

– Luați câte două lingurițe de miere după fie­care masă. Aceasta ajută corpul să-și recapete ener­gia, iar sinusurile revin la normal.

– Regim alimentar – consumați multe legume și fructe proaspete, carne de vită și pasăre, pește, ouă, lactate. Evitați carnea de porc, mezelurile, gră­simile.

– Nu consumați băuturi al­coolice, deoarece alcoolul favorizează umflarea mu­coa­sei nazale și sinusale.

– Echinacea și Astragalusul sunt două plante care întăresc siste­mul imunitar și distrug bacteriile și virusurile. Luați câte 200 mg de Echinacea de patru ori pe zi și 200 mg de Astragalus, de două ori pe zi, între mese. Luați dozajul complet, timp de câteva săptămâni, până când sinuzita se ameliorează.

Sănătate multă vă doresc!

ELISABETA S. – Drăgășani

„De trei ani am infecție cu E.coli și am rămas însărcinată” (Răspuns pentru TAMARA, F. AS nr. 1542)

Stimată d-nă Tamara, înțeleg pe deplin îngrijorarea dvs. cu privire la aceasră suferință, suprapusă peste sarcină. În cele ce urmează, vă ofer două variante în bătălia cu E.coli și pentru recâștigarea sănătății:

– Prima este să vă procurați de la S.C. Romvac produsul Imuno­instant antiEcoli (care acum are o reducere sub­stanțială) pentru minimum 21 de zile. Acționează direct asupra E.coli, fără a fi un antibiotic. Se ia conform prospectului.   

– A doua este tot un tratament natural, în care se utilizează Extract de ulei de Oregano (gelule), 1 gelulă de trei ori pe zi, și Pau D’arco, 1 capsulă, de 2 ori pe zi, ambele acționând țintit contra E.coli. Aceste produse le puteți găsi la Farmacia Tei, sector plafar.

Vă doresc sănătate și să păstrați sarcina în bune condiții.

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian