Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LILIANA – Craiova, F. AS nr. 1550: „Fratele meu are pancreatită edematoasă”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Se pare că în cazul fratelui dvs. este vorba de un atac de pancreatită acută. Numai așa    se explică simptomele pe care le acuză: durere abdominală, greață și vărsături, umflarea abdomenului etc. De asemenea, valorile crescute ale lipazelor (3000), transaminazelor și bilirubinei vin să certifice diagnos­ticul de pancreatită acută.

Pancreatita acută este o inflamație severă, dar temporară, a pancreasului. Factorii aso­ciați cu pancreatita acută sunt consumul de alcool, litiaza biliară, creșterea nivelului calciulului sau al trigliceridelor sanguine, infecțiile virale și bac­teriene și anumite medicamente. Deși cauzele pancreatitei acute nu sunt pe deplin cunoscute, o teorie importantă evidențiază fap­tul că ea apare când enzimele pancreatice afec­tează glanda, procesul fiind nu­mit autodi­ges­tie. Enzimele di­ges­tive pu­ter­nice sunt în mod normal secre­tate de pancreas în forme inac­tive și devin active numai după ce pătrund în intes­tinul subțire. În timpul pancrea­titei acute aces­te enzime pot de­veni active în interiorul glandei. Ca rezultat, enzimele încep să di­gere paren­chimul pancreatic (au­todiges­tie). Auto­digestia de­termină umflarea (edem), inflamația și sângerarea, conse­cutive afec­tării vaselor de sânge pancreatice. Netra­tată, aceas­tă    afecțiune poate pro­duce probleme serioase. În majoritatea cazurilor, semnele și simp­tomele pan­creatitei acute ușoare dispar în câteva săptămâni. În schimb, pancreatita acută severă poate fi ame­nințătoare de viață și necesită, de obi­cei, tratament intraspitalicesc. Com­plicațiile majore sunt distruc­țiile majore ale glan­dei, dezvoltarea unui abces sau a unui chist în pan­creas (pseudochist) și scurgerea de lichid pan­crea­tic în cavitatea ab­dominală.

Tratamentul formelor ușoare de pancreatită acu­tă se axează pe scăderea fluxului de enzime pan­creatice. O parte importantă a tratamentului este pre­ve­nirea sau reducerea eliberării de enzime pan­crea­tice, astfel obținându-se protejarea pancrea­sului de distrucții viitoare. Deoarece mesele pot crește secreția, pacientul va fi hrănit intravenos, până ce semnele și simptomele se ameliorează. Este interzis totalmente consumul de alcool.

Tratamentul medicamentos este axat pe ușura­rea durerii, prin administrarea de analgezice, iar antibioticele sunt necesare numai dacă este pre­zentă sau suspectată o infecție. Tratamentul chirur­gical este de competența medicului gastro­enterolog și se realizează numai dacă sunt depistați calculi biliari sau o obstrucție a ductului pancreatic.

Tratamentul naturist al pancreatitei acute

Pentru ca pancreatita să nu devină cronică, se vor lua în primă instanță: Ciuperca tibetană, Telom-R, Vit c+zinc+seleniu.

Concomitent, se pot administra remedii pre­cum Acid alfa-lipoic, Liver blend, Pancreas caps, Curcumina 500 mg sau Digestive blend (adminis­trarea se face conform prospectului).

Bineînțeles, pentru lămuriri suplimentare con­tactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

„La 7 ani, fetița mea are lupus eritematos” (Răspuns pentru NICOLETA R., F. AS nr. 1550)

Lupusul eritematos diseminat este o boală infla­matorie de origine autoimună, ce afectează un mare număr de organe. Această afecțiune este cauzată de factori diverși, dar predispoziția genetică este cel mai important dintre ei. Simptomele variază de la un caz la altul. Semnele generale asociază febra, pierderea poftei de mâncare și slăbirea ponderală. Manifestările articulare se regăsesc la 90% dintre bolnavi (o osteonecroză nu se dezvoltă decât la 5% dintre ei). Manifestările cutanate se traduc prin eri­tem al feței, leziuni de lupus eritematos cronic, vascu­larită, urticarie, sensibilitate la lumină, dege­ră­turi, creșterea sau diminuarea pigmentației. Siste­mul nervos poate fi afectat și ca urmare apar crize con­vulsive, paralizie, migrenă, tulburări de com­por­ta­ment. Se mai pot evidenția tulburări cardio-vas­culare, respiratorii și hematologice. Evoluția bolii este lentă, putând să se întindă pe mai mulți ani. Se manifestă prin pusee spontane întrerupte de remi­siuni complete, de durată variabilă. Formele benig­ne sunt tratate cu antiinflamatoare neste­roi­diene, asociate cu antimalarice de sinteză. Formele severe sunt tratate cu doze mari de corticosteroizi, uneori asociați cu imunosu­presoa­re. Deși nu cred că este cazul, tre­buie știut că unele manifestări de nefropatii lupice grave, care au evoluat spre insuficiență renală, obligă efectua­rea hemodializei și chiar transplan­tul renal. Înțeleg din cele spuse de dvs. că fetiței i se administrează Prednison, medica­ment corticoste­roid cu multe im­plicații negative pentru persoanele adulte și, cu atat mai mult, pentru o fetiță de 7 ani. Vă informez că există și mai multe forme de cor­ticosteroizi naturali (ex. Cortizon natural de la „Dacia Plant”, obținut din Coacăz-Negru, și care nu are efectele secundare ale unui cor­ticoid de sinteză.)

În concluzie, vă recomand ur­mătorul tratament naturist: DVR Stem Normoimun, ZeoSilicicForte, Cordyceps SE (cu rol de imuno­modulator, esențial în patologiile de factură auto­imună), Glutathione Reduced, SOD (superoxid dismutaza) 2000, Cor­tizon natural („Dacia Plant”).

La nevoie, se pot încerca și produse precum Rhodiola, Noni sau Arginină. Arginina are un rol foarte important în detoxificarea și buna func­țio­nare a rinichilor.                                                                                                                     

Alte amănunte și particularități ale bolii lupice le putem discuta telefonic. Contactați-mă!

Să auzim numai de bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Tensiunea diastolică ajunge și la 130” (Răspuns pentru VIRGIL T. – Iași, F. AS nr. 1547)

Ion Bobaru

Valoarea tensiunii arteriale sistolice și diastolice sunt doi parametri care definesc noțiunea de hipertensiune arterială. Între aceste două valori    trebuie să existe un raport bine definit.

Iată un tabel cu clasificarea tensiunii arteriale la adult, menționat în Manualul Merck.

Sistolică (mm Hg)

Optimă < 120

Normală < 130

Normală-înaltă 130 -139

Hipertensiune stadiul 1 (ușoară) 140 – 159

Hipertensiune st. 2 (moderată) 160 – 179

Hipertensiune, stadiul 3 (severă) ≥ 180

Diastolică (mm Hg)

Optimă < 80

Normală < 85

Normală-înaltă 85 – 89

Hipertensiune stadiul 1 (ușoară) 90 – 99

Hipertensiune st. 2 (moderată) 100 – 109

Hipertensiune, stadiul 3 (severă) ≥ 110

      Orice abatere de la acest raport poate fi dăunătoare, atât pentru inimă, cât și pentru creier. Dar este mai importantă menținerea valorii tensiunii arteriale sistolice în limite normale, în compa­rație cu valoarea tensiunii diastolice.

Cauzele frecvente care ridică ten­siunea diastolică sunt de natură car­diacă, renală sau endocrină.

Pentru a scădea tensiunea diastolică, ca terapie integrativă la medicația medicului cardiolog, vă recomand un tratament naturist simplu, din Talpa-gâștei, Saschiu – atunci când cauza este una car­diacă, Coada-calului, dacă este o cauză renală, Pi­ciorul-lupului – dacă este o cauză endocrină.

– Talpa gâștei – se folosesc părţile înflorite ale plantei.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: Se administrează o lingură de preparat, de 2 ori pe zi, după masă.

– Saschiu – se folosesc părţile aeriene.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă, de 2 ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: Se administrează o lingură de preparat, de 2 ori pe zi, după masă.

– Coada-calului – se folosesc tulpinile plan­tei, care apar la începutul verii.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi, după masă.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi, după masă.

Tinctură: Se administrează câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, după masă.

Vin terapeutic: Se iau câte 30 ml (2 linguri) pe zi, după masă.

– Piciorul-lupului – se folosește partea    aeria­nă a plantei.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit cu pulbere, de 2 ori pe zi, după masă.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de 2 ori pe zi, după masă.

Tinctură: Se administrează câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, după masă.

Vin terapeutic: Se beau câte 30 ml (2 linguri) pe zi, după masă.

Aceste plante se pot folosi separat sau com­binate. Farmacia Faltis are pe stoc preparate far­maceu­tice din aceste plante.

Notă: Aceste recomandări nu substituie sfatul unui medic specialist. Ele completează conduita terapeutică prescrisă de medicii curanți.

Dacă sunteți interesată de unele din preparatele noastre vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier cu plata ramburs, la primirea coletului. Avem nevoie de adresă completă și nr. de telefon.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am amigdalită de tip Cazeum” (Răspuns pentru DORINA C. – Piatra Neamţ, F. AS nr. 1543)

Vă recomand renunțarea la fumat, alcool şi con­dimente prea picante, precum şi o hrană prepon­derent vegetariană, cu multe le­gume şi fructe proaspete. De asemenea, vă propun două preparate realizate în laboratorul farmaciei „Aroma-tis”: „Pu­­dră absorbantă a microbilor din cavitatea bucală”, din care se adminis­trează 1 linguriţă la ora 10 şi 1 linguriță la ora 22. Praful se ia împreună cu 1/2 linguriţă din „Emulsia buco-gingivală”, cu care se face o formă de gargară cu puţin ceai de Mentă, după care se înghite. Tra­tamentul se instituie pentru o perioadă lungă de timp, cu administrarea o dată pe zi, seara, şi apoi la două – trei seri. După eradicarea completă a simp­tomelor, se instituie un tratament îndelungat, cu 1/2 linguriţă, seara la culcare, de „Propolis glicolic”, produs tot de farmacia „Aroma-tis”.

(Răspuns valabil și pentru SPERANȚA T., F. AS nr. 1543, „Caut un tratament pentru faringită uscată”)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian