Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frumusețe cu OVĂZ

Foto: Shutterstock

Coborât multă vreme la rangul de hrană preferată a cailor, ovăzul e astăzi o vede­tă între cereale, atât ca ali­ment super-energizant, cât și ca ingredient de bază în fru­musețe. Ajută la estomparea semnelor de îmbătrânire şi vin­decă acneea, ecze­mele, erupţiile cutanate. Ca materie primă, aveți nevoie de boabe, fulgi, tărâţe și făină de ovăz.

Mască pentru o piele de catifea

Ingrediente: 3 linguri de făină de ovăz, 3-4 picături ulei de măsline, apă.

Amestecați  făina de ovăz cu    pu­țină apă, până se formează o cremă groasă, apoi adăugați    uleiul de măs­line. Întindeți-o pe față, ca o mască, și lăsați să acționeze    timp de 15-20 de minute. Clătiți cu apă caldă din abun­dență. Hrănește,    catifelează şi în­tinereşte tenul.

Mască revitalizantă pentru decolteu și sâni

Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz, lapte, o jumătate linguriță ulei de migdale.

Puneți într-un vas fulgii de ovăz, adăugați    puțin lapte cald. Lăsați la înmuiat 15 minute, apoi amestecați până devine ca o cremă. Adăugați uleiul de migdale    și amestecați    până la omogenizare.    Întindeți pe decolteu și sâni, lăsați să acționeze 30 de mi­nute, îndepărtați cu apă călduță, apoi rece. Are efect hrănitor,    regenerant și emolient, cu efect direct asupra    elas­ticității    și fermității    pielii deli­cate din zona decolteului.

Exfoliant pentru faţă şi corp

Ingrediente: tărâțe de ovăz, apă.

Amestecați  tărâțe de ovăz cu    puțină apă, până ce obțineți o pastă nici prea groasă, nici prea subțire. Luați câte puțin din preparat    și    ma­sa­ţi-l, timp de 2-3 minute,    pe  pielea umedă, proaspăt spălată. Clă­tiţi cu apă călduţă din abundenţă. Ex­foliază blând pielea și o lasă netedă și fină.

Baie emolientă și calmantă

Ingrediente:  100 g    boabe    de ovăz, 2 litri de apă.

Pregătiți un decoct de ovăz: pu­neți    boabele    de ovăz în 2 litri de apă și lăsați-le    să fiarbă până când apa se reduce la jumătate. Strecurați și adău­gați lichidul în apa din cadă. Are efect emolient, calmant, reparator, re­vitali­zant pentru pielea iritată, uscată și    îm­bătrânită.

Lapte de ovăz

Ingrediente: 4 linguri fulgi de ovăz, apă.

Pu­neţi  fulgii de ovăz la înmuiat în­tr-o cană cu apă, timp de 15 mi­nute. Băgați amestecul într-un blen­der şi    procesaţi până la omoge­nizare. Se poate păstra la frigider timp de câteva zile. Se agită înainte de folosire.

Se aplică seara pe faţa curată, cu ajutorul unui tampon de vată. Hidra­tează, împrospătează, iar tenul va fi catifelat şi neted.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian