Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama mea are diagnosticul leio­mio­sar­com gastric” (Răspuns pentru VLAD T., F. AS nr. 1194)

Foto: Shutterstock

Și eu am fost operată, iar în urma biop­siei mi s-a pus același diagnostic ca al mamei tale: leio­mio­sar­com, doar că la mine a fost intestinal. Îi reco­mand să urmeze sfatul medicilor și să facă chimio­terapie (și eu am făcut). Abia după aceea poate urma un regim na­tu­rist.

* Foar­te bune pentru tumori gastrice sunt ceaiul de Obli­­gea­nă (se găsește în farmacii) și pro­dusele apicole pre­­pa­rate din amestec de miere și tinctură de propolis sau po­len, miere, apilarnil și lăp­tișor de matcă, din care se ia câ­te o lingură de trei ori pe zi, cu o oră înaintea me­se­lor prin­cipale.

* 8 În loc de apă, se bea ceai din amestec de: Coa­­da-șoricelului, Sunătoare, Turiță-mare și Coada-ca­lului, în proporții egale (2-3 linguri la 1 l de apă de izvor) și Găl­benele    – cam 3-4 flori la 1 l apă.

* Este benefic un re­gim vegetarian cu supe, ciorbe de zarzavat și salate de cru­dități. Să nu folo­sească decât oțet de mere cu miere de al­bine și fructe cât se poate de multe. Întrucât este iar­nă și are nevoie de un surplus de vitamine, să urmeze și o cură de vitaminele A, E și C, care sunt antioxi­dante. Pe lân­gă tratarea trupului, este nevoie și de cură­țirea și tra­­tarea sufletului, de aceea te sfătuiesc, dacă mama ta nu poate să țină post, ține tu pentru ea, mergeți la bi­se­rică, rugați-vă la Dumnezeu cu credință și spovediți-vă, mer­­geți și la Sfântul Maslu de câte ori puteți, căci este de ma­­re ajutor. Să nu disperi, să te rogi cu credință pu­ter­nică la Dum­nezeu, căci El te va ajuta. Când eu m-am îm­bol­nă­vit, nu a fost nimeni lângă mine – nici la operație, nici la chimioterapie (în afară de per­so­nalul medical), dar cre­dința în Dumnezeu m-a ajutat să trec peste toate acestea, iar acum sunt bine.    Dumnezeu să vă ajute!

FLORI C.

„Mi s-a depistat herpes simplex” (Răspuns pentru CORNELIA – Brăila, F. AS nr. 1538)

Herpes simplex este un virus care, odată intrat în organism, nu dispare după tratament, rămâne inactiv o perioadă de timp și recidi­vează când scade imunitatea. Este același virus care produce și Zona Zoster. De la 40 de ani, am și eu acest virus pe care am încercat să-l tratez cu comprese, badijonări sau unguente, cu ceaiuri concentrate de Brusture, Coa­da-șoricelului, oțet, suc de lămâie. În ultimii ani, am folosit alifie de Gălbenele cu pro­polis sau numai cu propolis un­gu­ent. Se ung ușor veziculele, se masează câteva minute, să intre în piele. Se acoperă cu o foiță de nai­lon subțire, dacă e pe mână sau picior, se pansează cu tifon ca să nu se deplaseze foița de pe vezicule. Dacă e în alt loc pe corp, se pune un plasture mai mare peste herpes. Se lasă 2 zile să acționeze. Tratamentul se face până la vindecare. E bine să luăm și intern tinctură cu propolis, 25 de picături pe o bucățică de miez de pâine, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. De asemenea, să luăm pentru întărirea imunității tablete cu propolis de la farmacie, de 2-3 ori pe an. Ne vor ajuta să avem mai rar erupții pe piele.

Multă sănătate vă doresc tuturor!

U.A. 

„Mă balonez după fiecare masă și sunt foarte slabă” (Răspuns pentru MAGDA F., F. AS nr. 1539)

Cauzele balonării și flatulenței pot fi mai multe. Gazele stomacale pot apărea când mâncăm prea repede, vorbim în timp ce mâncăm și înghițim aer. Dacă hrana nu e mestecată bine, până devine pastă, și o înghițim nemestecată suficient, bacteriile din colon produc gaze. Deci, trebuie să fiți atentă și la aceste probleme.

l Încercați să luați enzime digestive, care vă ajută să aveți o digestie ușoară (Redigest, Enzirem, Digestie ușoară) – sunt enzime vegetale. Se găsesc la Plafar.

l În mâncărurile pe care le preparați și știți că vă balonează, puneți o jumătate de linguriță de chi­men măcinat sau de fenicul, ghimbir, coriandru. Le folosiți pe rând, ca să observați care vă satisfac. Puneți aceste condimente în salate, supe, ciorbe, var­ză călită, fasole etc. Dau gust bun mâncării și vă rezolvați și problema.

l Fructele se consumă între mese sau cu o oră înaintea meselor sau după mesele principale, la o oră-două. Ele se digeră mai repede decât alimen­tele. Dacă le consumați imediat după mese, vă balonează și o să aveți flatulență.

l Luați probiotice care vă reglează flora intesti­nală, vă ajută digestia. Se găsesc la farmacii sau pla­faruri, pe cutii găsiți informații pentru admi­nistrare.

l Cărbunele medicinal este bun pentru di­gestie.

U.A.

„Caut remediu pentru emfizem pulmonar astmatic” (Răspuns pentru IULIA S. – București, F. AS nr. 1544)

l Comprese cu Coada-calului. Compresa se aplică pe toa­tă regiunea pulmonară și se lasă toată noaptea. Se pro­cedează în felul următor: un pumn de Coada-calului se pu­ne într-o sită care se așează deasupra unui vas cu apă clo­cotită. Aburii ce se degajă înfierbântă și umezesc bine plan­tele care, așa calde, se răstoarnă din sită pe o bucată de pânză curată ce se aplică direct pe piele, în dreptul plă­mânilor. Cu ajutorul unei alte feșe de pânză, încălzită în prea­labil, se fixează bine compresa.

l Amestec de ceaiuri. Se amestecă Cimbrișor de câmp și Pătlagină îngustă în can­tități egale. O linguriță plină ochi se opărește cu o cană de apă clo­co­tită. Se lasă un minut, după care se stre­coară. Se beau 3-4 cești pe zi, cu înghițituri mici. Nu se în­dulcește. În acest amestec se pot adăuga și 5-6 flori de Gălbenele la un litru de apă. Se recomandă ca întreaga cantitate de ceai nece­sară unei zile să fie păstrată în­tr-un ter­mos (nu se reîncălzește). Vă recomand acest tra­ta­ment în cunoștință de cauză. L-am urmat și eu. Am su­ferit de mai multe complicații pulmonare (astm, bron­șită, silicoză etc.), iar în ceea ce privește respirația, nu puteam dormi decât rezemat de perete, așezat în șezut, la 90°. Mulțu­mesc lui Dumnezeu că în prezent sunt bine, umblu pe munte toată vara după fructe de pădure, fără a avea pro­bleme. Dum­nezeu să vă ajute!

IOAN C. – Bicaz, jud. Neamț

„Cum pot scăpa de durerile menstruale?” (Răspuns pentru SIMONA, F. AS nr. 1544)

Am suferit, ani de-a rândul, de dureri men­struale cumplite. Cineva mi-a recomandat să merg în stațiunea Sovata, ceea ce am și făcut. Am mers la Sovata 14-18 zile pe an și am făcut tratament cu nămol (exern și intern) și băi în lacul sărat, timp de 5-6 ani la rând, până la vârsta de 27 de ani. De atunci mi-au dispărut complet durerile, și acum, la 75 de ani, pot să spun că acesta a fost tratamentul salvator.

BICA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian