Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Vreau să fiu puternică pentru copiii mei”

Stimată redacție Formula AS,

Numele meu este Șerb Elena-Loredana, sunt din Pitești, județul Argeș. Vă descopăr acum, la în­ceput de an, printr-o prietenă care vă este cititoare fidelă. Am remarcat că prin intermediul rubricii SOS – Cazuri de extremă urgență – și prin Fundația „Formula AS”, reușiți să ajutați mulți oameni care au nevoie. Eu sunt o fire optimistă, puternică, am reu­șit să fac față multor evenimente negative din viață (moartea recentă a tatălui meu, bolile mamei mele) și nu mă gândeam vreodată că voi fi nevoită să cer și eu ajutor, dar nu mai fac față cheltuielilor, și sufletește am căzut la pământ. Până în anul 2022, viața noastră era normală, eu sunt de pro­fesie farmacistă, soțul meu lucrează și el, dar suferința unuia din cei doi copii ai mei, problemele lui de sănătate, apărute din senin, ar doborî orice pă­rinte, oricât ar fi de puternic. Fiul meu, Șerb De­nis Marius, a făcut, în ianuarie 2022, o pareză fa­cială periferică stângă, brusc și fără simptome an­terioare evidente sau altceva îngrijorător. Ne-a luat, efectiv, prin surprindere. A observat că nu mai poate mișca ochiul stâng, avea dureri la urechea stângă și pe jumătatea stângă a feței. Am sesizat chiar că în momentul când doarme nu poate închide ochiul afectat. În prezent, face gimnastică facială, electrostimulare, masaj cu parafină, kine­toterapie. Aceste proceduri trebuie continuate cel puțin trei luni de acum încolo, sunt costisitoare, le efec­tuăm la o clinică privată, specializată pe recu­perarea copiilor cu astfel de diagnostic.

Ca să îl pot ajuta, am început să fac prăjituri con­tracost, pentru prieteni și cunoștințe. La un moment dat, nu am mai plătit ratele la apartament ca să pot distribui banii pentru ajutorul fiului meu. Și de parcă nu ar fi fost de-ajuns, mie mi s-a des­coperit recent afecțiunea Lupus eritematos siste­mic, pentru care și eu trebuie să mă tratez, voi mer­ge la controale periodice. Se manifestă simptome specifice îngrijorătoare, care încep să avanseze. Toate acestea îmi provoacă o teamă foarte mare, simt că nu pot face față financiar și nu vreau să cad în depresie din prea multă deznădejde. Vreau să fiu puternică pentru copii. Soțul meu mă susține și el cum poate, mai ales sufletește, dar amândoi simțim că este o piatră de hotar pe care nu o putem trece fără ajutorul dumneavoastră. Cel mai frică îmi este că nu îi voi mai putea ajuta așa cum tre­buie, fiind și eu bolnavă.

Avem nevoie cu adevărat de sprijin. Ne vom ruga pentru toți oamenii care ne ajută. Vom atașa toate documentele medicale doveditoare și datele noastre de contact

Vă mulțumim anticipat pentru implicarea dum­neavoastră în cazul nostru și vă suntem recunos­cători.

Am cont în lei deschis la BRD, pe numele Șerb Elena Loredana, Cont: RO91 BRDE 030S V403 5683 0300

Cu mulțumiri,

ȘERB ELENA-LOREDANA – Pitești, tel. 0742/04.15.70, e-mail: [email protected]

„Merg în cârje și am nevoie de ajutor”

Doamnă directoare,

Mă numesc Panciu Elena și sunt din Buhuși, Bacău. Am 72 de ani și o pensie de 1.000 de lei. Vă scriu cu rugămintea de a mă ajuta și pe mine cu ceva bani, pentru a plăti o femeie care să îmi facă cumpărăturile și să îmi pot achita datoriile la C.A.R., lumina, gazele etc. Menționez că sufăr cu ini­ma, iar recent mi s-a pus și diagnosticul de cox­ar­troză. Am haine cu ce mă îmbrăca, am ce mân­ca, dar nu am cu ce să plătesc o femeie pentru aju­tor. Din cauza coxartrozei merg cu cârjă. Ane­xez la scrisoarea mea acte medicale și cuponul de pensie.

Vă doresc sănătate, atât dumneavoastră, cât și colaboratorilor dvs.

PANCIU ELENA – str. Tineretului, bl. 12, sc. D, ap. 7, Buhuși, jud. Bacău, cod 605102

„Sufăr de depresie anxioasă și nu am nici un venit”

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,

Vin în fața dumneavoastră cu speranța că îmi veți întinde o mână de ajutor. În urmă cu ceva timp, am descoperit ziarul dumneavoastră și am rămas uluită, câți oameni ați ajutat.

Eu mă numesc Cristofor Irina Camelia, am 45 de ani, și sunt din comuna Gherghița, județul Prahova. În urmă cu 27 de ani, am născut o fetiță prin ceza­riană și am rămas cu o boală numită de­pre­sie an­xioa­să. Am făcut câteva internări, am ur­mat trata­ment prescris de doctori, dar boala s-a agravat. Eu nu beneficiez de niciun fel de venit, iar soțul meu lucrează când găsește prin sat. Iau medicamente de 27 de ani, dar s-au scumpit (sunt stră­ine) și nu ajung banii. Nu mă pot gândi ce se va întâmpla da­că întrerup tratamentul.                                                                                     

Vă mulțumesc că ați avut bunăvoința și răbdarea de a-mi citi aceste rânduri. În speranța că îmi veți fi alături, bunul Dumnezeu să vă lumineze și să vă ocrotească, sprijinindu-vă în tot ce faceți pentru cei sărmani, care vor să trăiască.

CRISTOFOR IRINA-CAMELIA – sat Gherghița, nr. 193, com. Gherghița, jud. Prahova, cod 107265

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian