Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dragobete cu cântări

– Cea mai nestatornică lună din an, și ca durată, și ca fel de a fi (ba cu soare, ba cu zăpadă) a fost aleasă drept simbol al dragostei. Nici că există potriveală mai mare! Niciun alt sentiment de pe lume nu te duce în cer, ca să dea cu tine, apoi, de pământ. Ceva între durere și bucurie, între tristețe și fericire, pe care doar muzica îl poate exprima pe măsură. Prin urmare – un Februarie muzical. O lună mai scurtă cu două zile, dar nesfârșită în cântări minunate, bune de fericit inima –

Taraf de Caliu

Nu există instrument mu­­zical mai apropiat de inimă ca vioara, și nici vio­rist mai mare decât Caliu. Veste mare! După mai bine de 30 de ani de turnee în jurul lumii, mu­zicanții din Taraf de Hai­douks s-au în­tors acasă, în România, un­de au dema­rat un nou pro­iect: Taraf de Caliu. Este abia începutul. Ei vor par­ticipa la o acțiune și mai cu­prinzătoare, botezată „Șaraimanic”. Un eveniment de mare anvergură, care își propune să adune lăutari de pe toate me­ridia­nele lumii, pen­tru a cânta, împreună, în concerte, organi­zate pe sce­nele româ­nești. Secretul lăută­riei adevărate s-a pier­dut în multe locuri, dar lăutarii din Clejani se încăpățânează să păstreze și să ducă mai departe această minunată muzică tradi­țională a câmpiei sudului românesc, care pe ei i-a făcut ce­lebri în întreaga lume. Sub arcușul magic al violonistului Caliu, „haiducii” pornesc la drum, iar prima din­tre opriri va fi în Moldova. Îi așteaptă un public pe măsură, campion deopotrivă la tropotit și iubit. Concertele au loc la Iași (9 Febr.) și Bacău (10 Febr.), în locații anunțate pe internet.

VUNK – „Tu și Dragostea”

Trupă veche și îndrăgită, care lasă pe unde trece dâră de foc, VUNK pornește, și ea, la drum, cu un turneu dedicat iubirii: „Tu și Dragostea”. Cornel Ilie, Nicu Sârghea și Onel Daniel Ionuţ și-au dezvăluit crezul pe internet: „Femeile care au trecut prin viața noastră ne-au inspirat să scriem aproape toate cântecele pe care le știți de la noi și în care sperăm că vă regăsiți, uneori. Mereu ne-am arătat recunoscători pentru toate cele care au scos din noi ce este mai frumos și cel mai potrivit și, sincer, o facem cântând. Cu și pentru voi. «1000», «Baladă pentru o minune», «Felicitări, ai reușit», «Pleacă», «Vino du-te», «Ultimul anunț», «Mi-e dor de tine», «Lacrimi de coniac» vor suna mult mai frumos și puternic, cântate și de vocile voastre. «VUNK, Tu și Dragostea», de atât este nevoie, ca să începem memorabil primăvara! Venim cu toată bucuria, cu dor nemăsurat și mai ales cu pofta de a vă descoperi!”, scriu membrii trupei, în invitația la concert.

(Turneul VUNK debutează pe 9 Febr., la Buzău, unde vor cânta două seri la rând, apoi cântă la Pitești, pe 17 Febr., pe 1 Martie, la Timișoara, pe 2 Martie, la București, pe 8 Martie, la Constanța, și pe 17 Martie, la Târgu Mureș.)

Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu

După concertul organizat toamna trecută la Chișinău, în cadrul căruia a fost lansat și un nou album comun, Surorile Osoianu și Lupii lui Alex Calancea, mult îndrăgiții artiști de peste Prut, au primit mai multe invitații de a susține spectacole și în diferite orașe ale României.

„Ne dorim să prezentăm publicului din Ro­mâ­nia cea mai nouă și amplă colaborare a Su­rorilor Osoianu cu Lupii lui Calancea. Am inclus pe album 15 cântece din repertoriul nostru, pre­zen­tate în viziunea artistică a lui Alex Calancea. Ar fi păcat să nu împărtășim acest tezaur”, declara Iulia Osoianu.

„Va fi un turneu excepțional. Va fi mai mult decât muzică. Vom pune în valoare într-o ma­nie­ră inedită cele mai prețioase cântece din pa­tri­moniul nostru cultural”, completa Alex Calancea.

În anul 2021, Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu și-au unit forțele și au adaptat folclorul tradițional pe gustul tinerelor generații. Proiectul lor muzical s-a bucurat de un mare succes, atât pe internet, cât și în spectacolele cu public. Cântecele pe care le-au interpretat au înregistrat deja mi­lioane de vizionări pe YouTube.

Anul trecut, artiștii moldoveni au adunat melodiile prezentate în concerte, într-un album ce cuprinde 15 cântece. Primăvara aceasta, Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea iau la pas Româ­nia, pentru a-și promova noul disc. Pornesc din Constanța (pe 21 Febr.), apoi vor ajunge la Iași (pe 22 Febr.), Suceava (pe 23 Febr.), Cluj (pe 24 Febr.) și Timișoara (pe 25 Febr.).

Bilete pentru toate concertele se găsesc în rețeaua Iabilet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian