Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Darul primăverii: IRINA RIMES

„Ești artist când decizi că nu vei mai face nimic altceva în viața ta”

– Dacă vă numărați printre fanii IRINEI RIMES, top unu și la frumusețe, și la cântat, în luna Martie aveți ocazia s-o ascultați în direct într-o serie de concerte dedicate promovării celui mai nou album lansat anul trecut: „Acasă” –

„Vă pregătesc multe surprize, să știți! 1 Martie – un alt început. Prima zi din primăvară și prima zi din turneu. Ziua în care o să fie concertul «ACASĂ», de la Sala Palatului”, scrie artista pe pagina ei de socializare. Albumul „Aca­să” cuprinde melodii compuse pentru coloana sonoră a documentarului în șapte episoade, intitulat „Irina Rimes: Pe drumul meu”, pe care artista l-a lansat anul trecut, alături de HBO Max. Este o con­fesiune în care Irina spune povestea vieții ei de ar­tist, călătorind într-o dubiță ce o poartă pe curbele Transfăgăraşanului spre Braşov şi-apoi hăt-departe până la locul naș­terii ei, localitatea Izvoare, ra­io­nul Florești, din Republica Mol­dova.

„Documentarul a apărut din nevoia de a spune lucruri: despre mine, despre oamenii care lucrea­ză în acest proiect, despre ce se petrece în spatele scenei, în spa­tele camerelor, despre industrie, despre ce înseamnă să construiești un proiect. Vreau să le arătăm oa­menilor frământările unui artist. Să înțeleagă mama, tata, rudele, prietenii mei de ce n-am timp să merg la ei în vizită, de ce nu răs­pund tot timpul la telefon, de ce dorm până la ora 4 după-amiaza, dar, cel mai important, de ce scriu ceea ce scriu. Vreau să vadă oamenii care este sacrificiul pe care-l faci atunci când decizi că vrei să devii artist. Cum trebuie să renunți la tine și, în același timp, să se învârtă toate în jurul tău. Tu nu poți fi artist 8 ore pe zi, de la 10 până la 18. Ești artist din momentul în care ai decis că nu vei face nimic altceva în viața asta. Sunt onorată să pot să-mi spun povestea împreună cu HBO Max și le mulțumesc pentru încredere”, spune Irina.

„Scriu cel mai bine când sunt îndrăgostită…”

Așa începe documentarul Irinei Rimes, care cuprinde și 16 piese ce au fost incluse pe albumul „Acasă”. Inspirația pentru noile melodii i-a venit, se pare, în Franța, unde l-a întâlnit pe noul ei iubit, artistul David Goldcher, în timpul pandemiei, la înregistrările unui nou album. După o căsnicie nereușită și alte câteva relații de dragoste eșuate, Irina pare să-și fi aflat fericirea. Postează periodic fotografii cu noul iubit pe con­tul ei de Instagram și tot acolo scrie – „Mă bucur că am găsit în sfârșit pe cineva care să privească în aceeași direcție cu mine!”.

Anul 2020 a fost decisiv pentru Irina pe plan profesional, momentul unei schim­­bări de stil mu­zical: pop-trap (o combinație de pop și rap), dar melodiile pe care le-a creat și-au păstrat profun­zimea. „Acasă” este albumul numărul patru din cariera artistei și al doilea creat în pandemie, după „Pastila” din 2020. „Prin acest album pun punct unui capitol mare, poate cel mai rebel și cel mai răz­leț capitol al vieții mele. Am suferit, am visat, am vrut, am avut și apoi am pierdut, ca mai apoi să regăsesc. Dar nu ceva ce am pierdut, ci mai degrabă ceva nou, ceva ce era tot timpul acolo și eu nu știam”, declara Irina la lansare. „«Acasă» este des­pre întoarcerea la rădăcini, la cel cu care ești bine, adică tu în varianta ta rela­xată și acceptată. Atunci când răsufli ușu­rat că te-ai regăsit pe tine, acasă, în bra­țele tale. Eu am scris despre toate lucru­rile acestea și le-am comprimat într-un album care este cel mai concis lansat de mine până acum, atât din punct de vedere muzical, cât și vizual”, completa ea.

Videoclipurile pentru unsprezece dintre piesele de pe noul disc au fost lansate în „Metaverse”, o rea­litate virtuală. E o premieră pentru un artist român, semn că Irina este dispusă și capabilă să țină pasul cu timpurile și știe unde ar putea să găsească noi fani. (Ariana Grande, Justin Bieber și Ozzy Os­bourne sunt doar câțiva dintre muzicienii arhicu­noscuți care s-au aventurat să susțină concerte în „Metaverse”.) Alte două videoclipuri de pe albumul „Acasă” au fost filmate în tim­pul realizării documenta­rului „Pe drumul meu”.

Înainte de-a lansa albu­mul, Irina a făcut o repetiție generală cu public alături de trupa sa și a susținut un con­cert la Brașov, în Piața Sf. Ioan, unde piesele de pe album au fost interpretate în forma lor „crudă”, nefinisată, într-un cadru restrâns. Iar pe 8 iunie a cântat piesele de pe „Acasă” într-un cadru intim, alături de prieteni, familie şi persoane publice chiar în sufrageria ei, un concept pe care l-a adoptat deja de câţiva ani și care se numeşte „Sufrageria Irinei”.

Albumul „Acasă” a fost lansat pe internet, în magazinele digitale, dar şi sub formă de CD. Ulte­rior, a apărut şi o variantă pe vinil a acestui album, lansat în ediție limitată, pe 22 Nov. 2022, la „Cărtu­rești Carusel”.

Turneul Irinei Rimes va include mai multe orașe din România, precum și un concert peste Prut. El va începe pe 1 Martie 2023, cu concertul de la Sala Palatului, și continuă la: Timișoara (5 Martie) –    Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Cluj (6 Mar­tie) – Casa de Cultură a Studenților, Brașov (pe 10 Martie) – Teatrul de Vară „Radu Beligan”, Iași (pe 11 Martie) – Sala Polivalentă, Chișinău (12 Martie) la Palatul Național „Nicolae Sulac” și Galați (14 Martie), la Sala Sporturilor.

(Până pe 15 Februarie, în rețeaua IaBilet, tiche­tele au preț promoțional. La minimum 4 cumpărate aveți o reducere de 10%, iar de la 6 bilete în sus, o reducere de 30%.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian