Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„De trei ani sufăr de acnee” (Răspuns pentru ANDREEA S., F. AS nr. 1394)

Foto: Shutterstock

1. Măriți-vă anticorpii și renunțați la toxine. Lu­ați tinctură de Echinacea purpurea, după re­co­man­dările din prospect.

* Beți zilnic 2 l de ceai (infuzie dintr-o lingură la 250 ml apă) din următorul amestec de plante: Bu­suioc, Trei-frați-pătați, Mușețel, fructe de Măceș, Su­nă­toare. Spală de toxine tractul intestinal și curăță ficatul, vezica biliară, pancreasul și splina, care funcționează în strânsă corelare.   

* Ștergeți-vă pe față de 3-4 ori zilnic cu ceai de Pelin (1 lingură la 100 ml apă).

* Seara, înainte de cul­care, ungeți-vă cu Nidoflor (se găsește la far­ma­cie).

* Aveți grijă să aveți scaun în fiecare zi.

* Mâncați multe fruc­te, iar dulciuri cât mai rar.    Vă doresc să­nă­tate și mul­tă răbdare!

VALERIA P. – Brașov

2. M-am mai referit anterior în paginile revistei „For­mula AS” la rezultatele deosebite care se pot ob­ți­ne prin tratarea acneei (coșurilor) cu unguentul Mi­bazon, echivalentul unguentului Mastilone pro­dus de concernul farmaceutic Pfizer. Unguentul Mi­bazon, produs de Fabrica de Antibiotice din Iași, îl puteți gă­si numai la farmaciile veterinare. Scri­sorile de mul­țu­mi­re adresate de unii cititori atât direct, cât și în pa­gi­­nile revistei „Formula AS”, m-au convins încă o da­tă, dacă mai era cazul, asupra eficienței acestui un­guent. Vi-l recomand cu căldu­ră și dvs. și sunt con­vins că su­ferințele dvs. vor lua sfârșit.

VALERIU M. – Timișoara

3. Tratamentul pe care vi-l recomand este con­ce­put și folosit de mine, fiind o combinație de ceaiuri și die­tă specială, astfel:

* Se elimină alimentele grase în to­­ta­li­tate, se consumă numai car­ne de pui, în special piept la grătar, fără mezeluri, slănină, afu­mături; – fără brân­zeturi – cu ex­cepția cașului proaspăt, fără con­di­men­te (piper, boia etc.); – fără alcool, tutun, cafea și băuturi car­bogazoase.

* Am încercat multe ceaiuri (aveam un sac uriaș de plante me­dicinale) și am rămas după o anu­mită perioadă doar la unul – ceaiul de conuri de Hamei (se găsește la Pla­far). În cărțile de plante medi­cinale, Ha­meiul este descris a avea o acțiune antiseptică și bac­tericidă, dar, după pă­re­rea mea, este de-a dreptul mi­ra­culos. Se face infuzie (con­form indicațiilor de pe pungă) și se folosește cald – eu îl foloseam potrivit de fierbinte, după spălarea pe față cu săpun, clătire cu apă caldă, apoi cu infuzie de Ha­mei. Ori de câte ori aveam timp (cât stăteam la tele­vizor, de exemplu), puneam pe față com­prese ste­rile cu infuzie proaspătă de Hamei, pe care le schim­­bam când se răceau.

* Când se storc coșurile – este ine­vitabil, deși cos­me­ti­cienele recomandă să se facă numai la ca­binet, în con­di­ții sterile –, se folosește spirtul pentru a dezinfecta lo­cul, după care se pune un pic de anti­biotic – Tetraciclină capsu­le, de exemplu.

* Nu se storc coșurile decât în faza când au vârf alb.

* Pe coșurile în formare se aplică sul­fa­mi­dă sau pudră de talc sul­famidată (ambele se cumpără de la farmacie).

* Se păs­trea­ză o igienă strictă, folosind numai prosoape personale, cu care se învelește perna la culcare și se schimbă des. Nu se atinge fața în timpul zilei sub niciun motiv, iar unghiile trebuie tăiate foarte scurt și mâinile spă­late des. Fața tre­buie spălată de două ori pe zi cu apă caldă și săpun, folosind o perie circulară foarte moale, pentru a curăța perfect pielea. Spălatul insistent degresează puternic epi­der­ma în jurul ochilor, de aceea puteți folosi o cremă specială pentru ochi.

Tratamentul este ex­tra­or­di­nar de bun, eu am reușit ca, în interval de un an, dintr-un ten acneic, chiar cu un coș care îmi mâncase aproape jumătate de obraz (între peretele interior al obrazului și epidermă nemaifiind țe­sut, ci doar o uriașă pungă de puroi), să mă vindec com­plet, având un ten fără cicatrice, cu un aspect normal. Sora mea a avut aceleași probleme și a mers circa 5 ani la un salon de cosmetică fără niciun efect, neavând în­cre­dere în ceaiuri, apoi a folosit rețeta mea și s-a vindecat definitiv în mai puțin de un an.

MIRELA – Craiova

„Durerile lombare sunt greu de suportat” (Răspuns pentru ALEXANDRU T. – București, F. AS nr. 1532)

O metodă simplă și eficientă: dormitul pe o suprafață tare. O scândură    de aproximativ 0,5 x 1,5 m (îmbrăcată într-o husă) o așezați pe pat, pe locul unde dormiți. Așe­zați peste ea o pătură pe care o îm­pă­tu­riți în două sau în trei, cum doriți. Nu vă mai despărțiți de ea. Nu de­ran­jează, o să vă placă și o să vă simțiți mult mai bine!

EMILIA M. – Bacău

„Ajutați-mă să scap de infecția urinară cu E.coli!” (Răspuns pentru IOANA GH. – Brașov, F. AS nr. 1554)

De 30 de ani studiez acest bacil, strângând informații de la grupe de bolnavi. În final am reușit să o vindec pe ma­ma mea, iar, după o îndelungată suferință, și pe mine. Am consumat pentru E.coli toate antibioticele de pe glob, în ordinea desco­peririi lor. Mi-a fost dat ca locul de mun­că și stu­diile să se refere la păstrarea sănă­tății. Tot timpul m-am consultat cu doctori de specialitate și grupe de suferinzi. În plus, am studiat în continuare. Am mai scris reco­mandări la revista „Formula AS” despre aceas­tă infecție. E.coli tră­iește în intestinul gros, fără el nu se poate face bolul fecal. Dar din cauze multiple se dez­voltă haotic, trece în aparatul urinar și produce cis­ti­tele, atât de dureroase.

* În primul rând, trebuie să păstrați un mediu al­ca­lin. Din acest motiv, în ceaiul din frunze de Mes­teacăn se pune un vârf de cuțit de bicarbonat. Infuzia se prepară din­tr-o lin­gu­ră de plantă la 200 ml apă și se bea înghițitură cu în­ghi­ți­tură,    1 l de ceai pe zi.

* Luați Ginseng Tonic – capsu­le, de trei ori pe zi, Uricol și Urinex (dezinfectante intestinale), conform prospectului.

* Evitați toate produsele lac­tate, în afară de brânza de vaci, caș și urdă (consumați 250 g pe săp­tămână). Evitați dul­ciurile, trecând pe miere de albine, mâncați pește, car­ne de pui și vită. Con­sumați cât mai multe sucuri de fruc­te și legume (suc de mere cu sfeclă roșie) și fructe proas­pete. Mâncați doar 1 ou pe săptămână în perioada de pu­seu. Urinați în borcan să vedeți cum se limpezește uri­na și ce miros are.

* Un­geți-vă pe abdomen cu bitter suedez sau cu cremă de Că­tină, seara, înainte de culcare.

* Luați di­mineața, pe sto­ma­cul gol, sub limbă, lăptișor de matcă – for­tifică orga­nis­mul. Vă doresc reușită!

VALERIA P. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian