Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Cum se scapă de BEȚIE și de FUMAT

Foto. Shutterstock – 2

* Contra beției – se face un decoct din 50 g pă­trunjel (planta întreagă, rădăcină, frunze, se­mințe), 1 g coajă grepfruit, 1 g coajă portocală, la 1 litru de apă. Se fierbe până se reduce la jumătate, se stre­coară. Se îndulcește. Se ia câte 1 linguriță di­mi­neața, pe nemâncate. Rezultatele vor fi spec­ta­culoase.

* Contra fumatului – pentru combaterea tabagismului, se prepară o infuzie din 5 g plantă uscată de Pedicuță, la 150 ml apă clocotită. Se consumă dimineața, la o oră după micul dejun, timp de 6-8 zile. Intoleranța la fumat crește, după câteva fumuri de țigară se declanșează voma.

NICOLAE P. – Ploiești

Leacuri bătrânești din Bihor

Sunt dintr-un sat din Bihor și vă scriu și eu câte­va leacuri, care au dat rezultate foarte bune. Lea­curile bătrânești au loc de cinste la noi.

* Când nu ți-a căzut bine o mâncare și ți-e grea­ță, iar un păhărel mic de țuică de prune, ames­tecă-l cu un vârf de cuțit de boia dulce și bea-l dintr-odată.

* Pentru umflături din cauza reținerii de lichide în țesuturi: se iau 2 lingurițe pline de rădăcini mărunțite de Osul-iepurelui la 1 ceașcă cu apă și se lasă peste noapte la rece, la macerat. A doua zi se încălzește puțin, apoi se strecoară. O ju­mătate de ceașcă se bea înaintea micului dejun cu o jumătate de oră, iar cealaltă se bea după micul dejun, cu o jumătate de oră.

* Tinctură pentru revigorare, dar și pre­venirea mai multor boli: într-o sticlă de 1 l se pun următoarele plante mărunțite în părți egale: Urzică vie și Urzică moartă, frunze de Pătlagină îngustă, Mușețel, Ciuboțica-cucului, 2 fire de Grâu verde în spic, Sunătoare, Coada-calului, Coada-șoricelului, Rozmarin, rădăcini de Pir, o bucățică scoarță de Soc, rădăcină de Tătăneasă, o jumătate de lămâie, 1 căpățână usturoi. Se toarnă, până-n gura sticlei, țuică de secară. Se ține 2 săptămâni în bucătărie, la cald, agitându-se din când în când, apoi se pune în cămară fără a se scoate plantele. Se ia o înghițitură dimineața, pe stomacul gol, și una înainte de culcare. Nu vă mai îmbolnăviți cât îi veacul.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să dea viață lungă revistei „Formula AS”.

AURELIA – Lungașu de Jos, Bihor

Rețete din semințe de in

Semințele de in au proprietăți terapeutice mul­tiple. Vă recomand câteva, pe care eu le folo­sesc cu rezultate sigure.

* O lingură de semințe de in, puse într-o jumătate de pahar cu apă rece și lăsate la macerat timp de o oră, sunt indicate în combaterea consti­pației. Se bea apa cu semințe cu tot, de preferință seara. În aceeași proporție se recomandă și bol­navilor care suferă de ficat.

* Măcinate, semințele de in dau o făină care aplicată pe furuncule înlesnește colectarea și eli­minarea puroiului. Făina se opărește cu apă fier­binte, iar pasta caldă se aplică pe locul bolnav. Da­torită mucilagiilor conținute, semințele măcinate se folosesc și la tratarea diverselor iritații ale pielii: roșeață, eczemă uscată.

* Uleiul de semințe de in amestecat cu apă de var se aplică pe arsurile proaspete.

Alte rețete binefăcătoare

* Muștar alb – luat de 3 ori pe zi, câte o linguriță de boabe, înainte de masă, are proprietatea de a curăți organismul de toxine. Se recomandă o cură de 2 kg de semințe, luate în decursul unui an.

* Muștar negru – se folosește numai extern, sub formă de făină, aplicată în cataplasme, în afec­țiunile bronșice.

* Chimen și ana­son – au proprietăți cal­mante asupra contracțiilor intestinale, atât la adulți, cât și la sugari. Fiind ab­sorbante de gaze, reme­diază balonările abdomi­nale. Ceaiul se prepară în proporție de 1 linguriță, la 300 ml apă clocotită. Pen­tru sugari, cantitatea de se­mințe se reduce la un sfert. Li se dă câte o ceșcuță de ceai.

Celor ce vor urma aces­te sfaturi, le doresc să le fie de folos și multă să­nătate. Doresc sănă­tate și fericire la întreg colectivul ce lucrează la minunata revistă „Formula AS”.

ELENA – Constanța

Două leacuri minune

Stimată redacție,

Am plăcerea de a vă trimite câteva rețete mi­nune împotriva unor probleme de sănătate care ne fac viața mai grea. Sper ca numărul celor care vor beneficia de ele să fie cât mai mare, deoarece această meto­dă de a intra în posesia lor, prin „For­mula AS”, este destul de ieftină (mă refer la cei 7,50 lei, cât costă un exem­plar). Dumnezeu să fie cu cei care o cumpără atunci când trec pe la chioș­curile de ziare. Iar acum, să trecem la treabă.

Rețetă pentru vindecarea tumorii la plămâni

Rețeta se bazează pe Pătlagină cru­dă, din luna mai. Se scot 60 Pătla­gini cu rădăcină, se spală și se dau prin mașina de tocat, apoi se amestecă cu 1 l alcool de 90 grade. Se lasă la ma­cerat 3 săptămâni, apoi se adaugă 1 kg miere și se mai lasă o săptămână, după care se strecoară. Din lichidul obținut, se bea de două ori pe zi, înainte de masă, un păhărel de 50 ml.

Rețetă pentru durerile de mijloc și discopatii lombare

60 nuci verzi mici (cât o alună, înainte de for­marea miezului), se dau prin mașina de tocat, după care se amestecă cu 1 l de alcool de 90 grade și 1,5 kg miere, și se lasă la macerat 21 de zile. Lichidul se strecoară ușor, cu un tifon, și se toarnă în sticle. Se consumă zilnic, înainte de masă, câte un păhărel mic de țuică (dimineața, la prânz și seara). Durerile vor dispărea ca și cum nu ar fi fost vreodată.

Multă stimă și respect,

LARISA – Gheboieni, jud. Dâmbovița

Usturoiul vindecă pielea

După explozia de la Cernobâl, mi-au ieșit pe față niște pete roșii, care au început să zemuiască, apoi s-au acoperit cu cruste. Am consul­tat numeroși doctori din țară și străinătate, am făcut tratamente costi­sitoare, fără nici un rezultat. Fiecare doctor, când vedea rezul­tatul trata­mentului, se întreba ce poate fi, că n-a mai întâlnit un asemenea caz. Pe nas, în dreptul unde trebuie să pun ochelarii, mi-a ieșit un neg, pe care l-am cauterizat, dar după puțin timp mi-a apă­rut iar. Într-un curs de medicină populară, pe care l-a învățat tatăl meu, am găsit scris că negii și bătăturile se pot trata cu usturoi pisat. Am procedat conform instrucțiunilor și în câteva zile, negul mi-a căzut și nu mi-a mai crescut. Am îndrăznit să tratez și pe­tele, ce le purtam de câțiva ani. Mai întâi s-au înroșit, au căzut crustele, și în zece zile au rămas peste roșiatice, care apoi au dispărut. Nu-mi venea să cred că am scăpat de ele așa de repede și fără multă cheltuială.

Îndrăznesc să recomand cititorilor revistei să folosească cu încredere usturoiul. Iată modul de tratament: se pisează bine usturoiul și se preface într-o pastă. Din această pastă se ia o parte cât ar aco­peri negul, bătătura sau pata de bătrânețe, apoi se acoperă cu leucoplast, ce se ține o zi și o noapte, iar a doua zi, se pune alt usturoi, acoperit cu alt leucoplast. Fiți atenți să nu puneți usturoi decât pe neg sau bătătură, că arde pielea împrejur. Ca să se fixeze pe bătături, se leagă strâns cu o ață, ca nu cumva să se miște din loc și să ardă pielea.

Dragă „Formula AS”, ai avut o idee ingenioasă, de a ne împrumuta unii altora leacurile pe care părinții și bunicii noștri le foloseau cu succes, mai ales astăzi, când medicamentele sunt așa de scum­pe.

Vă doresc mult succes în munca dvs.! Cu stimă,

MARIA – Câmpulung-Muscel

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian