Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Aur de Africa

Foto: Dreamstime

Numit așa, drept răsplată pen­tru puterea pe care o are asu­pra frumuseții femeilor africane, untul de shea este un preparat natural, extras din fructele unui arbore care crește în savane. Este un ingredient folosit pe scară largă în compoziţia preparatelor cosmetice pentru piele şi păr, precum şi în preparate culinare. Se găsește și în stare pură, în comerț, lipsit complet de substanțe chimice. Se păstrează într-un recipient de sticlă sau porțelan bine închis, în­tr-un loc răco­ros, depar­te de căldură și lumi­nă.

Cum se foloseşte:

Cu o textură cre­moa­să plăcută, untul de shea se utilizează prin sim­pla aplicare pe piele. Se topeşte uşor şi este absorbit repede. Hră­nește pielea, o hidratează, o pro­tejează şi o regenerează. Poate fi apli­cat și pe păr și unghii.

* Cremă pentru ten şi corp – Seara, înainte de culcare, se aplică cu masaj uşor puţin unt de shea pe pie­lea proaspăt spălată.

* Cremă antirid – masaţi delicat, după demachiere, zona din jurul ochi­lor, insistând pe ridurile evantai de la colțul ochilor.

* Balsam de buze – se masează buzele delicat cu un strop de unt de shea de mai multe ori pe zi, pentru a le repara şi a le proteja de frig, ume­zeală sau uscăciune.

* Tratament împotriva vergetu­rilor – pentru a preveni apariţia lor, dar şi pentru a le face invizibile pe cele deja formate, se masează dimi­neaţa şi seara unt de shea pe zonele cu probleme.

* Mască pentru păr deteriorat – se topeşte în palmă puţin unt de shea care se aplică pe păr, de la jumătate spre vârfuri. Se înfăşoară într-o folie de plastic, apoi într-un prosop, şi se lasă să acţioneze o jumătate de oră. La final, se spală părul în mod obiş­nuit.

* Tratament pentru unghii ca­sante – se masează dimineaţa şi seara unghiile cu puţin unt de shea.

* Cremă nutritivă cu unt de shea şi ulei de migdale

Ingrediente: o lingură unt de shea, 2 linguri ulei de migdale, o jumătate lingură ceară de albine, 2-3 pică­turi vitamina E.

Untul şi ceara se pun pe baie de aburi până se topesc, apoi se iau de pe foc şi se adaugă uleiul şi vitamina E ames­te­când continuu. Se păstrează la frigi­der maximum 3 luni. Crema este hră­nitoare, regenerantă, cu efecte de excepţie în cazul pielii ridate, uscate și îmbătrânite.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian