Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Luminițe în ceață

– Vremurile în care trăim pot fi comparate cu un tunel la capătul căruia sperăm să vedem lumina. Nu e ușor să lupți cu întune­ricul. Dar soluții există. Important e să nu le cauți depar­te, ci cât se poate de-aproape, în intimitatea vieții de zi cu zi. Căutați liniș­tea în lucruri mici –

Folosiți-vă mâinile

Closeup of Christmas tree with light, snow flake. Christmas and New Year holiday background. vintage color tone.

Când afară e frig, viața noastră se mută în casă, dincolo de ferestrele în­chise. Oare ce-am putea face, ca să scăpăm de gân­durile țintite numai pe griji? Sfatul psi­hologilor este simplu: folosiți-vă mâinile! Apucați-vă de împletit, dacă sunteți femei, faceți ordi­ne în casă, ex­perimentați feluri noi de mâncare, călcați-vă rufele singure. Băr­bații să se apuce de bricolaj. Sunt o mulțime de lucruri care trebuie verificate și îndreptate. Atenția concentrată pe lucruri mărunte, făcute cu mâi­nile, este cel mai bun antidot împotriva tendinței de a ne gândi doar la rău. Și efortul intelectual se „cal­mează”, dacă îl întrerupem și ba­tem… un cui.

Protecția casei

Scandinavii își ocrotesc casele folo­sind practici magice: fac coronițe din crenguțe de ienupăr, rozmarin și brad, pe care le pun pe ușa de intrare în casă. O mică binecuvântare, spusă la plecare și la venire, le întăresc funcția de pro­tecție. Pare o joacă, dar are efect! Când crezi că locuința în care stai e ferită de rău, prin propriul tău demers, te faci frate cu liniștea sufle­tească.

Nordul vieții noastre

În imaginația noastră, Nordul înseamnă iarnă, sălbăticie, liniște, apropiere de pacea naturii. Organizați-vă un punct Nord în locuința dvs. Un loc de retragere, de meditație interioară, departe de agitația lumii exte­rioare. Imaginați-vă spațiul dumneavoastră nordic ca pe un refugiu de relaxare. Cât stați în el, faceți exerciții de respirație și gândiți-vă la priveliști de natură pe care ați vrea să le revedeți.

Înmiresmați casa cu arome

Parfumurile au și ele putere de alungare a urâtu­lui. Fie că sunt citrice proaspăt decojite, scorțișoară, vanilie sau parfum de brad, toate aduc    amintiri din copilărie și o stare de bine. Și ca să nu cheltuiți, preparați-vă singuri miresme de parfumat locuința. Printre ingrediente, adăugați și gândul că alungă răul.

Recomandări

* Apa de Pelin curăță, protejează și întărește intuiția.

* Apa de Roiniță ameliorează stresul, cal­mează și are un efect de îmbunătățire a dispo­ziției.

* Apa de Lavandă protejează și are efect de armonizare.

* Apa de portocale calmează, creează echilibru și ajută la ameliorarea tensiunii.

* Apa de Trandafiri are efect anxiolitic, calmant și vinde­cător.

Mod de preparare (pentru 250 ml): Într-o sti­clă cu pulve­rizator se pun 10-15 picături de ulei esențial din plantele preferate și se adaugă apă fiartă și răcită, amestecată cu 100 ml alcool rafinat. Se scutură bine, înainte de folosire. Și se adaugă un gând bun.

Băi la picioare

Starea de bine presupune căldură. Când afară e frig, se recomandă    băi calde pentru picioare, cum ar fi o baie de muștar.    Semințele de muștar sunt zdrobite pentru a obține o pudră, care se adaugă în apa fierbinte.

Rețetă

Ingrediente: 3 litri apă fierbinte, 1 lingură de pudră de muștar alb.

Pregătire și aplicare: Turnați apa caldă (aprox. 35°C) într-un lighean. Adăugați pudra de muștar și ameste­cați. Introduceți ambele picioare. A­dăugați apă fierbinte (aproximativ 50°C) la fiecare câteva minute, până când apa din lighean ajunge la aproxi­mativ 39°C. La final, clătiți-vă picioa­rele cu apă curată și uscați-le. Aplicați o cremă de îngrijire și puneți o pere­che de ciorapi de lână.

IRINA RADU

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian